Ανακάλυψα πριν καιρό, ότι είχα στην κατοχή μου, σχεδόν άθικτο, ένα M3A2 της Tamiya και αποφάσισα να το επαναφέρω στη ζωή.

Για κάποιο λόγο, είχα κρατήσει στο κουτί ένα χαρτί με τις οδηγίες για το βάψιμο, μάλλον γιατί δεν το είχα τελειώσει ποτέ και ανακάλυψα ότι είχε και οδηγίες πως να κάνεις το Μ3Α2 σε Μ3Α1. Κάπου εκεί μου ήρθε η αναλαμπή και η λύση στο πρόβλημα μου. Πώς θα χωρέσει ένα αμερικάνικο άρμα σε μια συλλογή από γερμανικά οχήματα?

VOILA!
Με αυτά και με αυτά, το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή και αφού πριν μέρες έκανε μπάνιο σε φορνετ (ήταν βαμμένο στο χέρι με σμάλτα κατευθείαν από το τενεκεδάκι

), είπα σήμερα να το πιάσω, αφού είχα διάθεση για μοντελισμό και αναγκαστικά έπρεπε να περιμένω να στεγνώσει ο κινητήρας του Dorchester πριν συνεχίσω.
Το σχέδιο το είχα στο μυαλό μου καιρό τώρα και επειδή μου έλειπε ο ένας τροχός, παράγγειλα ένα σετ ρητίνης της tank workshop ώστε να μπορέσω να συνεχίσω.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, έχει πέσει και το σχετικό χειρουργείο για να γίνει Α1, αλλά δεν ήταν τόσο επιτυχημένο, οπότε θα φάει φόρτωμα κάργα, ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ατέλειες και αστοχίες από το χειρουγείο.
Δημιούργησα από φύλλο πλαστικού το προστατευτικό του παρμπρίζ (για κάποιο λόγο είχα τα στηρίγματα, είχα την ζελατίνα για το τζάμι, αλλά δεν είχα αυτό το κομμάτι. Δεν θα το έλεγα φοβερή δουλειά, εμένα με γεμίζει γιατί είναι η πρώτη μου σκρατσιά

Χρησιμοποίησα και κάποια περίσσεια ΡΕ κομμάτια για να αναπαραστήσω τους οδηγούς της θυρίδας, να έχει τέλος πάντων κάποια λεπτομέρεια.
Το όχημα που θα αναπαραστήσω θα είναι ένας συνδυασμός των παρακάτω:

Θα συνδυάσω τα φορτώματα και των δύο και επίσης θα χρησιμοποιήσω και τα αμερικάνικα πολυβόλα και φορτώματα, που υπάρχουν στο κιτ. Από το spares box θα χρησιμοποιήσω ότι μπορώ να βρώ γερμανικό. Για βάψιμο πιστεύω πως είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή το βάψιμο που έχει το Μ3 στην δεύτερη φωτογραφία, δηλαδή θα κρατήσω το αμερικάνο χρώμα και θα του κάνω γραμμές dunkelgelb (αυτό τουλάχιστον βλέπω εγώ, αν είχαν περάσει κάτι άλλοι οι γερμανοί για βασικό χρώμα, δεν θα υπήρχαν οι αμερικάνικοι αριθμοί).
Αυτά προς το παρόν, ιδέες και σχόλια ευπρόσδεκτα.
Ευχαριστώ