Αποστολέας Θέμα: Boeing 737-200 Aloha Airlines [1/200]  (Αναγνώστηκε 4385 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ν.Ιωνία, Αθήνα
  • IPMS 1281
Boeing 737-200 Aloha Airlines [1/200]
« στις: Απριλίου 18, 2013, 10:08:38 μμ »
Κάποιοι όταν το είδαν μίλησαν για τα "παιδιά των λουλουδιών"...
Κάποιοι άλλοι κορόιδεψαν περισσότερο και είπαν ακόμα χειρότερα....  :evil: :evil:
Εμένα πάντως μου αρέσει, μιας και είχε 7 ευρωπουλάκια και είναι ασυνήθιστο....  ::glossa::
Είναι αυτό...

Είναι αρκετά μικρό, με μήκος περίπου 15 εκατοστά και άνοιγμα φτερών στα 14.
Έχει για την κλίμακά του μια χαρά λεπτομέρεια και η εφαρμογή του είναι επίσης πολύ καλή...
Το κατασκευαστικό τέλειωσε και αυτή τη φορά ψέκασα το αστάρι της Gunze, που το χρησιμοποίησα για πρώτη φορά με τις καλύτερες εντυπώσεις, μήπως γλιτώσω τα δεκάδες(!) χέρια με το άσπρο gloss.... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
Απ: Boeing 737-200 Aloha Airlines [1/200]
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2013, 10:50:51 μμ »

Εμένα πάντως μου αρέσει

Και εμένα Πάνο ::thumbleft:: ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Δορκοφίκης Γιώργος IPMS 1271
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα, Αθήνα
  • Κατά φαντασίαν πιλότος...
    • IPMS Hellas Facebook Official page
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2013, 10:57:54 μμ »
Πανέμορφο αεροπλάνο και livery και άστους να λένε ότι θέλουν. (Ακριβά το πήρες, εγώ το είχα αγοράσει 5.90EUR).
Πρόσεξε το τζαμάκι του cockpit στην δεξιά πλευρά... Θέλει λίγο στοκοφτιάξιμο.
Επίσης κάλυψε τα emergency exits πάνω από τα φτερά γιατί είναι σε άλλο σημείο από τις χαλκομανίες. Δες τις φωτογραφίες από το δικό μου.
Πρόσεξε τις χαλκομανίες γιατί είναι παλιές και σπάνε πανεύκολα.  Το δικό μου έχει μείνει με μισή την δεξιά πλευρά ακριβώς γιατί χάλασαν
οι χαλκομανίες.
Αυτά τα ολίγα... :mrgreen:
Για ποιο αστάρι μιλάς;
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2013, 11:33:08 μμ »
Σε ευχαριστώ Νίκο για την συμπαράσταση.... :mrgreen:
Γιώργο το τζάμι του κόκπιτ δεν φαίνεται... Αυτό που φαίνεται και προεξέχει είναι χαρτοταινία...
Τις χαλκομανίες τις φοβάμαι εξαιρετικά και εγώ...  :?
όσο για το αστάρι είναι τo Mr. Base White 1000 της Gunze
http://www.e-kalfakis.gr/%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B1-%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CF%86%CE%B9%CE%BD%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%B9-gunze-sf283,-mr.base-white-1000-p-5653.html

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 28, 2013, 05:39:59 μμ »
Το άσπρο gloss περάστηκε μόνο :mrgreen: 5 χέρια αυτή τη φορά εξαιτίας του λευκού ασταριού! Για να αποφύγω το γνωστό πρόβλημα του άσπρο gloss της Gunze, που όσο και να στεγνώσει, μπορεί μετά, όταν τελειώσει το μασκάρισμα, να σηκώσει και το χρώμα, σκέφτηκα πριν μασκάρω να ψεκάσω gloss βερνίκι... Τέλος περάστηκε στις κάτω επιφάνειες Polished aluminium από τα metal cote της Humbrol... Επειδή και αυτά τα χρώματα έχουν "θέμα" με το μασκάρισμα έκανα και εδώ ακριβώς το ίδιο ψεκάζοντας πριν την χαρτοταινία Humbrol Clear... To αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό... Η μεταλλικότητα δεν χάθηκε και απέκτησε σούπερ γυαλάδα....

Αποσυνδεδεμένος HARTMANN7

• MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 28, 2013, 08:44:56 μμ »
Ωραία γυαλάδα Πάνο!!!!
Μια χαρά έδειξε και φαίνεται και πολύ καλό το βάψιμο!!!
Μπράβο!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 28, 2013, 09:40:20 μμ »
Πολύ ωραίο μέχρι στιγμής.  Πρέπει να μου πεις κάποτε πως καταφέρνεις και ψεκάζεις τα MetalCote... Δεν το έχω καταφέρει μέχρι τώρα!
Έχε υπ' όψιν σου ότι ο κώνος του ραντάρ και τα fairing στη βάση των φτερών ήταν ανοιχτά γκρι/μπεζ και όχι μεταλλικά.  Δες το δικό μου αντίστοιχο 732 ή/και φωτογραφίες στο airliners...
Αυτό το Humbrol Clear θα πρέπει να το χτυπήσω όταν έχω λεφτά ξανά... ;)
Οποιοδήποτε σχόλιο, τοποθέτηση, δήλωση στο παραπάνω μήνυμα αποτελεί προσωπική άποψη και μόνο και ως τέτοια πρέπει να εκλαμβάνεται.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:42:32 μμ »
Ευχαριστώ Γιώργηδες.... :mrgreen: :mrgreen:
Τα έχω δει Γιώργο τα σημεία που θέλουν γκρι... στεγνώνει τώρα και μετά πάει για μασκάρισμα, να περαστεί το γκρι..
Όσο για τα metalcote... Δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις πρόβλημα... Πρώτα-πρώτα τα ανακατεύεις πάααρα πολύ καλά... Μέχρι να πάθεις τενοντίτιδα... :mrgreen: ή καλύτερα αν έχεις ανακατευτήρι.... Μετά το διαλύεις με white spirit και με 50-50 είσαι μια χαρά....

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:47:51 μμ »
Πάνο τις χαλκομανίες τις κοίταξες καθόλου?
Η ακόμα δεν δεν ρισκάρεις να ρίξεις εξάψαλμους τώρα που έρχεται και η μεγάλη εβδομάδα? ::pop:: ::pop:: ::pop::
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 28, 2013, 10:55:50 μμ »
Κοίταξα... Ένα που είχε για τη βάση με το λογότυπο της εταιρείας, βγήκε από την καρτέλα και κόλλησε μια χαρά.... Ελπίζω και ::pop:: ::pop:: ::pop:: και για τα υπόλοιπα.... :mrgreen: 

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 28, 2013, 11:25:48 μμ »
Ναι, οφείλω να ομολογήσω ότι αυτά τα λογότυπα για τις βάσεις κολλάνε μια χαρά... Ανεξαρτήτου εταιρίας... Τα υπόλοιπα είναι τα άτιμα... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 06, 2013, 07:53:53 μμ »

".....Η πιό μεγάλη ώρα είναι τώρα....." ::bioliicon:: ::bioliicon:: ::music-smiley-010:: ::music-smiley-010::

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 06, 2013, 11:11:43 μμ »
Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιι... (Ζουμπουλία στυλ)...
Ιερόσυλε!... Coroguard σε μεταλλικό φτερό;...
Έχεις 2 επιλογές.
1. Θα βάψεις και το υπόλοιπο φτερό ανοιχτό Boeing Grey και θα αφήσεις μόνο την κοιλιά μεταλλική (α/φη μετά το 1980) ή
2. Θα κάνεις ολομεταλλικά τα φτερά και ανοιχτό γκρι μόνο το κομμάτι των fairing το οποίο μάλιστα είναι αρκετά πιο ανοιχτό γκρι.

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:14:34 μμ »
Πόσο πιθανό νομίζεις πως είναι να ξέρω τι είναι το "κομμάτι των fairing";;;;;; ::glossa:: ::glossa:: ::glossa::
Και θα σε στενοχωρήσω..... :mrgreen: Βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο..... Δεν παίρνει αλλαγές.... Τα παράπονά σου στη Hasegawa  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 07, 2013, 02:40:56 μμ »
Με το κομμάτων των Fairing εννοώ την βάση των φτερών και το κομμάτι τις ατράκτου με το κυρίως σύστημα προσγείωσης.
Δεν είσαι εντελώς λάθος...  Ας πούμε ότι το αεροπλάνο είναι προς το τέλος της καριέρας του.
Το www.airliners.net είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τέτοια θέματα.  Εγώ κατεβάζω 10δες φωτογραφίες από το συγκεκριμένο αεροσκάφος που φτιάχνω.  ʼσχετα αν μετά πάλι σκατά το κάνω... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 08, 2013, 05:39:46 μμ »
Το www.airliners.net είναι ο καλύτερος σύμβουλος για τέτοια θέματα.  Εγώ κατεβάζω 10δες φωτογραφίες από το συγκεκριμένο αεροσκάφος που φτιάχνω
Και εγώ Γιώργο αυτό κάνω....  :mrgreen:

Και ήρθε η ώρα των χαλκομανιών.... Μπορώ να πω ότι ήταν η πιό δύσκολη κατάσταση με χαλκομανίες... Πολύ ψιλές και έβγαιναν δύσκολα από το χαρτί τους και όταν ακούμπαγαν το πλαστικό ακόμα δυσκολότερα άλλαζαν θέση για να κάτσουν εκεί που έπρεπε.... Το καλό βέβαια και πολύ βασικό ήταν ότι δεν έγιναν κομματάκια, εκτός από μια που έγινε 5 κομμάτια και έπαιξα παζλ....  :mrgreen: Που αυτό κυρίως και επειδή δεν μπορούσα να τα μετακινήσω...έγινε αυτό...

Ήμουν έτοιμος (ψυχολογικά) για πολύ χειρότερα, αλλά στην πορεία όλα πήγαιναν ρολόι και φυσικά σπάστηκα :evil: :evil:
Καμιά ιδέα;;;;

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 08, 2013, 07:05:09 μμ »
Και ποιος σου είπε ότι είναι λάθος;  ::dontknow::
Νομίζεις ότι οι δεξιές πόρτες είναι ακριβώς στην ίδια θέση με τις αριστερές; Ή το ίδιο μέγεθος;  ::eusa_naughty:: Όχι στα αμερικάνικα... (Boeing, MDD)
Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η R1 service door του 737 είναι όντως λίγο πιο μπροστά από την αντίστοιχη L1... ::sprechende_015::
ʼντε να σου βγήκε 0.3-0.5mm πιο μπροστά... Μη σκας!  Όποιος θέλει ας κάτσει να το μετρήσει... Αμάαα.... ::devil023::
Τις υπόλοιπες φωτογραφίες δεν βλέπω όμως... :mrgreen: ::mastigoma::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 08, 2013, 08:39:50 μμ »
Αααααα τι χαρά.....  :lol: :lol: Σε ευχαριστώ Γιώργο....
Οι υπόλοιπες όταν περάσω το βερνίκι, αφού ξαναπέσει η υγρασία....  :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 18, 2013, 07:15:27 μμ »
Aloha τέλος....  :wink:

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 18, 2013, 07:43:41 μμ »
Τέλος :?:   ::eusa_naughty:: Όοοοοοχι ακόμα...

Βγήκε πολύ ωραίο.  ::thumbleft:: Το συγκεκριμένο livery μου αρέσει πολύ!
Πάμε τώρα στο τι χρειάζεται για να τελειώσει... ::sprechende_015::
Βάψιμο με steel η εξαγωγή του APU και θα είναι τέλειο. ::cofee_proi::
Α... και όπως και εγώ κάθε φορά, έχεις ξεχάσει να βάψεις τα φώτα ναυτιλίας στα ακροπτερύγια. ::eusa_wall::
Επίσης, από μία σταγόνα χρωματισμένου crystal clear για τα beacon στο πάνω και κάτω μέρος της ατράκτου... :mrgreen:
ʼντε... Τελείωνε!
::mastigoma:: ::mastigoma:: ::mastigoma::

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 18, 2013, 11:26:52 μμ »
Η τελευταία ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!
Aloha Man!!! το πετούμενο είναι τρομερό!!!

Πάμε Χαβάη με ένα 737  ::glossa:: ::glossa:: ::glossa:: και μια ρόδα!!!!!
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 19, 2013, 12:09:31 πμ »
Σούπερ ::good_job_smilie::

Αποσυνδεδεμένος panos.v

• Scale 1/48
  • *
  • IPMS 1281
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 19, 2013, 06:35:33 μμ »
Σας ευχαριστώ πολύ...
Γιώργο(Hartmann0) Χαβάη, σε κανά 2 βδομάδες γιατί τώρα έχω και ένα γάμο να παρευρεθώ... :mrgreen: :mrgreen:

Όσο για τον άλλο Γιώργο.... Ναι για σένα λέω(Giorgosd).... :twisted: :twisted:  Πρέπει να με έχεις μπερδέψει με άλλον.... Εγώ ένας πτωχός πλην τίμιος μοντελιστής είμαι..... Λέξεις ή φράσεις του στιλ "εξαγωγή του APU" και "τα beacon" δεν τις κατέχω....
Spoiler (hover to show)
Οπότε πάρ΄το από την αρχή και πες μου τι @@@@@ είναι αυτά... (ίσως καλύτερα να μου τα δείξεις σε καμιά φώτο για να καταλάβω σίγουρα τι είναι.... :oops:)

• MC crew
  • Scale 1/35
  • In Cats We Trust
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 19, 2013, 07:06:53 μμ »
Spoiler (hover to show)
Γιώργος Γιαννόπουλος.
IPMS 1282

Αποσυνδεδεμένος giwrgosd

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 19, 2013, 08:04:43 μμ »
Λέξεις ή φράσεις του στιλ "εξαγωγή του APU" και "τα beacon" δεν τις κατέχω...
Οπότε πάρ΄το από την αρχή και πες μου τι @@@@@ είναι αυτά... (ίσως καλύτερα να μου τα δείξεις σε καμιά φώτο για να καταλάβω σίγουρα τι είναι.... :oops:)
Ιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι (Ζουμπουλία στυλ)... Την επόμενη φορά που θα βρεθούμε θα πρέπει να σου κάνω ιδιαίτερα.
Μέχρι τότε όμως μελέτησε αυτό:

Click to see the original size.

Beacon (έχει και e δεν είναι Bacon  :mrgreen:) : Τα κόκκινα λαμπάκια στο πάνω και κάτω μέρος της ατράκτου που αναβοσβήνουν όταν οι κινητήρες είναι, ή πρόκειται να τεθούν, σε λειτουργία ώστε να ξέρει το προσωπικό εδάφους να ΜΗΝ πλησιάσει το αεροσκάφος από επικίνδυνες πλευρές.  Είναι αυτό που λένε μου άναψαν τα λαμπάκια... Κόκκινο που αναβοσβήνει = Κάτσε μακριά...
Ο κάθε τύπος αεροσκάφους τα έχει σε διαφορετικό σημείο στην άτρακτο και μερικοί τύποι έχουν το πάνω beacon στο κάθετο σταθερό (κυρίως τα μικρά και τα ιδιωτικά), αλλά σχεδόν όλοι οι τύποι έχουν το κάτω beacon στο σημείο ανάμεσα στα κυρίως σκέλη προσγείωσης.  Το λένε και Anti-Collision beacon.

APU : Auxiliary Power Unit - Μικρός κινητήρας/γεννήτρια που παρέχει ρεύμα στο αεροπλάνο όταν αυτό βρίσκεται στο έδαφος και δεν λειτουργούν οι κινητήρες οι οποίοι κανονικά παρέχουν και την ηλεκτρική ισχύ.  Η θέση του και η εξαγωγή του είναι συνήθως στο πίσω μέρος της ουράς αλλά μερικοί τύποι διαφέρουν.  Στα 737 είναι χαρακτηριστική η εξαγωγή.

Navigation Lights / Φώτα πλοήγησης : Το κόκκινο (Αριστερά) και το Πράσινο (ή μπλε για τα πολεμικά) (Δεξιά) φώτα στα ακροπτερύγια για να μπορεί να αναγνωριστεί προς τα που πετάει το αεροπλάνο.  Είναι αναμμένα συνέχεια και στο έδαφος εκτός αν το αεροσκάφος έχει μακρά στάθμευση οπότε και τίθενται σε λειτουργία μόλις υπάρξει ηλεκτρική ισχύς.

Strobes (Anti-Collision) : ΠΟΛΥ δυνατές λευκές λάμπες που ανάβουν στιγμιαία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μπορούν να είναι ορατές από μίλια μακριά ακόμα και κατά την ημέρα.  Υπάρχουν από μία σε κάθε ακροπτερύγιο και μία στο πίσω μέρος της ατράκτου.  Ανάβουν ταυτόχρονα με συγκεκριμένο ρυθμό (διαφέρει από τύπο σε τύπο) και τίθενται σε λειτουργία από την στιγμή που το αεροπλάνο θα μπει στον διάδρομο για απογείωση, παραμένουν σε λειτουργία καθ'όλη την διάρκεια της πτήσης και τίθενται εκτός λειτουργίας όταν το αεροπλάνο εκκενώσει τον διάδρομο μετά την προσγείωση.
Σκοπό έχουν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων αεροπλάνων που πετάνε στην περιοχή.

Περιττό να σου πω ότι θα σε εξετάσω στην έκθεση ότι τα έχεις μάθει...
Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες γράφτο γιατί αν σφυρίζεις δεν πρόκειται να σε ακούσω...  ::glossa::

Tags: