Ένας φίλος (ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε

) μου χάρισε ένα P 39 Airacobra κλίμακα 1/72. Δεν ξέρω ποιάς εταιρείας ήταν διότι μου το έδωσε μέσα σε ένα νάυλον σακκουλάκι, με ένα φυλλάδιο οδηγιών από ανακυκλωμένο.... στυπόχαρτο με τα πάντα γραμμένα σε κυριλλικό αλφάβητο. Το πλαστικό είχε ένα απαίσιο ροζουλί χρώμα (σαν τα ξερατά της Barbie), και το δεξί μέρος της ατράκτου είχε φτιαχτεί στην Αφροδίτη, ενώ το αριστερό στο Δέλτα Κενταύρου. ʼπειρο φλάς, ένας νεάντερταλ για χειριστής, και άλλα ευγενή υλικά. Για χαλκομανίες ούτε λόγος....Παρ'όλα αυτά κατάφερα και έφτιαξα κάτι, πειραματιζόμενος επιτυχώς σε ποικίλες χειρουργικές τεχνικές ορθοπεδικής φύσεως. Θα σας το δείξω μόλις φορτίσουν οι μπαταρίες μου.
Το χειρότερο όμως, κίτ που
δεν έχω φτιάξει,
τρίσ-χειρότερο από το προαναφερθέν, που πήγε κατευθείαν στο κουτί με τα ανταλλακτικά, ήταν το.... wannabe...Gloster Gladiator MkI-II (τρομάρα του...) της airfix στην 1/72. Καμμία σχέση με το πραγματικό, λάθος σχήμα στο κάουλινγκ, λάθος σχήμα σε όλα τα φτερά και την ουρά, λάθος σχήμα η καλύπτρα, λάθος σχήμα σε όλα τα πάνελ του αεροπλάνου, γραμμές-χαρακώματα του Βερντέν, στραβοχυμμένη η δίφυλλη έλικα, ένα άθλιο εξόγκωμα στο κόκπιτ για πιλότος, και άλλα...θλιβερά. (Και όταν λέμε
λάθος, εννούμε
Ασχέτου και
Ανυπάρκτου γωνία....)Ευτυχώς εδέησε η Ρέβελ και ξανακυκλοφόρησε το ομορφούλι της Αξέχαστης Matchbox!