Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε έπιασα το πρώτο από τα τέσσερα άρματα που έχω προς κατασκευή, το οποίο είναι ο Τίγρης της Ιταλερι.
Έχω συμβιβαστεί ότι αυτός ο τίγρης είναι το πειραματόζωο μου και τα λάθη ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρα, τα οποία ψιλοδιορθώθηκαν με τη χρήση mr dissolved putty και τριψίματος.
Για αρχή, το πήγμα μόλις το κόλλησα. Το λάθος ήταν ότι δεν κόλλησα πρώτα τα πλαϊνά κομμάτια με το μπροστινό και το πίσω, αντ'αυτού ακολούθησα τις οδηγίες κατά γράμμα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή

Όπως και να έχει, νομίζω πως το μπροστινό κομμάτι ήταν πιο πλατύ από όσο θα έπρεπε, μπορεί και να κάνω λάθος. Αν το έχει φτιάξει και κάποιος άλλος αυτό το κιτ, θα ήθελα να ακούσω την δική του εμπειρία. Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα να χρησιμοποιήσω τα ΡΕ κομμάτια και πήγα εκ του ασφαλούς και χρησιμοποίησα τα πλαστικά
Ο πύργος με παίδεψε αφού το zimmerit ήταν σε δύο ξεχωριστά φύλλα πλαστικού, τα οποία έπρεπε να κολληθούν πάνω βασικά κομμάτα του πύργου. Λίγο η έλλειψη υπομονής, λίγο η δυσκαμψία του πλαστικού, με ανάγκασε να τρίψω και να στοκάρω στο πίσω μέρος του πύργου. Εδώ είναι το μοντέλο ψιλοτελειωμένο και στοκαρισμένο

Δεν ήξερα να δουλέψω σωστά τον στόκο και κακώς πρόσθεσα τις λεπτομέρες, ενώ είχα δει τις ατέλειες και ότι θα χρειαζόταν δουλειά να έρθει στα ίσα του. Όσον αφορά τον πύργο, το κουτί βοήθησε, αφού κρύβει τις ατέλειες πίσω.
Εδώ είναι σχεδόν τελειωμένο, μου έχουν μείνει οι ερπύστριες και η αλήθεια είναι ότι με προβληματίζουν λίγο. Σε δύο βιβλιά που έχω, ο ένας τις έχει βάλει πάνω στο κιτ και τα βάφει όλα μαζί και δουλεύει μετά τις λεπτομέρειες και ο άλλος τις φτιάχνει και τις βάφει ξεχωριστά. Η αλήθεια είναι πιο σωστό μου φαίνεται να δουλέψω τους τροχούς και τις ερπύστριες ξεχωριστά από το υπόλοιπο μοντέλο, αλλά δεδομένου ότι βιάστηκα και κόλλησα τους οδηγούς πάνω στο καπάκι τους, λέω να δοκιμάσω την τρόπο που δείχνει στο πρώτο βιβλίο, να τα βάψω όλα μαζί και μετά να δουλέψω τις λεπτομέρειες και τυχόν ατέλειες χάνονται μετά με το weathering και το wash

Τώρα έχει να ρίξω λίγο διάβασμα σχετικά με τον αερογράφο, να τον συνδέσω και να παίξω λίγο με τα χρώματα και τις αναλογίες. Το βάψιμο ίσως καθυστερήσει γιατί θέλω να αγοράσω έναν δεύτερο αερογράφο για να τον έχω μόνο για αστάρωμα και τελείωμα.
Συνέχεια την επόμενη Δευτέρα, αφού το σαββατοκύριακο θα μπορέσω να δουλέψω πάλι με την άνεση μου!