Καλησπέρα σε όλους.
Απείχα αρκετά το τελευταίο καιρό, αλλά παρακολουθούσα τις όμορφες εξελίξεις στο project
Προσοχή: ακολουθεί μεγάλο ποστ και ίσως βαρετό

Ξεκινάω λοιπόν με την "υπόσχεσή" μου να επισημάνω κάποια θεματάκια του κιτ, όπου αν και μηδαμινά ίσως χρήζουν προσοχής.
Αρχίζω με τα Sink marks/bumps (βαθουλώματα/καρούμπαλα από την χύτευση)

Εδώ ίσα που φαίνονται τα βαθουλώματα που δημιουργούνται από τους μοναδικούς οδηγούς που έχει η άτρακτος με τις πτέρυγες, ενώ επίσης βαθουλώματα έχει και στα σημεία που πρέπει να τρυπήσει κανείς για τους πυλώνες δεξαμενών και πυραύλων. Βέβαια όπως ειπώθηκε, οι εξωτερικοί (3 & 4) είναι μόνο για το -3Μ.

Πριν κλείσω τα 2 μισά, αποφάσισα λοιπόν ποιο setup -που λένε στο χωριό μου- θα χρησιμοποιήσω ώστε να ανοίξω τις κατάλληλες τρύπες.
Απέφυγα όπως ήταν φυσικό τους 3-4, αλλά και στην κοιλιά, μιας και δεν βρήκα αρκετά δεδομένα για το πώς ήταν ο εκτοξευτής ρουκετών, ειδικά σε χρωματισμούς και βρωμιά, και το Γιαταγάνι θα παρουσιαστεί μόνο με δεξαμενές. Επίσης, δεν θα τοποθετηθεί και ο σωλήνας εναέριου ανεφοδιασμού, μιας και δεν το είχαν όλα τα α/φη ή έστω από τις φωτογραφίες που έχω για το συγκεκριμένο, δεν του είχαν βάλει ακόμα. (το κιτ σου δίνει και τον σωλήνα και σου υποδεικνύει την θέση που πρέπει να τρυπήσει για να τοποθετηθεί, αλλά στις οδηγίες δεν το αναφέρει καν, έστω σαν επιλογή!)

Μια ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει είναι αυτή στα σλατς, όπου όπως φαίνεται παραπάνω, πρέπει να αποκοπούν τα κομμάτια με κόκκινο κύκλο και να τοποθετηθούν στις ανάλογες θέσεις στην πτέρυγα. Είναι λίγο ζόρικο για την κλίμακα, αλλά πιστεύω με τα πριονάκια του RB να γίνει πιο εύκολα και επίσης να μην χρειαστεί να φτιάξω νέα κομματάκια, αλλά χρησιμοποιήσω αυτά.

Ένα άλλο θέμα που δεν το πήρα χαμπάρι παρά μόνο μετά το κλείσιμο, είναι τα χοντρά αερόφρενα και τα χείλη εκφυγής (όπου και ξεκινάνε και τα walkaways). Δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσω αυτό το θέμα.
Από την άλλη, στο κάτω μέρος των πτερύγων, τα κενά που δίνει το κιτ για μπράτσα των σλατς, είναι αποδεκτά και δεν πιστεύω να χρειάζονται γέμισμα,
Στο έμπροσθεν μέτωπο τώρα, τελείωσα με το κόκπιτ κατά... 75%.

Με καφεδοαλουμινοχαρτάκι, έφτιαξα και τις ζώνες, και με σύρμα τις πόρπες κτλ. Οι λεπτομέρειες στις κονσόλες έγιναν με πινελάκι και στα όργανα έριξα απο μια σταγόνα gloss βερνίκι. Περάστηκε ολόκληρο με ένα ελαφρύ χέρι ματ βερνίκι για σφραγίσει και έκλεισα τα 2 μισά, τοποθετώντας περί τα 10γρ βάρος στο ρύγχος.
Δυστυχώς δεν φαίνονται και πολλές λεπτομέρειες ή δεν αναδεικνύονται σωστά, λόγω ασχετοσύνης στη φωτογράφιση.

Ξεκίνησα και δουλειά στο σύστημα ανοίγματος της καλύπτρας, όπου για αρχή, το κενό έκλεισε με φύλλο πλαστικό και όχι εντελώς, βοηθώντας αργότερα σε διορθώσεις αλλά και σε αίσθηση βάθους με τον σωλήνα και τα καλώδια. Με κομμάτι πλαστικό δημιουργήθηκε και μια αψίδα η οποία συνδέεται με την καλύπτρα (λεπτομέρειες στο επόμενο επεισόδιο)
Το πάνελ που χωρίζει την καλύπτρα υπέστη κι αυτό μίνι χειρουργείο, μιας και ολόκληρο αυτό το κομμάτι θα φαίνεται απο τεράστια καλύπτρα σε ανοιχτή θέση.
Αυτά τα "ολίγα" για την ώρα

(Βαράτε αδυσώπητα!!!!)
Καλό απόγευμα