Γειὰ χαρὰ μάγκες.
Ἡ ἀρχὴἜχουμε καὶ λέμε: στὶς ἀρχὲς τοῦ 1994 ἀγόρασα ἔνα ἅρμα τῆς Tamiya σὲ κλίμακα 1/35. Ἀγόρασα τὰ χρώματα, κόλλα καὶ πήγα σπίτι ὤστε νὰ φτιάξω τὸ πρώτο μου μοντέλο. Ξεκίνησα σιγά-σιγά μόνος μου. Δὲν εἴχα κάποιον νὰ μοῦ δείξει. Ἀγόρασα κι ἕνα βιβλίο (στὰ ἀγγλικά), πήρα κάποια περιοδικά καί ... ... ἄρχισα νὰ βλέπω τὰ λάθη τὰ ὁποία εἶχα κιόλας κάνει!!!!!
Πρῶτον, τὸ γεγονὸς ὄτι ἔριχνα κόλλα ἀπὸ τὸ σωληνάριο στὸ πρὸς κόλληση ἐξάρτημα εἶχε ὠς ἀποτέλεσμα ἡ κόλλα νὰ κάνει "γαζὶ" (καὶ μάλιστα χοντροκομμένο) κατὰ μῆκος τῆς ἐπαφῆς. Τόση κόλλα μόνο μὲ χοντρὸ γυαλόχαρτο θὰ ἔφευγε!!!
Δεύτερον, κάποια κομμάτια θὰ ἔπρεπε πρώτα νὰ τὰ βάψω καὶ μετὰ νὰ τὰ ξεκολλήσω ἀπὸ τὸ πλαίσιο.
Λίγο ἀργότερα ξεκίνησα τὰ μαθήματα στὸ ΤΕΙ, μπήκα σὲ ἄλλα "κανάλια" καὶ δὲν ξανασχολήθηκα. Περιττὸ νὰ ἀναφέρω ὄτι τὸ ἅρμα πρέπει νὰ βρίσκεται θαμμένο κάπου στὰ Ἄνω Λιόσια (στὴν χωματερή)!!!
Τελευταία μοῦ "κάπνισε" (τὸ λένε κι ἀλλιῶς, πάλι ἀπὸ κα- ἀλλὰ ἀς παραμείνω εὐπρεπὴς) νὰ ξαναρχίσω.
2013Χθὲς εἴχα συζήτηση μὲ ἕνα φίλο μου. Εἶχε ἀσχοληθεῖ μὲ τὸ ἄθλημα καὶ εἶχε κλείσει τὸν κύκλο του (πρὶν τὸν γνωρίσω). Δὲν εἶναι κάτι εὔκολο. Δὲν ξέρω κατὰ πόσον τὸ χέρι μου θὰ ἀνταποκριθεῖ, ἔστω καὶ κατόπιν ἐξασκήσεως. Παρ'ὅλα αὐτὰ τὴν ἀπόπειρα θὰ τὴν κάνω. Ὅπως εἶχε πεῖ κι ὀ ἰρλανδὸς συγγραφέας Samuel Beckett,
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.Κάνοντας ἀρχὴἈναρωτήθηκα τὶ εἶναι εὐκολότερο γιὰ μιὰ ψαροῦκλα, ἄρμα, πλοῖο ἢ ἀεροπλάνο; Τὸ πλοῖο ἔχει πολύπλοκη ἐπιφάνεια, φουγάρα, πύργοι μὲ πυροβόλα, κιγκλιδώματα ... ... Τὸ ἅρμα ἔχει κι αὐτὸ κάποια πολυπλοκότητα, κρέμονται διάφορα τσιμπράγκαλα (δοχεία, ἐργαλεία). Τὸ ἀεροπλάνο μοῦ φαίνεται ἀπλούστερο. Πάνω στὸ κυρίως σῶμα ἔχει τὸ πίσω πτερύγιο, τὶς πλευρικὲς πτέρυγες καὶ τὰ ποδάρια μὲ τοὺς τροχούς. Βέβαια χρειάζεται λίγη προσοχή, νὰ μὴν πηγαίνει ἠ δεξιὰ πτέρυγα πάνω κι ἡ ἀριστερὴ κάτω.

Ὁ φίλος μου μοῦ εἶπε ὄτι ἀπλούστερη κατασκευὴ εἶναι τὸ ἀεροπλάνο.
Η italeri ἔχει ἔνα κὶτ γιὰ C 130.
http://www.italeri.com/scheda.asp?idProdotto=488&idCategoria=1&idSottocategoria=2Νομίζω ὄτι θὰ εἶναι εὔκολο.