Αποστολέας Θέμα: Ferrari 512M 1/24 - 24H Le Mans 1971  (Αναγνώστηκε 1735 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
Ferrari 512M 1/24 - 24H Le Mans 1971
« στις: Δεκεμβρίου 22, 2011, 11:23:25 μμ »
Η Ferrari 512M με αριθμό σειράς 1030, που έτρεξε στο Le Mans του 1971 από την Ecurie Francorchamps, οδηγούμενη από τους Hughes de Fierlant (B)/Alain De Cadenet (GB), και εγκατέλειψε στον αγώνα από κιβώτιο αποτελεί το παρόν θέμα.
Το κιτ ανήκει στην Fisher Model and Pattern, σε κλίμακα 1/24, και αποτελείτε από ρητίνη, λευκό μέταλλο και vac διαφανή μέρη.
Η κατασκευή διήρκεσε 1 μήνα, και έγιναν κάποιες προσθήκες στην πίσω ανάρτηση (αντιστρεπτικές και ράβδοι στρέψης), στο εσωτερικό (νέο κάθισμα, ζώνες, κουτί ηλεκτρικών, καλωδίωση, εξαερισμός, κ.α.) και το εξωτερικό (νέα λάστιχα, rivets, πλαίσια συρόμενων παραθύρων και σωλήνας πλύσης παρμπρίζ!)...
Η κατασκευή ήταν πολύ ευχάριστη γενικά (αναλυτικά θα τη βρείτε εδώ : http://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,21061.0.html) και το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο :

Και μια κοντινή :

Τις καλύτερες ευχές μου, καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένος ο νέος Χρόνος   ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
Απ: Ferrari 512M 1/24 - 24H Le Mans 1971
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 26, 2011, 12:12:02 μμ »
Γιώργο αυτό το επίπεδο δουλειάς περίμενα να απολαύσω στο τέλος και δεν έπεσα έξω!!
Η εφαρμογή των vac διαφανών είναι state of the art και μόνο respect μπορώ να πω. 

Ανοίγει και ένα θέμα με τον τονισμό των γραμμών.
Στην έκθεση της IPMS είχαμε μείνει όλοι σύμφωνοι ότι ο τονισμός στην F50 του Βαγγέλη θα χάλαγε την όλη οπτική του τελειωμένου μοντέλου (κίτρινη και αυτή).
Εδώ στην 512Μ δείχνει απαραίτητος ο τονισμός αν και θα τον ήθελα λιγότερο "σκληρό" (πιο σπασμένο μαύρο ίσως).
Αρα στα ανοικτά χρώματα πρέπει να πειραματιστεί κανείς για το εαν θα εφαρμόσει τονισμό ή όχι.

ΥΓ. Λείπουν οι βαλβίδες αέρα στους τροχούς ή εγώ δεν βλέπω καλά?

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 28, 2011, 09:10:19 μμ »
Σταύρο καλημέρα και χρόνια πολλά...Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια και επειδή ξέρω ότι δεν σου αρέσουν οι μεγαλοστομίες και τα πολλά μπράβο, τα εκτιμώ ιδιαίτερα...
Στα θέματα, που καλά έκανες και άνοιξες...

Οι γραμμώσεις έγιναν με smoke (άντε αποκάλυψα και αυτό το μυστικό   :wink:) και φαίνονται έντονες (μαύρες) εξαιτίας του κοντράστ της μηχανής. Από κοντά φαίνονται smoke  :mrgreen:
Τώρα για την F50, ήταν τέλεια φινιρισμένη οπότε ο τονισμός δεν θα τις έδινε κάτι επιπρόσθετο. Επίσης το καπό ήταν ανοικτό, μπροστά δεν έχει κάτι σε πάνελ (το εμπρός καπό ξεχώριζε από την ένωση του προφυλακτήρα). Μένουν μόνο οι πόρτες, όποτε λογικά θα φαινόταν αφύσικο...
Εδώ που έχουμε να κάνουμε με αγωνιστικό, με πολλά πάνελ και λεπτομέρειες που θα χανόταν αν δεν τα τόνιζα. 100% μετά τον τονισμό το μοντέλο έδειξε...
Επίσης οι γραμμώσεις κάνουν αντίθεση με τα σήματα, αν θέλετε ένα ακόμη αβαντάζ.
Τέλος, ως κιτ ρητίνης, οι εγκοπές δεν είναι τέλειες, οπότε χρειάζονται ένα πέρασμα.
Συμπερασματικά, για μένα, σε ένα πολιτικό όχημα με άψογο βάψιμο, ο τονισμός ίσως δεν προσθέτει (μπορεί να αφαιρεί κιόλας) από το αποτέλεσμα. Σε ένα αγωνιστικό (πιστεύω και οι F1 μέσα), που θέλεις να δείξεις την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού τους, οι γραμμώσεις, έχουν κάτι να προσφέρουν.

Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι το μοντέλο δεν βερνικώθηκε πάνω από τα σήματα, για λόγους ρεαλισμού, με βάση την εποχή που έτρεχε. Αυτό είναι σημαντική παράμετρος, για αυτά που έγραψα παραπάνω.

Για τους τροχούς, όσοι με παρακολουθείτε συχνά, θα θυμάστε τις βαλβίδες από 3 κομμάτια η κάθε μία στην 1/24 και τα άλλα θεάρεστα που έχω κάνει κατά καιρούς.   ::glossa::
Εδώ, είπα να διαφοροποιηθώ...
Κοιτάζοντας τα μοντέλα στο tamiya magazine (παρουσιάσεις κιτ της tamiya), είδα ότι κάνεις δεν έβαζε βαλβίδες... Είπα να το εφαρμόσω και δεν πρόσθεσα καμία λεπτομέρεια στα λάστιχα. Έτσι το μάτι συγκεντρώνεται στο αμάξωμα και όχι στα λάστιχα... Για να ενισχύσω αυτή την εικόνα, δεν έβαλα λογότυπα της firestone, βελάκια κι άλλα τέτοια όμορφα... Αλλά ακόμη δεν είμαι σίγουρος...
Για αυτό τα ζαντολάστιχα βγαίνουν, ώστε να προστεθούν κάποιες λεπτομέρειες, αν τελικά το αποφασίσω...
Τι λέτε?

ΥΓ. Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, αλλά μου έδωσε έναυσμα ο Σταύρος... Αυτόν να κατηγορήσετε για την πολυλογία μου   :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
 ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kyriakoss2000

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αττικη
  • χαλαρα...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 04, 2012, 06:14:25 μμ »
γιωργο εισαι ρε φιλε μεγαλος καλιτεχνης,μπραβο για την δουλεια που κανεις κ δινεις κ σε μας δυναμη να γινομαστε καλητεροι...

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 05, 2012, 11:57:16 πμ »
γιωργο εισαι ρε φιλε μεγαλος καλιτεχνης,μπραβο για την δουλεια που κανεις κ δινεις κ σε μας δυναμη να γινομαστε καλητεροι...
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...
Η δημοσίευση και ο σχολιασμός, της δουλειάς μας στο φόρουμ, μας βοηθάει όλους να βελτιωνόμαστε...
Να είσαι καλά...

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 08:35:02 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο,

Εξαιρετική δουλειά (ως συνήθως...  :mrgreen:), και μάλιστα σ' ένα κιτ αρκετά απαιτητικό!!!

Μπράβο φίλε!!!

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 12, 2012, 08:45:54 μμ »
Καλησπέρα Γιώργο,

Εξαιρετική δουλειά (ως συνήθως...  :mrgreen:), και μάλιστα σ' ένα κιτ αρκετά απαιτητικό!!!

Μπράβο φίλε!!!

Απόστολος  ::salut::
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου...  Να είσαι καλά  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος kondorgr

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 15, 2013, 06:18:37 μμ »
ερωτησουλα

οι γριλιες στα μπροστινα φτερα ηταν ανοιχτες απο την αρχη? ανοιχτηκαν μετα? αν ναι πως? θα ηθελα να το εφαρμοσω σε μια 288gto της revell

ευχαριστω

Tags: ferrari 512m