Ευχαριστώ για τα σχόλια !
Τελικά αγόρασα το αγκαθωτό συρματόπλεγμα, που το βρήκα πιο φτηνά και με παράδοση την επομένη σε κατάστημα του τριγώνου.
Όμως δε μου αρέσει, άσε που είναι εκτός κλίμακας.
Τέλος πάντων, θα δω τι θα κάνω.
Αποφάσισα να βάλω αυτριακό πεζικό της ΗΑΤ.
Δυστυχώς, παρά την πλούσια θεματολογία του Α΄ΠΠ, η ποιότητα της ΗΑΤ δεν είναι καλή. Το πλαστικό είναι μαλακό και η λεπτομέρεια στοιχειώδης, με ιδιαίτερο πρόβλημα στα χαρακτηριστικά του προσώπου, που θυμίζουν παλιές κακές εποχές της airfix.
Το κιτ είναι αυτό και περιέχει τέσσερα πλαίσια με τις ίδιες φιγούρες.
Εγώ χρησιμοποίσα τα δύο, εκ των οποίων το ένα για χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά το βάψιμο, όσες δεν πειράχτηκαν :

και οι χειρουργημένες :

Το βάψιμο έγινε με ακρυλικά της Valejo, αφού προηγήθηκε αστάρωμα με Humbrol 64.
Σκιάσεις της στολής με λάδια ζωγραφικής αρχικά σε σκούρα απόχρωση και φωτίσματα σε ανοιχτότερη απόχρωση.
Βάψιμο της εξάρτησης και σκίαση με πολύ αραιωμένο λάδι. Ξάνοιγμα της εξάρτησης με ανοικτότερο τόνο του καφέ με λάδι και διορθώσεις στη στολή όπου χρειάστηκε. Στο τέλος τόνισμα των σκιάσεων με μαύρο (μι ελάχιστο άσπρο) λάδι.
Τα πρόσωπα με παίδεψαν αρκετά. Αρχικά βάφτηκαν με flesh τηε Valejo, στη συνέχεια περάστηκαν με μελάνι της Citadel (Ogryn flesh), που δεν απέδωσε τα δέοντα λόγω έλλειψης ανάγλυφου στα πρόσωπα. Ξανά flesh και δεύτερη πιο προσεκτική προσπάθεια αυτή τη φορά με barab black της citadel και πάλι (μάλλον έπρεπε να χρησιμοποιήσω devlan mud), στη συνέχεια τόνισμα με flesh στα φωτεινότερα σημεία και τέλος λάσπωμα με λάδια ζωγραφικής.
Αυτά προς το παρόν με την παρατήρηση ότι δεν μπορούσα να έχω καλύτερο αποτέλεσμα.
(συνεχίζεται)