Σταύρο καλημέρα και χρόνια πολλά...Σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια και επειδή ξέρω ότι δεν σου αρέσουν οι μεγαλοστομίες και τα πολλά μπράβο, τα εκτιμώ ιδιαίτερα...
Στα θέματα, που καλά έκανες και άνοιξες...
Οι γραμμώσεις έγιναν με smoke (άντε αποκάλυψα και αυτό το μυστικό

) και φαίνονται έντονες (μαύρες) εξαιτίας του κοντράστ της μηχανής. Από κοντά φαίνονται smoke

Τώρα για την F50, ήταν τέλεια φινιρισμένη οπότε ο τονισμός δεν θα τις έδινε κάτι επιπρόσθετο. Επίσης το καπό ήταν ανοικτό, μπροστά δεν έχει κάτι σε πάνελ (το εμπρός καπό ξεχώριζε από την ένωση του προφυλακτήρα). Μένουν μόνο οι πόρτες, όποτε λογικά θα φαινόταν αφύσικο...
Εδώ που έχουμε να κάνουμε με αγωνιστικό, με πολλά πάνελ και λεπτομέρειες που θα χανόταν αν δεν τα τόνιζα. 100% μετά τον τονισμό το μοντέλο έδειξε...
Επίσης οι γραμμώσεις κάνουν αντίθεση με τα σήματα, αν θέλετε ένα ακόμη αβαντάζ.
Τέλος, ως κιτ ρητίνης, οι εγκοπές δεν είναι τέλειες, οπότε χρειάζονται ένα πέρασμα.
Συμπερασματικά, για μένα, σε ένα πολιτικό όχημα με άψογο βάψιμο, ο τονισμός ίσως δεν προσθέτει (μπορεί να αφαιρεί κιόλας) από το αποτέλεσμα. Σε ένα αγωνιστικό (πιστεύω και οι F1 μέσα), που θέλεις να δείξεις την πολυπλοκότητα του σχεδιασμού τους, οι γραμμώσεις, έχουν κάτι να προσφέρουν.
Τελειώνοντας, θέλω να επισημάνω ότι το μοντέλο δεν βερνικώθηκε πάνω από τα σήματα, για λόγους ρεαλισμού, με βάση την εποχή που έτρεχε. Αυτό είναι σημαντική παράμετρος, για αυτά που έγραψα παραπάνω.
Για τους τροχούς, όσοι με παρακολουθείτε συχνά, θα θυμάστε τις βαλβίδες από 3 κομμάτια η κάθε μία στην 1/24 και τα άλλα θεάρεστα που έχω κάνει κατά καιρούς.

Εδώ, είπα να διαφοροποιηθώ...
Κοιτάζοντας τα μοντέλα στο tamiya magazine (παρουσιάσεις κιτ της tamiya), είδα ότι κάνεις δεν έβαζε βαλβίδες... Είπα να το εφαρμόσω και δεν πρόσθεσα καμία λεπτομέρεια στα λάστιχα. Έτσι το μάτι συγκεντρώνεται στο αμάξωμα και όχι στα λάστιχα... Για να ενισχύσω αυτή την εικόνα, δεν έβαλα λογότυπα της firestone, βελάκια κι άλλα τέτοια όμορφα... Αλλά ακόμη δεν είμαι σίγουρος...
Για αυτό τα ζαντολάστιχα βγαίνουν, ώστε να προστεθούν κάποιες λεπτομέρειες, αν τελικά το αποφασίσω...
Τι λέτε?
ΥΓ. Ελπίζω να μην σας κούρασα με τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες, αλλά μου έδωσε έναυσμα ο Σταύρος... Αυτόν να κατηγορήσετε για την πολυλογία μου