Αποστολέας Θέμα: P-47D Thunderbolt 1/48 - Italeri  (Αναγνώστηκε 6381 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
Απ: P-47D Thunderbolt 1/48 - Italeri
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 08, 2014, 11:39:47 μμ »

Αυτά εδώ τα σκαλοπατάκια δεν πρέπει να υπάρχουν.... Τώρα ή τα στοκάρεις, τρίβεις και ξαναβάφεις(μπορεί να χρειαστεί να την κάνεις τη διαδικασία πάνω από 1 φορά, γιατί τα μεταλλικά χρώματα δεν συγχωρούν λάθη και όποια ατέλεια θα φαίνεται-αλλά έτσι θα μάθεις.... ή κάνεις τον κινέζο και προχωράς και το κρατάς για το επόμενο μοντέλο.(αλλά αυτό θα έχει θέμα και δε θα το πολυδείχνεις.....  :mrgreen:  :mrgreen: )

Το clear είναι ακρυλικό, αλλά δεν είναι και πολύ "σκληρό" για να είσαι σίγουρος ότι το wash de θα σηκώσει το μεταλλικό χρώμα... Σίγουρα όσο περισσότερα χέρια βερνίκι τόσο καλύτερα προφυλάσονται τα χρώματα, αλλά τόσο περισσότερο καλύπτονται οι γραμμώσεις και στο τέλος μπορεί να μην μείνει καθόλου για wash....

Σε αντίστοιχο θέμα είχα κάνει wash με ακρυλικό μαύρο, αλλά εξαιρετικά προσεκτικά, να πηγαίνει το wash μόνο στις γραμμώσεις γιατί μετά δεν μπορούσα να σκουπίσω...  :mrgreen: Δύσκολα πράγματα, αλλά....
Το είχα καταλάβει ακόμα κι εγώ ότι κάτι δεν πάει καλά εκει... Για κινέζο με βλέπω να πω την αλήθεια... Γιατι αρχικά ήδη το ξεβαψα μια φορα... Κυρίως όμως γιατί δεν έχω αρκετό χρώμα για να το ξαναβάψω όλο... και στην Κύπρο δεν μπορώ και να αγοράσω... Σαν πρώτο μοντέλο φαντάζομαι οτι μου συγχωρείτε και αυτη η ατέλεια  ::salut::

Προτείνεται να μην προσπαθήσω καν το wash?

Όσο για το Clear θα ήθελα τη βοήθεια σας και πάλι.
Ξέρω οτι ψεκάζουμε κατευθείαν απ το μπουκάλι. Σε τι πίεση? Με ανοιχτή δέσμη? Από κοντά η μακριά?
Πόσο χρόνο θέλει για να στεγνώσει?

Μετά το συγκεριμένο μοντέλο θέλει και mat βερνίκι?

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 09, 2014, 10:42:46 πμ »
To clear είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Έχει πολύ καλή κάλυψη και πρόσφυση. Πίεση, απόσταση κανονικά. Κάνε μια δοκιμή κάπου να συνηθίσεις... (καλό είναι να δοκιμάζεις πρώτα κάπου αλλού οτιδήποτε καινούριο-διαφορετικό χρησιμοποιείς!) Καθαρίζεις τον αερογράφο με ajax.
Αυτό που θα 'κανα πάντως είναι, ένα χέρι clear, χαλκομανίες, άλλο ένα χέρι clear και μετά wash με λάδια ζωγραφικής (ή Humbrol washes...) Αλλά με  πάρα πολύ προσοχή και υπομονή ώστε να πάει μόνο στις γραμμώσεις και να μην τρέξει απ'έξω ώστε να χρειαστεί να σκουπίσεις με τη φόβο να σηκωθεί χρώμα...(φυσικά ανεπαίσθητα σε κάποια σημεία θα βγει έξω, εκεί σκουπίζεις και ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα...)

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 09, 2014, 07:20:05 μμ »
To clear είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Έχει πολύ καλή κάλυψη και πρόσφυση. Πίεση, απόσταση κανονικά. Κάνε μια δοκιμή κάπου να συνηθίσεις... (καλό είναι να δοκιμάζεις πρώτα κάπου αλλού οτιδήποτε καινούριο-διαφορετικό χρησιμοποιείς!) Καθαρίζεις τον αερογράφο με ajax.
Αυτό που θα 'κανα πάντως είναι, ένα χέρι clear, χαλκομανίες, άλλο ένα χέρι clear και μετά wash με λάδια ζωγραφικής (ή Humbrol washes...) Αλλά με  πάρα πολύ προσοχή και υπομονή ώστε να πάει μόνο στις γραμμώσεις και να μην τρέξει απ'έξω ώστε να χρειαστεί να σκουπίσεις με τη φόβο να σηκωθεί χρώμα...(φυσικά ανεπαίσθητα σε κάποια σημεία θα βγει έξω, εκεί σκουπίζεις και ελπίζω να μην έχεις πρόβλημα...)

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!!!

Μια ερώτηση ακόμα... Έχω μαρκάρει και βάψει την καλύπτρα! Να την κολισω πριν το clear? Να την ξεμασκαρω πρώτα; Εφόσον η επιφάνεια του μοντέλου είναι βαμμένη να την κολισω με κυανοακριλικη κολα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 09, 2014, 07:27:41 μμ »
Ψεκασε την οτι ψεκασεις και το μοντελο και κολα την στο τελος με λευκη κολλα. Οχι κυανοακριλικη γιατι το πιο πιθανο ειναι να θολωσει.

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βολος
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 09, 2014, 07:30:35 μμ »
Μπορεις να ξεμασκαρεις καλυπτρα στο τελος-τελος.

Ψεκασε την οτι ψεκασεις και το μοντελο και κολα την στο τελος με λευκη κολλα. Οχι κυανοακριλικη γιατι το πιο πιθανο ειναι να θολωσει.

Ετσι...! Atlacol...  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 09, 2014, 08:06:59 μμ »
Και που βρίσκει κανείς altacol?

Να την ξεμασκαρω και να την ψεκάσω η μασκαρισμενη;

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #31 στις: Ιουνίου 09, 2014, 08:30:42 μμ »
Και που βρίσκει κανείς altacol?

Να την ξεμασκαρω και να την ψεκάσω η μασκαρισμενη;

Σε μαγαζια με χρωματα-σιδηρικα, ειδη σχεδιου...

Θες να περασεις την καλυπτρα clear? Γιατι, για ποιο λογο? Ασ' την ησυχη... Γυαλισε την μεσα/εξω με στεγνο βαμβακι και εισαι ενταξει...

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #32 στις: Ιουνίου 09, 2014, 08:39:58 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!

Σε sμαγαζια με χρωματα-σιδηρικα, ειδη σχεδιου...

Θες να περασεις την καλυπτρα clear? Γιατι, για ποιο λογο? Ασ' την ησυχη... Γυαλισε την μεσα/εξω με στεγνο βαμβακι και εισαι ενταξει...
Δεν θέλω να περάσω οπωσδήποτε με κάτι την καλύπτρα... Δεν ήξερα τι πρέπει να κάνω... Προσπαθώ να μάθω τις τεχνικές μιας και είναι το πρώτο μου μοντέλο μετα απο πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι τίποτα...
Ακόμα και τότε που ασχολιομουνα ήμουνα μικρός και ουσιαστικά μόνο τα συναρμολόγουσα :)

Αυτός είναι και ο λόγος που κάνω τόσες ερωτήσεις.

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 09, 2014, 08:43:20 μμ »
 :D    ::salut::    :wink:

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 11, 2014, 10:27:24 μμ »
Συνέχεια λοιπόν...

Ψέκασμα με Humbrol Clear στην επάνω πλευρά...

Στην αρχή μου έκανε καποιες ασπρίλες που όπως στέγνωνε εφυγαν νομιζω...
Κληρονομιά απο το πρώτο ψέκασμα βερνικιού κατι σαν λαδιά μπροστά αριστερά... Μαλλον overspray?

Αν κατάλαβα καλά το Clear τελικά δεν είναι τοσο Gloss. Οι φωτογραφίες είναι 24+ ώρες από το ψέκασμα.
Επίσης νομίζω ότι στεγνώνει γρήγορα...
Μάλλον πρέπει να βρω ένα άλλο βερνίκι? Τι προτείνεται?
Μπορώ να κάνω κάτι για το σημάδι μπροστά?

Και τώρα περιμένουμε να έρθει το Gunze Setter kai Softer για να συνεχίσουμε με τις χαλκομανίες... (Σωστα?)

Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις όπως πάντα με βοηθάνε πολύ και σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 12, 2014, 01:34:01 πμ »
Το οτι στεγνωνει γρηγορα ειναι καλο. Το ποσο gloss βγαινει ενα βερνικι ειναι συνδιασμος πολλων παραγωντων. Θελει χαμηλη πιεση,περασμα σε αρκετα λεπτα χερια αν το προηγουμενο χρωμα ειναι πολυ ματ και καλο ειναι ο αερογραφος να εχει και μεγαλουτσικο μπεκ,απο 0,5 και πανω. Εμενα παντως το αποτελεσμα μου δειχνει αρκετα καλο. Αν περασεις αλλο ενα χερι με την πιεση πιο χαμηλα θα γινει ακομα καλυτερο.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 12, 2014, 01:42:37 πμ »
Το οτι στεγνωνει γρηγορα ειναι καλο. Το ποσο gloss βγαινει ενα βερνικι ειναι συνδιασμος πολλων παραγωντων. Θελει χαμηλη πιεση,περασμα σε αρκετα λεπτα χερια αν το προηγουμενο χρωμα ειναι πολυ ματ και καλο ειναι ο αερογραφος να εχει και μεγαλουτσικο μπεκ,απο 0,5 και πανω. Εμενα παντως το αποτελεσμα μου δειχνει αρκετα καλο. Αν περασεις αλλο ενα χερι με την πιεση πιο χαμηλα θα γινει ακομα καλυτερο.

Οταν λέμε χαμηλή? Εννοεις κάτω απο 1 bar?
O αερογράφος μου είναι 0,3 να το περάσω με τέρμα  πίσω την σκανδάλη?
Το 2ο χέρι τώρα η μετά τις χαλκομανίες?

ΥΓ. Μαζί τα φαγαμε ελεγε ο Πάγκαλος.... Παντος αυτό μαζι το φτιάξαμε :P

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 12, 2014, 02:19:47 πμ »
Ναι,και κατω απο 1 bar. Αναλογα τον αερογραφο μπορει να πεσει και κατω απο μισο bar. Δεν θα ανοιξεις τερμα δεσμη. Απλα τσεκαρε την αποσταση απο την οποια ψεκαζεις ωστε να μην στεγνωνει το βερνικι αμεσως μολις πεφτει στο μοντελο αλλα ναμ ην κανει και τρεξιματα. Κανε μια δοκιμη σε ενα απλο κοματι πλαστικου να βρεις την σωστη αποσταση. Περνας ενα χερι τωρα και μετα τις χαλκομανιες περνας αλλο ενα gloss η σατινε,αναλογα πως θες να δειχνει το μοντελο. Καλο ομως θα ηταν πριν κανεις κατι να μασκαρεις το πρασινο. Ακομα και γιαλυστερο να  ηταν το υπολοιπο αεροσκαφος αυτο ηταν παντα ματ. Μασκαρε το στο σταδιο που βρισκεσαι τωρα,πριν το gloss.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 14, 2014, 01:57:49 πμ »
Λίγη ακόμα πρόοδος...

Μπήκαν τα βασικά σήματα... Με κάποια λάθη βέβαια...

Η καλύπτρα είναι πρόχειρα ακουμπισμένη απλά για να δω πως θα δείχνει...

Αν τα έμαθα καλά τώρα θέλει σκούπισμα με βρεγμένο πανακι να φύγουν τα setter kai softer γύρω απο τα σήματα. Σωστά;

Και μετα πάλι πέρασμα με humbrol clear...

Wash me humbrol washes λέτε να κάνω η θα γίνει χάλια;

Τα σχόλια σας χρησιμότατα όπως πάντα!!!

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 14, 2014, 02:58:42 πμ »
Καθαριζεις οπως εγραψες τα ζουμια. Υποψην, δεν ειναι αναγκη να βαζεις πολυ βελτιωτικο. Μια σταγωνα set κατω απο το σημα και ενα ελαφρυ περασμα με το softer ΜΟΝΟ πανω στην χαλκομανια. Να μην τρεχει δηλαδη πανω στο χρωμα. Μολις καθαρισεις ριξε ενα ελαφρυ χερι clear και πας για wash. Αν δεν εχεις λαδια ζωγραφικης μπορεις να κανεις την δουλεια σου με τo wash που εχεις. Με ενα σχετικα λεπτο (No 1 ειναι μια χαρα) περνας το wash στις γραμωσεις. Δεν περνας ολο το μοντελο!  Οταν κοντευει να στεγνωσει σκουπιζεις το...περισσευμα με μια μπατωνετα και ελαχιστο διαλυτικο, 1-2 σταγονες white spirit η αοσμο διαλυτικο για λαδια. Σε καμια περιπτωση δεν καθαριζεις με πιο δυνατο διαλυτικο οπως laquer,πολυουρεθανης η νιτρου γιατι θα το κλαψεις το μοντελο. Α,μην ξεχασεις μετα το clear να ξυρισεις με την λεπιδα του κοφτη το περισσευμα χαλκομανιας που εχεις στη λωριδα  του δεξιου φτερου. :wink: Καλη συνεχεια!

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 14, 2014, 04:23:20 πμ »
Καθαριζεις οπως εγραψες τα ζουμια. Υποψην, δεν ειναι αναγκη να βαζεις πολυ βελτιωτικο. Μια σταγωνα set κατω απο το σημα και ενα ελαφρυ περασμα με το softer ΜΟΝΟ πανω στην χαλκομανια. Να μην τρεχει δηλαδη πανω στο χρωμα. Μολις καθαρισεις ριξε ενα ελαφρυ χερι clear και πας για wash. Αν δεν εχεις λαδια ζωγραφικης μπορεις να κανεις την δουλεια σου με τo wash που εχεις. Με ενα σχετικα λεπτο (No 1 ειναι μια χαρα) περνας το wash στις γραμωσεις. Δεν περνας ολο το μοντελο!  Οταν κοντευει να στεγνωσει σκουπιζεις το...περισσευμα με μια μπατωνετα και ελαχιστο διαλυτικο, 1-2 σταγονες white spirit η αοσμο διαλυτικο για λαδια. Σε καμια περιπτωση δεν καθαριζεις με πιο δυνατο διαλυτικο οπως laquer,πολυουρεθανης η νιτρου γιατι θα το κλαψεις το μοντελο. Α,μην ξεχασεις μετα το clear να ξυρισεις με την λεπιδα του κοφτη το περισσευμα χαλκομανιας που εχεις στη λωριδα  του δεξιου φτερου. :wink: Καλη συνεχεια!

Για άλλη μια φορά σ ευχαριστώ για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις!!!

Clear περάστηκα απο πάνω και έμεινε να στεγνώσει...

Για να δούμε τώρα θα καταφέρουμε και το wash?!?

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 15, 2014, 03:52:34 πμ »
Τελικά δεν είχα και πολύ μεγάλη επιτυχία...

Ξεκίνησα με τα φτερά και το white spirit μου σήκωσε το χρωμα κάνοντας κουκκίδες σε 2-3 σημεία...

Μπορώ να κάνω τίποτα τώρα η απλά θα έχω και αυτό το ενθύμιο στο πρώτο μου μοντέλο;

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 15, 2014, 08:07:48 πμ »
Τελικά δεν είχα και πολύ μεγάλη επιτυχία...

Ξεκίνησα με τα φτερά και το white spirit μου σήκωσε το χρωμα κάνοντας κουκκίδες σε 2-3 σημεία...

Μπορώ να κάνω τίποτα τώρα η απλά θα έχω και αυτό το ενθύμιο στο πρώτο μου μοντέλο;

Μασκαρε προσεκτικα και ξαναψεκασε το σημειο που εγινε η ζημια. Παρε ενα αοσμο διαλυτικο για λαδια γιατι το white spirit που εχεις παραειναι δυνατο.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 15, 2014, 03:57:28 μμ »
Το πρώτο μου μοντέλο σχεδόν ολοκληρώθηκε...
Δεν συγκρίνεται βέβαια με τα αποτελέσματα των περισσότερων εδώ... αλλά ελπίζω ότι σιγά σιγά θα βελτιωθεί το αποτέλεσμα.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια και τις συμβουλές σας!!!
Ειδικά τον Crow που μου απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις... (και ήταν πολλές!!!)

Τα σχόλια σας πολίτυμα στην προσπάθεια μου να βελτιώσω τις γνώσεις μου!!!

ΥΓ. Τα σημεία που σηκώθηκε το χρώμα από το White Spirit θα προσπαθήσω να τα σώσω αργότερα όταν θα βρώ χρώμα... Μάλλον προς το τέλος του μήνα μετά απο μια επίσκεψη στην Αθήνα...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 15, 2014, 05:00:50 μμ »
Μακάρι το πρώτο μου μοντέλο να ήταν τόσο καλό!
Είναι πάρα πολύ όμορφο και καλόφτιαγμένο.
Και μην το συγκρίνεις με δουλειές άλλων.  Δεν είναι σωστό για σένα.  Το θέμα είναι αν εσένα σου αρέσει και αν εσύ ευχαριστήθηκες την κατασκευή του.  Τα υπόλοιπα έρχονται μετά.
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος Yankar

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 15, 2014, 05:06:33 μμ »
Μακάρι το πρώτο μου μοντέλο να ήταν τόσο καλό!
Είναι πάρα πολύ όμορφο και καλόφτιαγμένο.
Και μην το συγκρίνεις με δουλειές άλλων.  Δεν είναι σωστό για σένα.  Το θέμα είναι αν εσένα σου αρέσει και αν εσύ ευχαριστήθηκες την κατασκευή του.  Τα υπόλοιπα έρχονται μετά.

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!!!

Η αλήθεια είναι ότι το ευχαριστήθηκα πολύ!

Προσωπικά μ αρέσει πολύ, αλλά νομίζω οτι είναι σημαντικό να εντοπιστούν οι ατέλειες ώστε να βελτιωθούν μελλοντικά :).

Τώρα όποιος έχει χρόνο και διάθεση θα με βοηθούσε να μου εξηγήσει και πως βελτιώνονται :)

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 15, 2014, 05:10:26 μμ »
Μια χαρα ειναι, μπραβο φιλαρακι πολυ καλο!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 15, 2014, 06:52:35 μμ »
Επιασες για αρχη ενα δησκολο θεμα απο πλευρα βαψιματος,οπως ολα τα μεταλικα και με ενα κανταρι χαλκομανιες. Το εφτιαξες με ελαχιστες ατελιες και αυτο ειναι που μετραει! Βουρ στο επομενο!

Αποσυνδεδεμένος Sarunas

• Scale 1/48
  • *
  • Γιωργος Σαρρης
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 15, 2014, 07:07:07 μμ »
 ::thumbleft:: ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 15, 2014, 07:40:20 μμ »
Πολύ όμορφο μοντέλο με μεγάλο βαθμό δυσκολίας γιατί το μεταλλικό φινίρισμα έχει αρκετές ιδιαιτερότητες . Μπράβο ! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Tags: