Αποστολέας Θέμα: Soviet Mig-3 Early (Trumpeter 1/48)  (Αναγνώστηκε 4297 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
Soviet Mig-3 Early (Trumpeter 1/48)
« στις: Μαΐου 18, 2013, 07:53:08 μμ »
Με το BF109 να περιμένεις τις τελευταίες χαλκομανίες και αφού μου πέρασε (προσωρινά) μια ελαφριά ίωση που με έκανε να θέλω να φτιάξω άρματα, ήρθα στα συγκαλά μου και έβαλα το Leopard στην άκρη και έβγαλα τα αεροπλάνα... :mrgreen:

Ένα από αυτά λοιπόν είναι και το Mig-3 Early της Trumpeter που είχα κερδίσει στην κλήρωση σε μια από της συναντήσεις για καφέ.
Spoiler (hover to show)
Μελετώντας τις οδηγίες πριν την κατασκευή όπως κάνω κάθε φορά (ναι, αμέ... ουυυυ...  ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ::lol18:: ) Δεν έχω αντιστοιχία χρώματος για το ανοιχτό μπλε που πρέπει να βαφτεί η κοιλιά (FS35466 :?:)  Το έχει φτιάξει κανείς το κιτ να μου προτείνει χρώματα ή αναλογίες σε Humbrol ή Gunze ;  Το ξέρω ότι η Valejo έχει το FS25466 που είναι το ίδιο αλλά δεν μπορώ να το προμηθευτώ προς το παρόν.

Ευχαριστώ....
Γιώργος
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Soviet Mig-3 Early (Trumpeter 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 18, 2013, 10:36:44 μμ »
καλη αρχή με το κιτάκι φίλτατε....ευελπιστώ να το ευχαριστηθείς.
όσο για τη κλήρωση...ενα εχω να πω..... και μόνο οτι κέρδισα τότε....μου εφτασε... το κιτ δεν το κοιταξα καν τι ήταν....χιχιχιχιχιχι

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 19, 2013, 10:40:25 μμ »
Τους Ρώσους μου μέσα... Δεν μπορούσαν να αποφασίσουν να κρατήσουν ένα στάνταρντ βρε παιδί μου;
Το ένα μπλε, το άλλο πράσινο, το άλλο σκούρο γκρι, το άλλο μπλε-πράσινο... Στο τέλος θα βάψω το cockpit ροζ να ησυχάσω!!!
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 29, 2013, 10:24:38 μμ »
Μικρή (πολύ μικρή) πρόοδος στην κατασκευή.  Τελευταία βδομάδα ασχολούμαι με την κουδουνίστρα μου και ένα άλλο project που θα αρχίσω σύντομα...
Click to see the original size. Click to see the original size.

Θα ακολουθήσει βάψιμο των πλαισίων στήριξης με black-grey και wash και τα σχετικά.
Ο πίνακας οργάνων είναι πολύ λιτός σε σχέση με το υπόλοιπο cockpit και η πρώτη απόπειρα βαψίματος ήταν αποτυχημένη.
Έτσι, άνοιξα τρύπες εκεί που υποτίθεται ότι είναι τα όργανα, χωρίς όμως να τρυπήσω τελείως τον πίνακα, και το έβαψα μαύρο.
Μετά το wash σταγόνες crystal clear θα δώσουν την αίσθηση του γυαλιού, ελπίζω...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 01, 2013, 09:57:20 πμ »
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος raziera

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΘΗΝΑ
  • Κωστας
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:05:19 πμ »
Ομορφο αποτέλεσμα Γιώργο.
Καλή συνέχεια.

::salut:: Κωστας

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 01, 2013, 08:06:35 μμ »
Λοιπόν... Αφού το cockpit τελείωσε η υπόλοιπη κατασκευή έγινε σχετικά γρήγορα μέσα σε μια μέρα.  ʼλλωστε είναι σχετικά εύκολο κιτ.
Έχει βέβαια κάποια θεματάκια εφαρμογής.  Δεν έχω συναντήσει ακόμα το κιτ που το cockpit θα εφαρμόζει άψογα στην άτρακτο...
Σε γενικές γραμμές πάντως είναι καλό. Ότι μπορώ θα κάνω χωρίς όμως να κολλήσω σε αυτό το σημείο...
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.
Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Το μοντέλο θα βαφτεί βάσει αυτού του αεροσκάφους:
http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white17.html
Οπότε υποθέτω να μην βάλω καν το κυρίως μέρος της καλύπτρας μιας και απ' ότι λέει στη σελίδα επειδή δεν άνοιγαν στον αέρα οι καλύπτρες στις πρώτες εκδόσεις τις έβγαζαν για να μπορούν να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος.
Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω να με διαφωτίσω πάνω σε αυτό;
Ευχαριστώ...

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:17:57 μμ »
Ωραία... Πάνω που όλα ήταν έτοιμα ξεκόλλησε ο πίνακας οργάνων...  :evil: :evil: :evil:
Έχει κανείς καμιά εφικτή ιδέα πως διάολο θα τον ξαναβάλω εκεί μέσα ;;;  :roll:
Για το σκοπευτικό δεν το συζητάω... έσπασε και εκείνο φυσικά.

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 01, 2013, 11:56:05 μμ »
ʼκυρο... Μόλις έγραψα το post έφαγα φλασιά και έβαλα το μοντέλο στο χειρουργείο.
Έκοψα το πάνελ μπροστά από το cockpit πάνω στις γραμμές
Click to see the original size.
Κόλλησα τον αυθάδη πίνακα οργάνων με κυανοακρυλική για να μην το σκάσει ξανά
Και ξανακόλλησα το πάνελ στη θέση του.
Καθώς είναι κομμένο πάνω στις γραμμές του θα βάλω ελάχιστο στόκο κυρίως για να κρύψω τις ηλίθιες χαρακιές/αστοχίες στο κόψιμο.
Για να δούμε...

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:01:20 πμ »
Καλο Γιωργο το μιγκακι τις ζωνες ομως πως τις εφτιαξες και απο τι υλικο?

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:11:52 πμ »
Καλο Γιωργο το μιγκακι τις ζωνες ομως πως τις εφτιαξες και απο τι υλικο?
Απλή ταινία tamiya διπλωμένη εις μήκος βαμμένη με Linen.
Τις πόρπες (ο Θεός να τις κάνει) τις έκανα με αυτές τις οδηγίες:
http://www.florymodels.co.uk/how-to-scratch-build-seat-belt/

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:14:50 πμ »
Οι οδηγιες τα λενε μια χαρα και αναλυτικοτατα απλα πρεπει να το ξαναπροσπαθησεις  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:52:04 πμ »
Οι οδηγιες τα λενε μια χαρα και αναλυτικοτατα απλα πρεπει να το ξαναπροσπαθησεις  :wink:
Δηλαδή τώρα μου λες ευγενικά ότι οι ζώνες είναι του κ... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!  Δεν περιμένω να κάνω κάτι τέλεια από την πρώτη φορά!

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 02, 2013, 01:14:21 πμ »
Απλή ταινία tamiya διπλωμένη εις μήκος βαμμένη με Linen.
Τις πόρπες (ο Θεός να τις κάνει) τις έκανα με αυτές τις οδηγίες:
http://www.florymodels.co.uk/how-to-scratch-build-seat-belt/
Ωραίο το κόκπιτ, μεγάλη η απόφαση με το πάνελ μπροστά... Ρισπεκτ για την τόλμη και το κουράγιο.

Όσο για τις πόρπες, ωραία μας ξεσήκωσες - στα υπόψιν!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος tito

• IPMS 1309
  • Scale 1/35
  • *
  • Χρήστος Μπαλής
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 02, 2013, 04:51:12 πμ »
Δηλαδή τώρα μου λες ευγενικά ότι οι ζώνες είναι του κ... Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!  Δεν περιμένω να κάνω κάτι τέλεια από την πρώτη φορά!

Δεν σου ειπε κανεις οτι με την πρωτη το κανει καποιος καλα η τελεια... αλλα θα το κανει σιγουρα καλυτερα αν ξαναπροσπαθησει...  8) τοσο απλα και ομορφα... Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τεραστιος κοπος να ξαναπροσπαθουσες να φτιαξεις μια στα ''προχειρα" και αν δεις οτι το εχεις καλυτερα, να φτιαξεις και μια δευτερη να τις βαλεις και να βγαλεις τελειως αυτες που εχει τωρα. Απο εκει και περα δικο σου ειναι το μοντελο, και εννοειται το κανεις εσυ οτι θες.

Χρηστος

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 02, 2013, 08:01:26 πμ »
Γιώργο τίποτα από αυτά που κάνεις δεν είναι του κώλου .....απλά ο Χρήστος ίσως ηθελε να σου πεί οτι είναι εκτός κλίμακας και ο κύκλος αλλά και το πάχος του σύρματος ,με πολύ ψιλό χαλκόσυρμα και με κάτι πιό λεπτό για να το κουρμπάρεις θα βγει καλύτερο.
Δεν υπάρχει λόγος να αρπάζεσαι ,νομίζω οτι η κριτική ήταν καλοπροαίρετη.Πολλές φορές δεν πετυχαίνουμε με την πρώτη αυτό που φανταζόμαστε ,δεν είναι κακό που αρκέστηκες σε αυτές ,καταλαβαίνω το ενθουσιασμό σου οταν για πρώτη φορά δημιουργείς κάτι που δεν έχεις ξαναεπιχειρήσει ,το παθαίνω και εγώ πολύ συχνά,αλλά εδώ είναι που χρειάζεσαι ένα τρίτο μάτι για να κρίνει ανεπιρέαστα αυτού του ενθουσιασμού,γιάυτό δεν ποσταρουμε τις δουλειές μας άλλωστε;
Εχεις κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά στο κόκπιτ ,καταπληκτική θα έλεγα απλά οι ζώνες δεσπώζουν και χαλάνε λίγο τη γενική πολύ καλή εικόνα ,απλά και σταράτα φίλε μου!

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 02, 2013, 09:54:28 πμ »
Όπα παιδιά... κάλμα... ::cofee_proi::

1ον.  Δεν αρπάχτηκα  ::eusa_naughty::.  Απάντησα χιουμοριστικά και με ολίγο σαρκασμό σε αυτό που έχω φτιάξει και όχι στο σχόλιο του Χρήστου. :mrgreen:
Φυσικά και επιζητώ την κριτική αυτή (και το έχω δηλώσει πάμπολλες φορές αυτό), αλλιώς πολύ απλά δεν θα πόσταρα τις κατασκευές μου. ::director::

2ον. Όταν παρατήρησα και εγώ ότι οι πόρπες ειδικά βγήκαν ολίγον εκτός κλίμακας ήταν ήδη αργά.  Τις είχα ήδη κολλήσει στην ήδη βαμμένη θέση και για τεχνικούς λόγους (πες το και βαρεμάρα) δεν ήθελα να τις ξεκολλήσω και να πρέπει να ξαναβάψω όλη τη θέση ξανά. ::brancard::

3ον. Οι χερούκλες μου (που φέρνουν περισσότερο σε γορίλα) αλλά και η όραση με την αυξανόμενη πρεσβυωπία δεν μου επιτρέπουν να κάνω πολλά πράγματα που άλλοι θεωρούν δεδομένα.  Δεν έχω ούτε κατάλληλα μικρο-εργαλεία (πχ χρυσοχόου).  Με ότι έχω δουλεύω και με αυτά προσπαθώ να κάνω ότι μπορώ να πιάσω και να ευχαριστηθώ το χόμπι. Ζηλεύω ειλικρινά κάτι κατασκευές με κομμάτια μικρόμετρων (μm) αλλά το έχω πάρει απόφαση ότι ποτέ δεν πρόκειται να καταφέρω να φτιάξω κάτι παρόμοιο.

Ευχαριστώ και πάλι για τις πολύτιμες συμβουλές και τα σχόλια σας!
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 02, 2013, 10:01:19 πμ »
Α... και κάτι άλλο...
Οι πόρπες είναι εντελώς λάθος για τον τύπο!
Για να φτιαχτούν όμως βάσει του τύπου υπό κλίμακα χρειάζονται απαραίτητα μικροεργαλεία...

Αποσυνδεδεμένος Μιχαλης

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 02, 2013, 10:22:24 πμ »
Γιώργο πολύ όμορφο το αποτέλεσμα εως τώρα,όσο για τις πόρπες πολλοί θα τις δούν και λίγοι θα τις καταλάβουν :wink:!Καλή συνέχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:11:53 μμ »
Α... και κάτι άλλο...
Οι πόρπες είναι εντελώς λάθος για τον τύπο!
Για να φτιαχτούν όμως βάσει του τύπου υπό κλίμακα χρειάζονται απαραίτητα μικροεργαλεία...
Πιο λεπτο συρμα θα ελεγα οτι χρειαζεται... :lol:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 02, 2013, 12:33:47 μμ »
Και διαφορετικό λύγισμα στο σύρμα... :oops:

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 02, 2013, 10:21:51 μμ »
Γιώργο πολύ ωραίο το αποτέλεσμα με το κοκπιτ κ ωραίες-αναλυτικές κ οι οδηγίες για τις πόρπες ::salut::
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος ερπιστριοφόρος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ελλαδα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 03, 2013, 05:23:25 μμ »
Στα καταστήματα ειδών Αργυροχρυσοχοΐας... στο τρίγωνο Πλατεία Καρύστη, οδού Θησέως και Περικλέους βρίσκουμε καρούλι μαύρο σύρμα βιομηχανικό.... (εμείς έτσι το ζητάμε)... δεν θυμάμαι ακριβώς την διάμετρο αλλά είναι αρκετά λεπτό και εύκαμπτο.

Αποσυνδεδεμένος Palanadine

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθηνα
  • Παναγιώτης-Δημήτριος Γρηγορίου
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 10, 2013, 12:23:01 μμ »

Το μοντέλο θα βαφτεί βάσει αυτού του αεροσκάφους:
http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white17.html
Οπότε υποθέτω να μην βάλω καν το κυρίως μέρος της καλύπτρας μιας και απ' ότι λέει στη σελίδα επειδή δεν άνοιγαν στον αέρα οι καλύπτρες στις πρώτες εκδόσεις τις έβγαζαν για να μπορούν να εγκαταλείπουν το αεροσκάφος.
Ξέρει κανείς κάτι παραπάνω να με διαφωτίσω πάνω σε αυτό;
Ευχαριστώ...

Ωπ, να κι άλλο MiG-3! Πως σου φάνηκε η εφαρμογή στην ένωση εισαγωγών/ ρίζας πτέρυγας? Εμένα με είχε παιδέψει πολύ το άτιμο....

Για το θέμα της καλύπτρας, δεν είναι οτι δεν άνοιγαν στον αέρα, απλά το σύστημα για να την ασφαλίσεις, απασφαλίσεις και τελικά ανοίξεις ήταν τόσο περίπλοκο, που μέχρι να το καταφέρεις είχες βρει έδαφος.....

Αυτός ήταν κι ο λόγος για τον οποίο σε πολλά από τα αρχικά αεροσκάφη αφαιρούσαν όλο το κινητό τμήμα της καλύπτρας και ξεμπέρδευαν. Αργότερα είχαν βάλει ένα πιο απλό σύστημα κι έτσι αργότερα άφηναν την καλύπτρα στη θέση της.

Επίσης, παρατηρώντας το προφίλ που θες να αναπαραστήσεις, μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσεις τα κουτιά του ασυρμάτου πίσω από τον πιλότο και να βάλεις ένα απλό φύλλο πλαστικού ως κενή βάση.

Για ότι άλλο θέλεις, στείλε μου ένα ΠΜ ή μπορώ να σου απαντάω κι εδώ.

Καλή συνέχεια!  ::salut::
"We cannot direct the winds, but we can adjust the sails"

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 10, 2013, 12:45:09 μμ »
Ωπ, να κι άλλο MiG-3! Πως σου φάνηκε η εφαρμογή στην ένωση εισαγωγών/ ρίζας πτέρυγας? Εμένα με είχε παιδέψει πολύ το άτιμο....
Ήμουν ψυλλιασμένος από αυτά που διάβασα σε διάφορα κατασκευαστικά και εδώ και αλλού και τις κόλλησα πρώτα στις πτέρυγες και μετά το όλο σύνολο στην άτρακτο οπότε έκατσαν μια χαρά.  Πιο πολύ με παίδεψε το cockpit και ο πίνακας που ξεκόλλησε...

Για το θέμα της καλύπτρας, δεν είναι οτι δεν άνοιγαν στον αέρα, απλά το σύστημα για να την ασφαλίσεις, απασφαλίσεις και τελικά ανοίξεις ήταν τόσο περίπλοκο, που μέχρι να το καταφέρεις είχες βρει έδαφος.....
Έχω αποφασίσει ήδη να μην βάλω το κινητό μέρος.

Επίσης, παρατηρώντας το προφίλ που θες να αναπαραστήσεις, μάλλον θα πρέπει να αφαιρέσεις τα κουτιά του ασυρμάτου πίσω από τον πιλότο και να βάλεις ένα απλό φύλλο πλαστικού ως κενή βάση.
Πολύ αργά για τέτοιες επεμβάσεις...  Αν το ήξερα νωρίτερα...

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και παρατηρήσεις.

Tags: MIG3 mig SOVIET