Αποστολέας Θέμα: La Real ( Η ναυαρχίδα της Ναυπάκτου )  (Αναγνώστηκε 9319 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος blackglaze

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Χριστουπολη - Πορτο...πηγαινε ελα.
Απ: La Real ( Η ναυαρχίδα της Ναυπάκτου )
« Απάντηση #25 στις: Μαρτίου 31, 2012, 01:13:12 πμ »
Παράθεση
Είναι μια ιδιαίτερη  κατασκευή  με πάρα  πολλά  κομμάτια , αρκετά  δύσκολα στην ευθυγράμμιση

...κι ομως ειναι τοσα καλα ευθυγραμμισμενα...Συγχαρητηρια!!!

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #26 στις: Μαρτίου 31, 2012, 08:13:41 μμ »
Καλησπέρα σ όλους
Συνεχίζω  με  λίγες  φωτογραφίες  από την κατασκευή των σκεπαστρων .
Και ορισμένες  κατασκευαστικές  λεπτομέρειες .
 Βαγγελης 

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #27 στις: Απριλίου 02, 2012, 07:55:46 μμ »
Γεια σας
Συνεχίζω  με  λίγες  φωτογραφίες απο την κατασκευή διαφόρων εξαρτημάτων και την τελική τοποθέτηση τους .
Βαγγελης

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #28 στις: Απριλίου 02, 2012, 08:16:40 μμ »
Βαγγέλη συνεχίζεις να μας αφήνεις άφωνους.... :!:
Τις ξύλινες "μπαρέτες"  (1η φωτο) πως τις έφτιαξες...?  Τις διαμόρφωσες αρχικά όλες σε ένα κυλινδρικό ξυλάκι και μετά τις έκοψες?
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #29 στις: Απριλίου 03, 2012, 08:29:24 πμ »
Καλημέρα
Θανάση   ,εαν δεν έκανες αναφορά (στην πρώτη   φωτογραφία ) ακόμα θα προσπαθούσα   να καταλάβω τι ειναι η (μπαρετα), προφανώς είναι παράγωγο του   ιταλικού ( barra ).  Μικρή μπάρα .

Για την ερωτηση ........................ακριβως ετσι οπως την περιγραφεις.
Βαγγελης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #30 στις: Απριλίου 05, 2012, 05:06:02 μμ »
Καλησπέρα  σας
Συνεχίζω  με κάποιες κατασκευαστικές  λεπτομέρειες  και την τελική τους χρήση.
Βαγγελης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #31 στις: Απριλίου 10, 2012, 09:12:41 πμ »
Καλημέρα  σας
     Όπως  θα  διαπιστώσατε  , κάθε  φορά  που  επανέρχομαι    με  μια  καινούργια  ανάρτηση ,  αποφεύγω   να  κάνω  λεπτομερείς  αναλύσεις  .     
 Δεν  το κρύβω  , δεν  τα  πήγα  ποτέ  καλά  με τον  γραπτό   λόγο.
Τελειώνοντας  όμως   θέλω  να  πω δυο λόγια .
ʼφησα  για το τέλος την παρουσίαση  της  κατασκευής  των κουπιών  , παρότι   είχε  αρχίσει προγενέστερα , για  τον  εξής   λόγο .    Τα κουπιά  ήταν  η κατασκευή  που  με κούρασε περισσότερο .     Πενήντα  εννέα  κουπιά   που το  καθ ένα   αποτελείτε  από   πέντε   διαφορετικά   τμήματα    διαφορετικού   ξύλου   ,  τέσσερα   δεσίματα   και  μια  στήριξη  .     Είναι   μια δοκιμασία  με  τα  νεύρα .
 Oχι  τόσο  για  την πολυπλοκότητα  της  κατασκευής  αλλά  για  την  ποσότητα  και  την  δυσκολία  ευθυγράμμισης .
Αυτό  είναι  το  τέταρτο  μοντέλο  που  έχω  κάνει σαν  ιδιοκατασκευή,  βασιζόμενος  μόνο σε  σχεδία .   Ποια όμως σχέδια ;   ποια υλικά ;  και με  ποια  τεχνοτροπία ;
Πίσω  απ αυτά  τα ερωτήματα   βρίσκεται  μια    αρχική  έρευνα   της  κατασκευαστικής  περιόδου   στην  οποία  αναφαίρετε   η  κατασκευή ,   για την  κατανόηση  των  τεχνικών  χαρακτηριστικών  του  πρωτότυπου.   
 Η  έρευνα   αυτή   αποτελεί   πάντα , τον   πρωταρχικό  μου  στόχο  ώστε να συμβάλει  στην  όσο  το  δυνατό  ακριβή  προσέγγιση  .
Αυτός   είναι  ο  τρόπος  , κατά  την  ταπεινή  μου  άποψη  ,  για να γίνει  η  σωστή  επιλογή σχεδίων , υλικών   και  τεχνοτροπίας  .   
Διαφορετικά   έχω   την  αίσθηση  ότι   μετατρέπομαι    σε  απλό   συναρμολογητή .
Ένα  μοντέλο  δεν  μπορεί   να  είναι  ίδιο με το πραγματικό  ,η  ομοιότητα  όμως   πρέπει  να είναι   ευανάγνωστη   και  βασισμένη   στην  αρχική   έρευνα .
Μ αυτό    τον   τρόπο  προσπαθώ   πάντα   να  προσεγγίσω   την  κάθε  κατασκευή .
Σίγουρα   λάθη  και  παραλείψεις  έχουν  γίνει  .          Μέσα   όμως  απ  το φωτογραφικό  υλικό  ,  δίνετε  η   δυνατότητα  σε  όποιον   θελήσει  να   ασχοληθεί   με τη  συγκεκριμένη   κατασκευή  ,  να μην  τα  επαναλάβει.
Μ   αυτή  την  εξ  ολοκλήρου   ιδιοκατασκευή,    προσπάθησα   να  δείξω   ότι  ο καθ  ένας   μας,   είναι  σε  θέση   να  κατασκευάσει   ένα   μοντέλο   χωρίς   να  κάνει   χρήση   υλικών του  εμπορίου , (Kits) ,   επιλέγοντας  ο  ίδιος  τα  υλικά      και  ακλουθώντας    διάφορες   κατασκευαστικές   τεχνικές .       
Δεν   έχω   καμία   πρόθεση  να  κρίνω  την    επιλογή  kits , εξάλλου  οι  περισσότερες   κατασκευές  μου  είναι  από   Κιτς.   
Αν  τα  κατάφερα  η  όχι   εσείς  θα  το  κρίνετε  .
Τέλος   οφείλω  να  ευχαριστήσω,   τον   φίλο  Θανάση  που  με  προέτρεψε  να  κάνω  την  ανάρτηση  και   το   Forum  που  μου  έδωσε  αυτή  τη  δυνατότητα .
Είμαι   διαθέσιμος    για  συζήτηση   της  κάθε   πρότασης.   
Σας  ευχαριστώ  όλους .

Βαγγέλης  Χαντζιάρας

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #32 στις: Απριλίου 11, 2012, 10:31:53 πμ »
Βαγγέλη θα μου επιτρέψεις δυο λόγια, αφού θεωρώ πως έχω μερίδιο ευθύνης για την εδώ παρουσία σου.
Αν δεν το πρόσεξες η δημοσίευση σου έχει 1143 εμφανίσεις αλλά σχόλια μόνο από εννέα (9-10) φίλους...
Επομένως δεν είσαι ο μόνος λιγομίλητος ...Μπορεί να φταίνε οι μέρες, μπορεί οι συνθήκες, μπορεί κι άλλα πράγματα...
Έχοντας αρκετά χρόνια στον χώρο και σε forums, θεωρώ πως ένα από τα άλλα...είναι ο μύθος της δυσκολίας και του «άπιαστου» του scratch ναυτομοντελισμού...Ότι είναι χώρος ειδικών, χαρισματικών  ή δεν ξέρω τι άλλο.
Έχω αναφερθεί και παλιότερα στο θέμα αλλά με την δική σου αυτή δημοσίευση και τα λίγα λόγια σου, η απομυθοποίηση και για όσους θέλουν να το δεχτούν, γίνεται καταφανής.
Είναι το 4ο μοντέλο σου-ασχολήθηκες-διασκέδασες με την έρευνα σαν κομμάτι της κατασκευής-προτίμησες απλά υλικά και τον λογικό (ίσως επίπονο) τρόπο κατασκευής-δέχεσαι ότι πιθανόν υπάρχουν λάθη-και από τις φωτο δεν βλέπω να διαθέτεις «επαγγελματικό» χώρο κατασκευών...
Αναρωτιέμαι λοιπόν που είναι η δυσκολία και το ακατόρθωτο. Τι από τα παραπάνω δεν μπορεί να κάνει-δεχθεί αυτός που θαυμάζει τον scratch ναυτομοντελισμό αλλά διστάζει.
Στις μέρες μας που ο μοντελισμός μέσα από την τεχνολογία ενώνει εύκολα ομάδες ανθρώπων και η γνώση μοιράζεται πρόθυμα μέσα από forums, είναι να απορεί κάποιος (εγώ τουλάχιστον ναι) πως εδώ, οι δημοσιεύσεις στην ενότητα Ξύλινα πλοία είναι 5216 ενώ στα Jet Αεροσκάφη 69230 !*
Δεν ξέρω, αλλά τείνω να πιστεύω ότι ο λόγος είναι «απλοϊκός» ...και δεν βλέπω άλλον από τον «φόβο» της κριτικής. Βαγγέλη νομίζω κάπου κι εσύ το αφήνεις να εννοηθεί.
 Κάποιος  προτιμά την «ασφάλεια» μέσα από το τα «δεδομένα-τυποποιημένα» ενός Kit, παρά να εκτεθεί στην κριτική περισσότερο έμπειρων, χάνοντας έτσι το νόημα και την διασκέδαση. Κι αν από τον μοντελισμό δεν μπορείς να «πάρεις», καλύτερα άστο...
Αν λοιπόν για κάποιους αυτός είναι ο λόγος, ας τον ξεχάσουν. Όλοι έχουμε περάσει από την φάση του «μετέωρου βήματος» και όσοι το τολμήσαμε, δεν μετανιώσαμε.
Βαγγέλη με συγχωρείς, είπα πολλά, αλλά δεν μου αρέσει που σε λίγα χρόνια μοντέλα Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαριών θα διατίθενται αποκλειστικά από την Κίνα...
Ευχαριστώ Χρόνια Πολλά σε όλους.

*Σέβομαι τις επιλογές των φίλων της ενότητας, η επισήμανση είναι ρητορική...

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #33 στις: Απριλίου 14, 2012, 08:42:27 πμ »
Φίλε  Θανάση
Δεν είχα σκοπό να επανέλθω σε τέτοια θέματα ,χιλιοειπωμένα  μα  πάντα  επίκαιρα.
Αλλά  αφού τα έθεσες  σαν ένα  είδος  ερωτηματολόγιου ,απευθυνόμενος  σε μένα , θα αναφέρω  την

άποψη  μου , με  σεβασμό  πάντα στην κάθε  προσωπική επιλογή  ,και μην έχοντας   καμία  πρόθεση
 στοχοποιησης   κάποιου.
Θα τα πάρω  ένα  ένα  όπως τα έθεσες.
α)   (.....θεωρώ πως έχω μερίδιο ευθύνης....). 

Εγώ  δεν έμαθα  να  ψάχνω  για ηθικούς  αυτουργούς  ,για  μένα  την ευθύνη  την έχει αποκλειστικά
       αυτός  που  κάνει   και  την  τελική  επιλογή .
β)    (  Αν δεν το πρόσεξες......).

Το  πρόσεξα  μα δεν έχω  κανένα  δικαίωμα να το σχολιάσω μιας και θεωρώ  ότι  είναι  προσωπική
        επιλογή  του καθένα  μας. 
γ)    Όσον  αφορά τον χώρο της εργασίας  .  Χώρο  διαθέτω   και τον θεωρώ  απαραίτητη προϋπόθεση 
        για σωστή  εργασία  , δυστυχώς  τις  περισσότερες  φορές  τον «μεταφέρω» στο σπίτι .
δ)   (....Μπορεί να φταίνε οι μέρες ....)

Κι  όταν οι συνθήκες και οι μέρες  ήταν  διαφορετικές  το ίδιο συνέβαινε, συνεπώς  κάπου αλλού  πρέπει
      να το ψάξουμε.
      Ο  scratch  μοντελισμός, κατά  την άποψη  μου, δεν είναι  των ακρών.     Δύσκολος -Εύκολος.

Δεν  είναι  άπιαστος η για χαρισματικούς  ,δεν είναι  όμως  και τόσο  απλός .
     Συμφωνώ  απόλυτα  μαζί  σου είναι  ο (φόβος )  αλλά  όχι  μόνο  της κριτικής  . Είναι και  ο φόβος
      που  δημιουργεί  το άγνωστο  αποτέλεσμα .
     Αφού  κάποιος  άλλος  σκέφτηκε  για μένα , πριν από  μένα , πως μπορώ  να φτάσω στο επιθυμητό 
       αποτέλεσμα , γιατί  εγώ  να χάσω  χρόνο .
     Με  το κιτ σου δίνεται  άμεσα  η δυνατότητα   να κάνεις  την αρχική  σου επιλογή  αλλά και να  σχηματίσεις
      αμέσως  άποψη  τη ς ολοκληρωμένης   κατασκευής  του αντικείμενου που επέλεξες .
      Αντίθετα  ,ο scratch  μοντελισμός  εμπεριέχει  σε μεγαλύτερο  βαθμό  το άγνωστο  και  την αβεβαιότητα .
      Με   λίγα  λόγια  δεν μάθαμε   να  βασιζόμαστε  στην ικανότητα  και  την αυτοπεποίθηση  αλλά  στη
       σιγουριά  και  στην ασφάλεια  για την απόκτηση  του επιθυμητού .   
       Αναζητάμε  το σίγουρο  αποτέλεσμα  με  την  μικρότερη  προσπάθεια .   
       Μας  είναι άγνωστος  ο τρόπος  σκέψης ,  ανάλυση -σύνθεση .     Ο μοντελισμός  είναι  τρόπος  ζωής
       και  όχι   τρόπος  κοινωνικής  καταξίωσης . 
ε)   (....δεν μου αρέσει που σε λίγα χρόνια μοντέλα Ελληνικών.....).

Καταλαβαίνω  απόλυτα  την αγωνία  σου  για την διατήρηση  των  Ελληνικών Παραδοσιακών Σκαριών.
      Κάνεις,  (η  πιθανόν  κάνετε), μια  τεράστια  προσπάθεια  που κατά  την άποψη μου δεν θα ανταποδώσει
      τα  αναμενόμενα  . 
       Στη  χώρα  μας  δυστυχώς ,όλα  τα πράγματα  γίνονται για  τσιμπούσια  και φωτογραφίες  προσωπικής  προβολής . 
       Ελάχιστοι  τραβάνε  το  κουπί ,  και  το  μόνο  που απομένει   είναι  η γνωστή  κατάληξη   κάθε 
       παραμυθιού  ( ...και   ζήσανε  αυτοί   καλά  και  μείς  καλλίτερα ).
      Αυτή  είναι  η  άποψη  μου απλά  και χωρίς  μεγάλα  λόγια .
      Είναι  λίγοι  αυτοί  που έχουν διαφορετικό  τρόπο  σκέψης  και δεν αρκούν   για να αλλάξουν  την ροη . 
      Μικρά αναχώματα  δεν  είναι  ικανά  να  αλλάξουν  την ροη  σ  ένα  ποτάμι   ,κινδυνεύουν  να  παρασυρθούν .
      Παρά   ταύτα  κατανοώ  απόλυτα  τον  τρόπο  σκέψης  σου  (σας)  και  είναι  μεγάλη  σου (σας )  τιμή .   
      Τα συγχαρητήρια μου .
      Για  την  αυριανή  ημέρα  εύχομαι  σ  όλους   Χρόνια   Πολλά  .

Βαγγελης   Χαντζιάρας

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #34 στις: Απριλίου 23, 2012, 03:16:54 μμ »
Βαγγέλη για μια ακόμα φορά να εκφράσουμε τον θαυμασμό μας για το υπέροχο μοντέλο σου.
Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #35 στις: Ιουλίου 14, 2012, 08:47:14 μμ »
Καλησπέρα σας,
Θέλω να κλείσω, ολοκληρώνοντας την "Real" με την παρουσίαση της βιτρίνας στην οποία τοποθετήθηκε.
Σας ευχαριστώ όλους για τις παρεμβάσεις σας.
Βαγγέλης Χαντζιάρας

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #36 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:06:15 μμ »
Βαγγέλη νομίζω ότι η "Real" βρήκε τον χώρο της.
Κλείνοντας το θέμα σου, ελπίζω να μην "κλείσει" και η παρουσία σου σε ανάλογους χώρους, γιατί χάνουμε όλοι...
Thx

Αποσυνδεδεμένος xiale

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Ναύπακτος & Δήμαινα
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #37 στις: Ιουλίου 14, 2012, 09:38:48 μμ »
Πάρα πολύ όμορφο Βαγγέλη!!!! Θέλουμε κι άλλα τέτοια.
Ευτυχώς που το έβαλες στη βιτρίνα γιατί ήταν έτοιμο να σαλπάρει!
Πολύ ωραία και η θέση που το τοποθέτησες, με το διακοσμητικό απο πάνω και τον πίνακα στον τοίχο.
Αλέξανδρος.    ::salut::

Συνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #38 στις: Ιουλίου 14, 2012, 10:13:18 μμ »
Πάρα πολύ όμορφη κατασκευή, που δυστυχώς μόλις τώρα πρόσεξα πρώτη φορά παρά το ενδιαφέρον μου για τις ξύλινες κατασκευές και ιδίως τα scratch. Θερμά συγχαρητήρια. Έχω  πολλές απορίες τις οποίες όμως αφήνω για επόμενο μήνυμα.

Αποσυνδεδεμένος HFAISTOS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΛΗΜΝΟΣ
  • Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ
« Απάντηση #39 στις: Ιουλίου 15, 2012, 06:11:17 πμ »
θελω να σου εκφρασω τον θαυμασμο μου για το αποτελεσμα και την υπομονη σου ζορικο πραγμα :lol:
θα ηθελα πολλη να δω την επομενη δουλεια σου κριτικη και ποιο ενδελεχη σχολιασμο δεν μπορω να κανω
ειμαι αεροπλανας τι να κανω :oops: καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος repetan

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΚΡΗΤΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ
« Απάντηση #40 στις: Ιουλίου 17, 2012, 01:09:31 πμ »
  Καλησπέρα και από μένα Βαγγέλη δεν θα πω πολλά ::good_job_smilie:: ::101:: ::keep_mod::
 και θα συμφωνήσω με την απάντηση του Θανάση .
 Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις  ::salut:: ::salut::
 Αντώνης

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #41 στις: Ιουλίου 21, 2012, 11:50:52 πμ »
Καλή  σας  μέρα  .
Σας  ευχαριστώ  όλους για τις παρεμβάσεις  .
Η  παρουσία  μου είναι και θα είναι όπως πάντα  διακριτική  .
Αν  έχω  να  προσθέσω  κάτι  στις όμορφες  κατασκευές  όλων  σας , θα το κάνω  με ευχαρίστηση .
Αν ,  γνωρίζω  και  μπορώ  να λύσω  απορίες  ,και αυτό θα το κάνω.
Όσον  αφορά  προσεχείς  δουλειές  , ναι  έχω  κάτι  στο  νου μου.
Τέλος  θέλω να αναφέρω τούτο .  Εγώ  δεν ξεχωρίζω  τους μοντελιστές  σε  , αεροπλαναδες  , καραβομαραγκους  ( όπως λέει και ο φίλος Θανάσης ) , η  δεν  ξέρω  τι άλλο .  Όλοι  μας  ''βράζουμε στο ίδιο  καζάνι ΄'  .
Εύχομαι  σ όλους  καλές  κατασκευές.
Σας ευχαριστώ και πάλι .
Βαγγέλης  Χαντζάρας

Tags: