Αποστολέας Θέμα: M997 Maxi-Ambulance Ελληνικού Στρατού (Academy 1/35)  (Αναγνώστηκε 8930 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
M997 Maxi-Ambulance Ελληνικού Στρατού (Academy 1/35)
« στις: Μαΐου 11, 2014, 01:04:42 πμ »
Καλησπέρα συνφορουμίτες.Όπως διαβάσατε θα...προσπαθήσω να φτιάξω ένα Ελληνικό hummer  ασθενοφόρο.
Αφορμή για την κατασκευή αυτή, μου έδωσε η εξής φωτογραφία,
στην οποία φαίνονται οι δύο τύποι των hummer-ασθενοφόρων που διαθέτει ο Ε.Σ. καθώς και οι διαφορές τους:

Και σύμφωνα με τις πληροφορίες μου αυτά με την νατοική παραλλαγή τα πήραμε κατευθείαν απο αμερική,
 ενώ αυτά με την κλασσική 4χρωμη παραλλαγή του Ε.Σ. κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα (ΕΛ.Β.Ο.)
Το μοντέλο θα είναι της Academy το M997 Maxi-Ambulance στην 1/35.

Η προσπαθειά μου είναι να φτιαχτεί αυτό με την νατοική παραλλαγή και να διορθωθούν οι διαφορές που έχει με το κιτ της academy.
Κάποιες που εντοπίζονται άμεσα είναι οι καθρέφτες,η κεραία του ασυρμάτου που στα δικά μας δεν υπάρχει και το κουτι του air condition?που εχουν τα δικά μας αλλα το κιτ της academy δεν έχει...
Και μερικές φώτο .... ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle:: ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
Απ: M997 Maxi-Ambulance Ελληνικού Στρατού (Academy 1/35)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 11, 2014, 01:18:40 πμ »
επισης τα δικα μας ειναι πιο κοντα σε σχεση με τα αμερικανικα
επισης εχουν πιο ψηλη καμπινα τα δικα μας
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γιαννιτσά
  • go ahead punk make my day
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 11, 2014, 01:18:54 πμ »
Και να σκεφτείς οτι έχω το κίτ και δεν πρόσεξα τις διαφορές. Πέντε χρόνια Μυτιλήνη και ούτε μια φορά δεν αξιώθηκα να τα φωτογραφήσω. Ξεκίνα και θα σε παρακολουθώ για να το φτιάξω και εγώ αργότερα. Έχεις φωτογραφικό υλικό εκτός απο το ιντερνετ?

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 11, 2014, 01:19:37 πμ »
επισης τα δικα μας ειναι πιο κοντα σε σχεση με τα αμερικανικα

Τί εννοείς λέγοντας πιο κοντά?

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2014, 01:22:39 πμ »
Απο φωτογραφίες έχω μόνο ότι έχω βρεί στο ίντερνετ....όποιος διαθέτει φωτογραφίες ευπρόσδεκτες!!!
Πιο κοντά??? ακομα και αυτά που πήραμε μεταχειρισμένα απο Αμέρικα??? :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος sgt-major

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 11, 2014, 02:10:47 πμ »
Αυτα που πηραμε απο Αμερικη ειναι ιδια με του κιτ,με οτι προβληματα εχει το κιτ.Δεν εχεις προβλημα.
Τα κατασκευης Ελβο εννοει ο συναδερφος αλλα δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ισχυει κατι τετοιο.Πιο ψηλα ναι αλλα πιο κοντα;Για την ακριβεια τα ελληνικα ειναι 5450mm ενω τα αμερικανικα ειναι 5200 στο μηκος.Στο υψος ειναι τα ελληνικα 2650mm και τα αμερικανικα 2590mm.Στο πλατος ειναι τα ιδια αν και τα στοιχεια μου λενε φαρδυτερο το ελληνικο κατα 2mm
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΠΑΤΡΙΣ-ΣΜΥ ΤΑΞΗ89

Αποσυνδεδεμένος Νίκος Κυπραίος

• Scale 1/35
  • *
  • KEEP YOUR FRIENDS CLOSE,BUT YOUR ENEMIES CLOSER
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 11, 2014, 02:31:40 πμ »
ωπα .......σωστα λεει ο Περικλης
πιο μακρυα οχι πιο κοντα
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ 'ΣΑΙ ΛΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΓΑΛΕΡΑ

Αποσυνδεδεμένος SnakeEye

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κομοτηνή
  • Si vis pacem para bellum
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 11, 2014, 03:57:49 πμ »
Για τις διαστάσεις των ελληνικών οχημάτων ο πίνακας που είχα τραβήξει έγραφε τα παρακάτω: Click to see the original size.
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ακριβή τα στοιχεία αυτά.
Επίσης για φωτό των ελληνικών οχημάτων μπορείς να δεις τα παρακάτω άρθρα:
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,26302.0.html
http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,27913.0.html

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:16:12 πμ »
Καλή αρχή κι από μένα :!:

Κάτι επίσης βασικό, που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, είναι ότι όλα τα Hummer της Academy έχουν λάθος τροχούς (πιο μικρούς) και για να είσαι 100% σωστός χρειάζεσαι νέους ρητινένιους. Παρεπιμπτόντως βγάζει η ΛΕΦ Productions σετάκι για Hummer :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Lman

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:26:38 πμ »
Καλή αρχή κι από μένα :!:

Κάτι επίσης βασικό, που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις, είναι ότι όλα τα Hummer της Academy έχουν λάθος τροχούς (πιο μικρούς) και για να είσαι 100% σωστός χρειάζεσαι νέους ρητινένιους. Παρεπιμπτόντως βγάζει η ΛΕΦ Productions σετάκι για Hummer :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

αν θές την απόλυτη πιστότητα σχετικά με τους τροχούς θα χρειαστείς τύπου swamper που είναι διαφορετικοί από τους κλασσικούς των hummer...

http://www.google.gr/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.hmmwvinscale.com%2FMilitary%252520Super%252520Swamper%252520Tires%252520for%252520HMMWV.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.hmmwvinscale.com%2Fdtoys.htm&h=568&w=452&tbnid=YRZssYN24EBvkM%3A&zoom=1&docid=ZEHBnIPGyB7vBM&ei=_DNvU5XDD8OO7QaN8oGgCg&tbm=isch&ved=0CFUQMygAMAA&iact=rc&uact=3&dur=4293&page=1&start=0&ndsp=26

ΛΑΜΠΡΟΣ ΜΑΝΤΖΙΟΣ

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:39:54 πμ »
Αν και αρχικά είχα πει να μην του χώσω βελτιωτικά και ταυτόχρονα χρήμα που είναι το κυριότερο......
βλέπω ότι στο θέμα των τροχών η αλλαγή τους είναι μονόδρομος,
κάτι που πιστεύω θα ανεβάσει  κατακόρυφα την ποιότητα του κιτ....
(αχ καλά μου έλεγε ο Νίκος απο την μέρα που το αγόρασα:''άλλαξε τους τροχούς, πάρε ρητινένιους'')
Κατά τα άλλα μιας και θα φτιάξω ένα από αυτά που πήραμε από Αμερική στο μήκος πιστεύω δεν έχω πρόβλημα.... :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 11, 2014, 11:42:42 πμ »
Καλά να πάθεις γιατί δεν ξεκινάς κατασκευαστικό αφότου έχεις περάσει και σήματα στο μοντέλο, αλλά όταν ξεκινήσεις την κατασκευή.  ::punch:: ::punch:: ::punch:: :twisted: :twisted: :twisted: ::glossa:: ::glossa::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 11, 2014, 04:19:27 μμ »
Τι να κάνω ο ανθρωπας ::dontknow:: ::dontknow:: ::dontknow:: απο χτές έχω πάλι λαπ τοπ
(μου το έφτιαξε ενας καλός ανθρωπος  :) :))
και μπορώ να βάζω κανονικά θεματα.....μεχρι τώρα ημουν με το κινητό και δεν έβλεπα την τύφλα μου.....
και σήμερα βάρδια αλλιώς θα εβαζα και άλλες φώτο...πάντως τροχούς δεν έχω βάλει ακόμα.....χαχαχαχα

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 12, 2014, 07:01:22 μμ »
Λοιπόν και τώρα οι μέχρι τώρα επισημάνσεις μου και η κατασκευή μιας και εχει αρχισει σχεδόν ένα μήνα το κιτ αλλά δεν είχα υπολογιστή οπότε δύσκολο απο το κινητό....
1)επειδή στις φώτο είδα οτι τα δικα μας δεν εχουν κεραία ασυρμάτου στο κέντρο αλλα μόνο την βάση πανω απο τον οδηγό έκανα την εξής αλλαγή:

2)επίσης το C27 δεν το είδα σε καμια φωτο να το έχουν τα δικά μας,προφυλακτήρα έβαλα το Α35 και έφτιαξα απο φύλλο πλαστικού κάτι αντίστοιχο με αυτό που φαινεται να έχουν τα δικά μας πρώην αμερικανικα...

3)στο εσωτερικό έβαλα τον ασύρματο αν και τα δικα μας δεν εχουν απο οτι ειδα στις φωτο αλλα τον εβαλα για να ''γεμισει'' ο χώρος :lol: :lol: :lol:,καθώς έφτιαξα και πυροσβεστήρα κάτω απο την θέση του οδηγού με κομμάτι απο sprue...δυστυχώς δεν πολυφαίνεται....

4)δεν εβαλα τους καθρεφτες του κιτ και έκλεισα τα κενά με φύλλο πλαστικού καθώς οι καθρέφτες του κιτ είναι λάθος για Ελληνικά και έφτιαξα άλλους,επίσης εβαψα εσωτερικό,λέρωσα πατώματα

5)έβαλα διάφορα προειδοποιητικά που πρέπει να έχουν οι ασυρματοι και οτι ειδα αποο τις φωτο

6)την σημαία μας εσωτερικά στο τζαμάκι

7)αφαιρέθηκε μια σίτα που υπηρχε πάνω απο την  θεση του συνοδηγού και προστέθηκε το κουτί του air condition απο φύλλο πλαστικού

8 )μασκαρίστηκε και βάφτηκε με νατοική παραλλαγή tamiya nato green,tamiya nato brown, gunze nato black

9)βάφτηκαν λεπτομέρειες και περάστηκε gloss βερνίκι

αυτή την στιγμή έχουν περαστεί όλα τα decals με τον ερυθρό σταυρό που είχε το κιτ μιας και απο οτι ειδα ετσι είνα και τα δικά μας και θέλω να ρωτήσω αν περα απο τις πινακίδες με τον αρ.κυκλοφορίας έχουν κάποιο άλλο decal πάνω τα δικά μας όριο ταχύτητας ίσως????

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 12, 2014, 08:00:26 μμ »
Για προχώρα να γουστάρουμε.
Το βάψιμό σου τα σπάει.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 14, 2014, 07:38:58 μμ »
καλη κατασκευη ευχομαι και γω,λυπαμαι που δεν ειδα το τοπικ πιο πριν να μιλησουμε για τισ διαφορες των μοντελων ελβο και αμερικανικων.anyway....
θα ποσταρω καποιες φωτο ελληνικων εσωτερικο-εξωτερικο και για οποια βοηθεια  χρειαστεις εδω ειμαστε...

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 14, 2014, 07:56:12 μμ »
για παμε λοιπον φωτο εσωτερικου...........

μοναδα ελεγχου κλιματισμου και υποδοχες συνδεσης ΡΒΧΠ μασκων

βαση ασυρματου(υπαρχουν ασυρματοι απλα φορτωνονται πριν την αποστολη αν δεν κανω λαθος οι 9200 της intrakom)

λεπτομερειες πινακα οργανων αποτην θεση του οδηγου

θεση οδηγου(ειναι ακομη μετα πλαστικα του εργοστασιου μην σας μπερδευει το μαυρο)

θεση πυροσβεστηρα πλευρα οδηγου

καθισμα συνοδηγου

αποψη καμπινας απο πλευρα συνοδηγου

τιμονι οδηγου

μοχλοι ταχυτητων-χειροφρενο

μοχλοι ταχυτητων

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 14, 2014, 08:06:19 μμ »
εξωτερικες φωτο.....απ οτι ειδα εχουν αναφερθει οι διαφορες του κιτ απο τα ελληνικα(καθρεφτες,κουτι κλιματισμου)
να πω την μαυρη αληθεια δεν ηξερα για διαφορες στο μηκος-υψος αλλα θα το ψασω στο τεχνικο εγχειριδιο απο περιεργεια...

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 14, 2014, 08:10:18 μμ »
και 3 φωτο κοντινες με τις διαφορες που αναφερθηκαν πριν...

κουτι κλιματισμου

καθρεπτες

θα συνεχισω με φωτο εσωτερικου πισω οταν βρω χρονο,μπορει και σημερα ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 14, 2014, 08:36:40 μμ »
Ωραίος :!: :!: αυτό ειναι απο αυτά που φτιάξαμε στην ΕΛΒΟ?? γιατι βλέπω το κουτί του air condition που ειναι κεκλιμένο ενω στα πρώην αμερικάνικα είναι ευθειο και τετραγωνισμένο κάπως....σωστά :?: :?: :?:

Ερώτηση εχω βάλει τα decals και για πρώτη φορά θα περάσω  παρκετίνη σε μοντέλο.....μεχρι τωρα χρησιμοποιούσα μονο βερνίκια :(, την περνάω αυτούσια όπως είναι ή την αραιώνο??? Νίκο αν θυμάμαι καλά μου είπες καλύτερα με πινέλο σωστά?

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 14, 2014, 08:44:34 μμ »
Πυροσβεστήρα ειχα δει που ηταν κάτω απο το μπροστινό μέρος της θεσης του οδηγού και τον εβαλα έτσι οχι στο πλάι οπως φαινεται στις φώτο αλλά μικρή διαφορά εχει μιας κ δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου απεξω,αν δεν ξερεις οτι υπάρχει δεν θα τον δεις ποτε εκει που είναι. .... :D :D
Sluff να σε ρωτησω κάτι? στο πίσω μέρος υπάρχει σημα με τα χιλιόμετρα του οχήματος οπως στα τζιπακια τα μερσεντές???

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 14, 2014, 09:21:27 μμ »
Πυροσβεστήρα ειχα δει που ηταν κάτω απο το μπροστινό μέρος της θεσης του οδηγού και τον εβαλα έτσι οχι στο πλάι οπως φαινεται στις φώτο αλλά μικρή διαφορά εχει μιας κ δεν φαίνεται σχεδόν καθόλου απεξω,αν δεν ξερεις οτι υπάρχει δεν θα τον δεις ποτε εκει που είναι. .... :D :D
Sluff να σε ρωτησω κάτι? στο πίσω μέρος υπάρχει σημα με τα χιλιόμετρα του οχήματος οπως στα τζιπακια τα μερσεντές???

πολυ σωστα τα λες για το κουτι,οσο για το διακριτικο του οριου ταχυτητας,κανονικα θα επρεπε να υπαρχει οπως σε ολα τα αυτοκινουμενα μεσα του στρατου,,στα δικα μου δεν υπαρχει αλλα δεν το αποκλειω να υπαρχει σε αλλων μοναδων,ειπαμε στον greek army τιποτα δεν ειναι στανταρ.....

Αποσυνδεδεμένος stryker

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 14, 2014, 10:44:48 μμ »
αδελφε τα σπαει η κατασκευη σου.βαλε φωτο κοντινη μπροστινη να φαινεται το εξωτερικο κουτι του air codition.να υποθεσω με φυλλο πλαστικου το εκανες?

Αποσυνδεδεμένος jim40

• Τζαλαχάνης Δημήτρης
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 15, 2014, 02:30:40 μμ »
Μου αρέσει η δουλειά σου και το αποτέλεσμα του βαψίματος. Καθαρά στα ελληνικά δεδομένα (όπως προβλέπεται να είναι). Επίσης ευχαριστώ τον sluff  για τις ωραίες φωτογραφίες. Περιμένω και φωτογραφίες από το εσωτερικό για όταν φτιάξω το μοντέλο και εγώ

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 15, 2014, 07:23:18 μμ »
χαρα μου να εξυπηρετω :mrgreen:

Tags: