Αποστολέας Θέμα: Dragon 6001 - Nashorn 1/35  (Αναγνώστηκε 5187 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ρόδος
  • Four Stroke Force
    • zb00p
Dragon 6001 - Nashorn 1/35
« στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 04:13:41 μμ »
Ξεκίνησα πριν λίγο καιρό το Nashorn της Dragon, για το οποίο δεν είχα διαβάσει και πολλά καλά λόγια.

Τα κομμάτια δεν είναι πολλά και η κατασκευή είναι κάπως εύκολη. Αυτό που είναι προβληματικό, είναι το καθάρισμα που χρειάζονται το κομμάτια, αφού υπάρχει αρκετό φλας, υπάρχουν πολλά ejector pin marks και κάποια είναι σε σημεία που δεν αφαιρούνται εύκολα.

Click to see the original size.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχω αντιμετώσει κάποιο πρόβλημα στην εφαρμογή των κομματιών, αν και σε κάποια σημεία, έπρεπε να μεγαλώσω λίγο τις τρύπες για να μπούν οι τροχοί και κάποια άλλα κομμάτια. Επίσης, η ποιότητα των καλουπιών/χύτευσης σε παραπέμπει σε άλλη εταιρεία και όχι στην dragon. Πόσο μάλλον, όταν έχω άμεση σύγκριση το stug, το οποίο τελείωσα πριν λίγο καιρό.

Η λεπτομέρεια είναι καλή και οι οδηγίες αρκετά καταποστικές, αλλά από τότε φαινόταν το χούι της dragon με τα διπλά κομμάτια, τα οποία πρέπει να μαντέψεις πώς θα εφαρμόσουν στην αθέατη πλευρά. Στο dry fit που έκανα, όπως βλέπετε στην φωτογραφία από πάνω, μου φαίνεται ότι θα έχω θέμα με τις ερπύστριες στην περιοχή γύρω από το γρανάζι, το περιθώριο θα είναι ελάχιστο ανάμεσα στις ερπύστριες και τα φτερά, ενδέχεται να αγγίζουν κιόλας και με προβληματίζει λίγο αυτό γιατί θα πρέπει να κουμπώσω ερπύστριες πριν ενώσω το πάνω με το κάτω μέρος.

Από την μια, το κιτ έχει λίγα κομμάτια και η κατασκευή προχωράει γρήγορα, αλλά από την άλλη, χρειάζεται αρκετός χρόνος για το καθάρισμα. Επίσης, χρειάζεται πολλή προσοχή το κόψιμο των κομματιών από το πλαίσιο γιατί αλλιώς, το κλαίμε το κομμάτι.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Hummel Moss

• Μποζίνης Αθανάσιος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: akamatistan
  • Das Reich
Απ: Dragon 6001 - Nashorn 1/35
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 04:35:24 μμ »
Παλιό κιτ με πολλά λάθη ως πρός το πραγματικό όχημα και όλα τα κατασκευαστικά προβλήματα που ανέφερες, απο την εποχή που εκείνη η Dragon δεν έχει καμία σχέση με την τωρινή, γιαυτό πλέον ,ως σωστό  κιτ ενδείκνυται  το 6314 ....Το είχα αγοράσει όταν πρωτοβγήκε αλλά το "αντικατέστησα" με το τελευταίο!
Καλή συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 24, 2013, 05:12:28 μμ »
Αν το είχα βρεί από το ebay, θα έψαχνα για review πρώτα και μετά θα έκανα την αγορά. Επί του προκειμένου όμως, το βρήκα μπροστά μου στις 18 λίρες και το πήρα χωρίς πολλή σκέψη μαζί με το hummel, το οποίο και αυτό έχει τα θέματα του, αλλά λένε στα reviews ότι είναι κάπως βελτιωμένο σε σχέση με το nashorn. Θα το διαπιστώσω όταν το πιάσω μέτα.

Όπως και να έχει, είναι το πρώτο soft skin άρμα που κάνω, οπότε μόνο θετικά μπορώ να αποκομίσω κατασκευάζοντας το! Έπεται η συνέχεια

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:40:53 πμ »
ντούμπλε ποστ  :mrgreen:

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 02, 2013, 11:43:35 πμ »
Τελείωσα και το πυροβόλο σήμερα

Click to see the original size. Click to see the original size.

Αρχίζει και παίρνει μορφή

Πάντως με έχει πεθάνει στο καθάρισμα και μπορεί η dragon από τότε να βελτίωσε στο κατακόρυφο την ποιότητα των μοντέλων της, οι οδηγίες όμως μου φαίνονται ίδιες και απαράλλαχτες, έχουν κάνει το dryfit και το wild guessing τεχνική μοντελισμού.

Επίσης, σε κάποιο στάδιο, μου έλεγε να βάλω το F54, αλλά μάταια έψαχνα. Στην καρτέλα, υπήρχε το 53 και μετά συνέχιζε από το 55, το 54 δεν υπήρχε πουθενά. Βλέποντας το διάγραμμα, διαπίστωσα ότι μάλλον ήταν το 53, αλλά το άφησα στο τέλος για να σιγουρευτώ ότι δεν χρησιμοποιείται κάπου άλλου. Τελικά, κούμπωσε μια χαρά.

Δεν νομίζω πως μου έχουν μείνει πολλά όσον αφορά το κατασκευαστικό κομμάτι, ελπίζω αύριο να τελειώσω το κυρίως μέρος του άρματος, ώστε μετά να πιάσω τις ερπύστριες και μετά να κουμπώσω το πάνω με το κάτω μέρος.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 09, 2013, 05:54:15 μμ »
Τελείωσα την κατασκευή σήμερα

Σε γενικές γραμμές, δεν ήταν τόσο κακό όσο γράφουν στις κριτικές, εγώ το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα ήταν με το καθάρισμα και με μερικά κομμάτια, τα οποία ήταν αδύνατο να κοπούν χωρίς να διαλυθούν, οπότε χρησιμοποίησα περισσευούμενα από άλλα κιτ, όπως πχ οι μπάρες στις πόρτες:

Ξεχωρίζουν από το μπέζ χρώμα τους, όπως και η μπάρα κάτω από την πόρτα, η οποία είναι από σύρμα.

Ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισα, όσον αφορά την εφαρμογή των κομματιών, ήταν το κλείσιμο του πάνω μέρους με το κάτω και επειδή στο dry fit, εντόπισα κάποιο θέμα, αναγκαστικά κόλλησα τροχούς και ερπύστριες πριν το κλείσιμο. Μπροστά κόλλησα με logo, ώστε να μπορέσω να κολλήσω και το πίσω μέρος. Παρόλα ταύτα, χρειάστηκε επέμβαση, αφού δεν ερχόταν με τίποτα και πίσω είχε ένα κενό, το οποίο και γεμίστηκε με στόκο.Επίσης, χρειάστηκε να γεμίσω και ένα μεγάλο κενό, που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, πάνω από τον 5ο και 6ο τροχό:

Όταν έκανα το dry fit, παρατήρησα ότι αυτό το κενό ηταν τεράστιο και ούτε οι ερπύστριες το κάλυπταν, οπότε το γέμισα και αυτό, ώστε να μην χτυπάει στο μάτι (όσο μπορεί να φαινόταν εκεί που είναι)
Το πυροβόλο δεν είναι κολλημένο για να μπορώ να βάψω και το άρμα και το πυροβόλο ευκολότερα.

Αυτά προς το παρόν

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ηλιούπολη (αλλά δεν ξεχνώ τους Αμπελόκηπους)
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 09, 2013, 06:04:53 μμ »
Καλό κουράγιο στην κατασκευή. Για το κενό που σου εμφάνισε μην ανησυχείς δεν είναι δικό σου λάθος, το έχουν όλα του συγκεκριμένου κιτ ! Προσοχή στις οδηγίες είναι άστα να πάνε :evil:

Όπως αναφέρεται και παραπάνω αν πάρεις το smart kit θα καταλάβεις την διαφορά  ποιότητας.

Πάντως είχε κι ένα καλό. Οι ερπύστριες του (κομμάτι κομμάτι) "έκατσαν" με την μία!

::salut::
type less model more

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 09, 2013, 06:18:15 μμ »
Α ναι, αυτό το ξέχασα.

Οι ερπύστριες ήταν ίσως το καλύτερο μέρος του κιτ. Μπορούσαν να αφαιρεθούν εύκολα από το πλαίσιο, ελαχιστοποιώντας το καθάρισμα (αν και είχαν ejector pin marks, τα οποία υπάρχουν και στα περίφημα magic tracks, οπότε δεν το θεωρώ ατέλεια του κιτ, αλλά της dragon γενικότερα) και κατά την κατασκευή, τα πέδιλα κούμπωναν, οπότε ήταν πολύ εύκολο να φτιάξω μια μεγάλη σειρά από πέδιλα, χωρίς να τα ψάχνω δεξιά και αριστερά. Πέρασα υγρή κόλλα, άφησα να δέσει λίγο και μετά τοποθέτησα τις ερπύστριες, την κάθε πλευρά σε δύο μέρη και γενικότερα η συναρμολόγηση των ερπύστριων πήγε πολύ γρήγορα!

Όσον αφορά τις οδηγίες, χρειάστηκε να ανοίξω πολλές τρύπες, αφού είχε πολλά κομμάτια που υποτίθεται έπρεπε να μπούν σε κάποια τρύπα, αλλά δεν υπήρχε πουθενά και κάποιες άλλες τρύπες έπρεπε να τις μεγαλώσω, γιατί ήταν πολύ μικρές για να μπεί το κομμάτι. Γενικώς όμως, πρέπει να έχει θέμα η dragon με τις οδηγίες τις, είμαι περίεργος να δώ πώς είναι αυτές οι έγχρωμες και τρισδιάστατες, έχω ένα King Tiger με οδηγίες τέτοιου στύλ

Για να το ξαναπάρω σε smart kit, λίγο δύσκολο, αλλά όταν ξεκινήσω το hummel (6004), θα μοιραστώ τις εμπειρίες μου, αφού λένε ότι μπορεί να έχει και αυτό τα θέματα του, αλλά είναι αρκετά βελτιωμένο σε σχέση με το Nashorn.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 09, 2013, 06:23:02 μμ »
Το Hummel  είναι σαφώς καλύτερο από το Nashorn. Για το τελευταίο μιας και δεν έβαψες ακόμα, θα σου πρότεινα χειμερινή παραλλαγή. Αν γκουγκλάρεις θα βρεις πάρα πολλές φωτό από Ρινόκερους μέσα στο....καταχείμωνο!

type less model more

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 09, 2013, 06:25:34 μμ »
Το σκεφτόμαι πάρα πολύ για whitewash, άλλωστε το έχει με whitewash και στο κουτί και μάλλον για εκεί πάει η δουλειά!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 09, 2013, 07:26:39 μμ »
Εν ολίγοις σε παιδεύει το ρημάδι... το παλεύεις όμως μια χαρά. Πάντως με τέτοιες τεράστιες επιφάνειες και το whitewash θα κάνεις πάρτυ!

Ρίξε μια ματιά στην αριστερή πλευρά, στο πάνω μέρος περίπου στο μέσο του μήκους της η ερπύστρια δείχνει "σπασμένη".
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 09, 2013, 07:42:06 μμ »
Έχει "τσακίσει" λίγο γιατί σφήνωσε το δόντι μέσα στον τροχό και το κρέμασμα είναι λίγο περίεργο, θα δώ αν μπορώ να το φέρω.

Με παιδεύει το άτιμο, αλλά τώρα που το βλέπω τελειωμένο, είναι εντυπωσιακό και, εξαιρουμένου του καθαρίσματος, το ευχαριστήθηκα γιατί ο αριθμός των κομματιών δεν ήταν κουραστικός, όπως ας πούμε στο stug, το οποίο ήταν και smart kit και δεν είχε (και καλά) πολλά ΡΕ

Επειδή έχω δοκιμάσει την τεχνική της λακ και δεν με ικανοποίησε (μάλλον κάτι κάνω λάθος), θα δοκιμάσω whitewash με κάποια άλλη μέθοδο, δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Μεγάλη πρόκληση για μένα είναι τα τρεξίματα, μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει σε δύο κατασκευές με οικτρά αποτελέσματα, αλλά που θα πάω, ελπίζω να με βοηθήσουν οι μεγάλες επιφάνειες και να τα καταφέρω καλύτερα.

Αν κάποιος έχει κάποια τεχνική και θέλει να την μοιραστεί, θα ήμουν ευγνώμων!

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Guderian

• Δημήτρης Τσιτσόπουλος
  • Scale 1/35
  • *
  • SCHΝELLER ALS HEINZ
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 10, 2013, 09:30:57 μμ »
Για να μην ξοδεύεσαι με διάφορα ματζούνια που κυκλοφορούν, θα επιμείνω ότι η τεχνική της λακ είναι μονόδρομος. Ιδού τί κάνω  εγώ

::arrowred::Ψέκασμα με το βασικό χρώμα
 ::arrowred:: Ψεκάσμα με βερνίκι ή παρκετίνη για να σφραγίσει το χρώμα
 ::arrowred:: Λακ. Ψεκάζεται σε ένα μικρό κυπελλάκι και το ίζημα που μένει μεταφέρεται στο κύπελλο του αερογράφου. Ψέκασμα.
 ::arrowred::Ψέκασμα το δεύτερο χρώμα ( εν προκειμενοις λευκό).
 ::arrowred:: Ενα παλιό πινέλο κάπως σαγρέ η ανοιγμένο σαν...τριαντάφυλλο :mrgreen: και ένα κυπελλάκι με νερό. Βουτιά το πινέλο στο νερό και στην συνέχεια τρίψιμο εκεί που θέλεις να φανεί το πρώτο χρώμα
 ::arrowred::Οταν τελειώσεις με την φθορά και το  white wash ψέκασμα με βερνίκι ή παρκετίνη για να σφραγίσει.
 ::arrowred::Συνεχίζεις με φίλτρα, wash, σκονίσματα και τα λοιπά.
 ::arrowred:: tip. Εκεί που θα μπουν τα σήματα μετά την πρώτη παρκετίνη ή βερνίκι, τοποθετείς ή Blue tack  ή χαρτί μασκαρίσματος.  Τα σήματα τα βάζεις όταν έχεις τελειώσει με το white wash. Ετσι γλυτώνεις πιθανή φθορά τους.

type less model more

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 10, 2013, 09:33:19 μμ »
Αν και ο πλέον αναρμόδιος, θα συμφωνήσω με το Δημήτρη, δώσε στη λακ ακόμα μία ευκαιρία.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 11, 2013, 10:26:18 πμ »
Σκόπευα να δοκιμάσω εναλλακτικές μεθόδους, όπως πχ αλάτι και οδοντόκρεμα, ενδεχομένως και πιο φθηνά από την λακ!   :mrgreen:

Από την άλλη, τα βήματα του Δημήτρη (ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές) επιβεβαιώνουν την διαπίστωση του λάθους μου στα προηγούμενα μοντέλα, τα βήματα της παρκετίνης δηλαδή.
Την παρκετίνη την ψεκάζετε με τον αερογράφο ή την περνάτε με πινέλο? Η ανησυχία μου είναι λίγο με τον αερογράφο γιατί φοβάμαι πως μπορεί να μην τον καθαρίσω καλά και μετά να μου κολλήσει τίποτα.
Την λακ πάντως την ψέκαζα από το δοχείο της και την άψηνα να στεγνώσει μια μέρα

θα δώσω άλλη μια ευκαιρία στη λακ και αν πάλι δεν μου αρέσει, σε κάποιο επόμενο μοντέλο, θα δοκιμάσω τα άλλα που έχω στο μυαλό μου γιατί έχω πολλά που σηκώνουν χειμερινή παραλλαγή

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 11, 2013, 10:34:38 πμ »
Παρκετίνη με πινέλο και λίγο προσοχή στα τρεξίματα. Την αφήνεις 24 ώρες να τραβήξει. Αν θες να τη περάσεις με αερογράφο, μετά καθαρίζεις με Azax και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 11, 2013, 11:31:02 πμ »
ωραία, ευχαριστώ πολύ ::salut::

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 23, 2013, 10:09:30 πμ »

Αποφάσισα να κάνω αυτό εδώ το άρμα, άλλωστε η dragon δίνει σήμα για αυτό.

Πρίν περάσω το άσπρο, θέλω να επιβεβαιώσω κάτι. Από όσο φαίνεται, η χειμερινή παραλλαγή είναι περασμένη στην υπερκατασκευή, στο όπλο και στην μέσα μεριά από τα πορτάκια.

Οι τροχοί και το κάτω μέρος του άρματος δεν φαίνεται να είναι περασμένο με χειμερινή παραλλαγή και δεν μου φαίνεται να έχει χτίσει τόση λάσπη, ώστε να μην φαίνεται καθόλου το άσπρο

Εσείς πώς το βλέπετε?

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #18 στις: Μαρτίου 23, 2013, 03:16:38 μμ »
Το πάτωμα περάστηκε με κόκκινο και όταν στέγνωσε έστρωσα με χοντρό αλάτι, πέρασα το βασικό χρώμα και όταν στέγνωσε, αφαίρεσα τους κόκους του αλατιού:

Click to see the original size. Click to see the original size.

Πέρασα ένα χέρι παρκετίνη τις εξωτερικές πλευρές του άρματος, άφησα να στεγνώσει, μετά έβαλα και μετά πάλι παρκετίνη πάνω από τα σήματα. Όταν στέγνωσαν όλα, πέρασα και ένα χέρι λάκ:

Τώρα αφήνω να στεγνώσει και η λακ για να περάσω από πάνω το άσπρο.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #19 στις: Μαρτίου 23, 2013, 10:12:58 μμ »
Φίλε μου καταρχάς συγχαρητήρια για την υπομονή σου στην κατασκευή, εγώ θα τα παρατούσα μόνο με το που θα άνοιγα το κουτί του κιτ..

Αναφορικά με το βάψιμο τώρα και πάντα κατά την γνώμη μου..

1. Διόρθωσε το "πάτωμα" της υπερκατασκευής.. Καλή η σκέψη με το αλάτι αλλά κάπου το έχασες και δεν δείχνει ούτε ρεαλιστικό αλλά ούτε και όμορφο.. Οσες μπότες πληρώματος και να πατήσανε το πάτωμα δέν δικαιολογείται τέτοιου είδους φθοράς αλλά και σκουριάς και μάλιστα σε τέτοια έκταση.. Πρόταση μου, βάψτο ξανά και κάνε chipping με το πινελάκι σου..

2. Κάτι παίχτηκε με το χρώμα σου και η επιφάνεια "μπιμπίκιασε".. Δεν ξέρω, ίσως αν το περάσεις με το λευκό αργότερα να συμμαζευτεί λίγο.

3. Να χρησιμοποιείς πάντα βελτιωτικά σημάτων (Mr. Gunze), είναι κρίμα να φαίνεται το φίλμ..

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη και θυμίσου ότι στον μοντελισμό ότι και να κάνεις είναι σωστό.. Στόχος είναι πρώτα η απόλαυση η δική σου!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #20 στις: Μαρτίου 23, 2013, 10:29:13 μμ »
Φίλε μου καταρχάς συγχαρητήρια για την υπομονή σου στην κατασκευή, εγώ θα τα παρατούσα μόνο με το που θα άνοιγα το κουτί του κιτ..

Αναφορικά με το βάψιμο τώρα και πάντα κατά την γνώμη μου..

1. Διόρθωσε το "πάτωμα" της υπερκατασκευής.. Καλή η σκέψη με το αλάτι αλλά κάπου το έχασες και δεν δείχνει ούτε ρεαλιστικό αλλά ούτε και όμορφο.. Οσες μπότες πληρώματος και να πατήσανε το πάτωμα δέν δικαιολογείται τέτοιου είδους φθοράς αλλά και σκουριάς και μάλιστα σε τέτοια έκταση.. Πρόταση μου, βάψτο ξανά και κάνε chipping με το πινελάκι σου..

2. Κάτι παίχτηκε με το χρώμα σου και η επιφάνεια "μπιμπίκιασε".. Δεν ξέρω, ίσως αν το περάσεις με το λευκό αργότερα να συμμαζευτεί λίγο.

3. Να χρησιμοποιείς πάντα βελτιωτικά σημάτων (Mr. Gunze), είναι κρίμα να φαίνεται το φίλμ..

Τα παραπάνω αποτελούν προσωπική μου άποψη και θυμίσου ότι στον μοντελισμό ότι και να κάνεις είναι σωστό.. Στόχος είναι πρώτα η απόλαυση η δική σου!  ::salut::

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και τις παρατηρήσεις σου, για τις οποίες έχω να πώ τα εξής:

1. Το πάτωμα δείχνει όντως υπερβολικό, ευελπιστώ πώς με τα λάδια και το σκόνισμα θα στρώσει. Να σημειώσω όμως ότι δεν είναι σκουριά, αλλά ότι έχει ξεφτίσει το χρώμα και φαίνεται το κόκκινο αστάρι.

2. Το χρώμα όντως δεν μου βγήκε καλό, δεν ξέρω αν φταίει που δεν αραίωσα καλά ή ότι το χρώμα είχε αρχίσει και γινόταν σαν πλαστελίνη. Να σημειώσω πως είναι το desert yellow της tamiya ανοιγμένο με λίγο φλατ άσπρο της italeri. Το συγκεκριμένο μείγμα το είχα φτιάξει τέτοια εποχή πριν ένα χρόνο  :mrgreen: και είπα να το τελειώσω σε αυτό εδώ, αφού σκόπευα να κάνω χειμερινή παραλλαγή.

3. Βελτιωτικό χρησιμοποιώ αυτό της tamiya και τώρα που στέγνωσε και η παρκετίνη, το φιλμ δεν φαίνεται. Και εδώ πιστεύω πως όποια ατέλεια υπάρχει, θα στρώσει με το wash και τα τρεξίματα.

Λίγο η ποιότητα του κιτ, λίγο η απόφαση για whitewash, δεν του έδωσα και την απαιτούμενη προσοχή στο βάψιμο του βασικού χρώματος. Θα στρώσει κάπως μέχρι να τελείωσει, αν και πιστεύω ότι και πάλι θα φαίνεται το "μπιμπίκιασμα". Θα δείξει στο τέλος.
Δεν κρύβω πως ακόμα δεν έχω βρεί έναν σωστό ρυθμό στα βαψίματα μου και οι κατασκευές μου μέχρι τώρα είναι συνδυασμός παθημάτων και μαθημάτων. Και αυτός ακριβώς είναι ένας λόγος που το πάλεψα το κιτ, ώστε να προσπαθήσω να βγάλω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα από ένα προβληματικό κιτ

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαρτίου 23, 2013, 11:27:25 μμ »
Τα χρώματα που χρησιμοποίησες (λευκό Italeri+Desert Yellow Tamiya) έχουν διαφορετική συνθετική βάση κι ώς εκ τούτου δεν αναμειγνύονται κι ούτε έχουν κοινούς διαλύτες (εκτός ίσως του οινοπνεύματος  :?: )  :(  Είναι κρίμα να πάει χαμένος ο κόπος σου οπότε ξέβαψέ το εντελώς και ξεκίνα το από την αρχή  :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 24, 2013, 01:12:56 μμ »
Νομίζω πώς το πρόβλημα με το χρώμα δημιουργήθηκε από τον πολυκαιρό που είχε γίνει το μείγμα και όχι από την βάση τους, αφού και τα δύο είναι υδατοδιαλυτά (τουλάχιστον έτσι γράφει η ετικέτα τους).

Όπως και να έχει, αρχικά ψεκάστηκε όλο το μοντέλο με flat white, το άφησα να στεγνώσει λίγο και μετά με ένα πινέλο, το έπλυνα όλο με νερό, το άφησα να στεγνώσει και το ξαναπέρασα με άσπρο.
Όταν στέγνωσε, το έκανα wash με λαδι titanium white και το αποτέλεσμα είναι αυτό:

Click to see the original size. Click to see the original size. Click to see the original size.

Αργότερα, θα το περάσω πάλι ένα χέρι παρκετίνη για να προχωρήσω στα υπόλοιπα.

υ.γ. εξακολουθώ να παιδεύομαι με την τεχνική της λακ, δεν ξέρω αν φταίει ότι κάνω την διαδικασία μια μόνο φορά ή αν φταίει ότι τα χρώματα είναι υδατοδιαλυτά και σπάνε και κυλάνε όταν ψεκάζω πάνω από τη λακ.

Χρήστος

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 24, 2013, 04:06:52 μμ »
Δεν θα συμφωνήσω:

Υπόψην πως τα Italeri είναι ουσιαστικά Vallejo (της απλής σειράς αν δεν απατώμαι)  :roll:

Αποσυνδεδεμένος zb00p

• Ready To Race
  • Scale 1/35
  • *
  • Four Stroke Force
    • zb00p
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 24, 2013, 05:50:10 μμ »
Το flat white της Italeri είναι water-based και το desert yellow της tamiya είναι water-soluble.
Κοινώς, διαλύονται και τα δύο στο νερό (θα συμφώνησω όμως ότι έχουν διαφορετική βάση), αν και το συγκεκριμένο μείγμα το είχα αραιώσει χρησιμοποιώντας mr aqueous acrylic hobby thinner και όχι με νερό
Το μείγμα το είχα φτιάξει για αυτό εδώ:
Μπορεί να είναι και συνδυασμός της διαφορετικής βάσης των χρωμάτων ΚΑΙ του χρόνου που πέρασε από τότε που αρχικά φτιάχτηκε το μείγμα.

Χρήστος

Tags: Nashorn