Αποστολέας Θέμα: WIP Tyrrell P34 1/12 Tamiya  (Αναγνώστηκε 15500 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Amiens
  • Λιάτης Σταύρος
WIP Tyrrell P34 1/12 Tamiya
« στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 03:21:52 μμ »
Αγαπητοί συνφορουμίτες

Το ασπροκίτρινο βάσανο που λεγόταν Renault τελείωσε. :!:

Σερά στον πάγκο μου πήρε το αριστούργημα του ξυλέμπορου Ken Tyrrell :lol:
Αυτό το μονοθέσιο το έφτιαξα στην 1/20 προ αμνημονεύτων ετών (και υπάρχει ακόμα στη βιτρίνα :!:).
Αλλά η επανέκδοσή του στην 1/12 με ΡΕ με ...τσίγκλισε άσχημα :twisted:
Αποκτήθηκε πολύ πρόσφατα και περίμενε τη σειρά του μετά τη Γαλλίδα.
Ενα μονοθέσιο ιδιοφυές σε σύλληψη και εκτέλεση, με περγαμηνές για μεγάλες δόξες, που έπεσε θύμα της κοντόφθαλμης πολιτικής της Goodyear που δεν κατάλαβε τι είχε στα χέρια της και δεν ενέδωσε στην χρηματοδότηση της εξέλιξης των εμπρός ελαστικών. Και άλλοι κατασκευαστές σκέφτηκαν τα πλεονεκτήματα των 6 τροχών (ανάμεσά τους οι Williams και Ferrari), αλλά το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους ήταν για γέλια και σαφώς για τα σκουπίδια.
Οπως κάνω με όλα τα WIP παραθέτω τις οδηγίες.

Μετά από προσεκτική μελέτη των οδηγιών, πάρθηκαν μερικές καίριες αποφάσεις όπως το ότι ΟΛΑ τα κομμάτια θα ελεγχθούν για τη συναρμογή τους και την απαλοιφή των ραφών των καλουπιών -που όσο καλή δουλειά και αν έκαναν στην Tamiya υπάρχουν, και σε αυτή τη κλίμακα φαίνονται-, το κόλλημα όσο το δυνατόν περισσότερων ομοειδών και γειτονικών κομματιών πριν το αστάρωμα, και τέλος τον διαχωρισμό των εργασιών σε 6 διακριτές ενότητες ήτοι: 1) Μπροστινή ανάρτηση (έχει δουλειά όσο ένα μονοθέσιο 1/20) 2)Κόκπιτ και σασί 3) Κινητήρας 4) Κιβώτιο ταχυτήτων  και πίσω ανάρτηση 5) Αμάξωμα και τελική συναρμολόγηση.

Το κιτ της Tamiya δεν έχει λάθη. Δεν θα ήταν αλλωστε δυνατόν αφού το μονοθέσιο του Depailler είναι ...παρκαρισμένο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Και πάλι δεν θα χρησιμοποιηθούν aftermarket καλούδια παρά μόνον braided lines, hose joints και βαλβίδες ελαστικών.
Ελπίζω το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει με αυτό

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ....περιπλανώμενος κάπου στο Αιγαίο....
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
Απ: WIP Tyrrell P34 1/12 Tamiya
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 11, 2011, 11:48:04 μμ »
Καλησπέρα Σταύρο

να ευχηθώ όσο το δυνατόν ποιοτική, δημιουργική και απροβλημάτιστη κατασκευή να έχεις

(το wip, είμαι σίγουρος ότι θα είναι άκρως χορταστικό, όπως πάντα αλλώστε...)

αλήθεια πότε υπολογίζεις να ολοκληρώνεται το project :?:

::salut:: ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

Αποσυνδεδεμένος ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Ελλαδιστάν
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 12:27:34 πμ »
Καλησπέρα Σταύρο,

Ακόμη δεν συνήλθαμε από το "σοκ και δέος" της Renault, και μας βάζεις ξανά στην πρίζα; Εσύ είσαι χειρότερος από την τρόικα...  :mrgreen:

Καλή αρχή φίλε, είμαι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα.  :wink:

Απόστολος  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Soul Slayer

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Θεσσαλονίκη
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 01:35:37 πμ »
Αυτό θα έχω την τύχη να το παρακολουθήσω από την αρχή,εν τη γενέσει του και όχι ετεροχρονισμένα.Καλή αρχή,καλή επιτυχία και μπόλικο κουράγιο εύχομαι!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 07:01:47 μμ »
Καλησπέρα Σταύρο
να ευχηθώ όσο το δυνατόν ποιοτική, δημιουργική και απροβλημάτιστη κατασκευή να έχεις
(το wip, είμαι σίγουρος ότι θα είναι άκρως χορταστικό, όπως πάντα αλλώστε...)
αλήθεια πότε υπολογίζεις να ολοκληρώνεται το project :?:

Αλέξη το κιτ είναι πολύ καλό. Πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσω τους 4 μήνες.

Καλησπέρα Σταύρο,
Ακόμη δεν συνήλθαμε από το "σοκ και δέος" της Renault, και μας βάζεις ξανά στην πρίζα; Εσύ είσαι χειρότερος από την τρόικα...  :mrgreen:
Καλή αρχή φίλε, είμαι βέβαιος για το τελικό αποτέλεσμα.  :wink:
Απόστολος  ::salut::

Απόστολε η Renault ήταν όντως στριμόκωλη. Εδώ δεν βλέπω σπαζοκεφαλιές. Οι δε χαλκομανίες...δια περιπάτου :mrgreen:

Αυτό θα έχω την τύχη να το παρακολουθήσω από την αρχή,εν τη γενέσει του και όχι ετεροχρονισμένα.Καλή αρχή,καλή επιτυχία και μπόλικο κουράγιο εύχομαι!

Θάνο περιμένω σχόλια, κριτική και προτάσεις για βελτιώσεις και μετατροπές.

::salut::

Αποσυνδεδεμένος gtziaf

• Kavala ModelClub
  • Scale 1/35
  • *
  • Τζιαφάς Γιώργος
    • Car Modelling in Greece
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 12, 2011, 08:21:18 μμ »
Σταύρο καλή επιτυχία κι από μένα...
Σίγουρα το κιτ είναι πολύ πιο εύκολο από τη Renault και τον DFV τον παίζεις στα ακροδάχτυλα, αλλά πιο 1/12 είναι εύκολο στην τελική?
Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο update και τη συνέχεια...

Όπως σε ενημέρωσα ήδη, και για όποιον άλλο που ίσως ενδιαφέρεται, η Tamiya στις επανεκδόσεις δεν συμπεριλαμβάνει decals για τα BADYEAR  :mrgreen:. Στην P34, εκτός από τα λάστιχά, εμφανίζονται και ως χορηγοί πάνω στο αμάξωμα. Οπότε πρέπει να βρεις ένα σετάκι...
Εγώ για τη δικιά μου θα έβαζα αυτό :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=25_33_91&products_id=4037
Πιο λεπτομερή τα περιεχόμενα : http://www.club-barchetta.com/SHOP/EJP851.html
Νομίζω ότι είναι σοβαρή βελτίωση για τον κινητήρα. Σύγκρινε τα με τα αντίστοιχά του κιτ και το συζητάμε. 

Επίσης για την κυλινδροκεφαλή υπάρχουν 2 επιλογές :
http://www.club-barchetta.com/SHOP/EJP852.html
http://global.ebay.com/112-FORD-DFV-HARDWARE-SET-for-TAMIYA-BT44B-LOTUS-M23/290479756378/item

::salut:: ::salut:: ::salut::
Ο χρόνος λειτουργεί, υπέρ αυτού που τον εκμεταλλεύεται...
http://gtziaf.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 13, 2011, 07:06:58 πμ »
Όπως σε ενημέρωσα ήδη, και για όποιον άλλο που ίσως ενδιαφέρεται, η Tamiya στις επανεκδόσεις δεν συμπεριλαμβάνει decals για τα BADYEAR  :mrgreen:. Στην P34, εκτός από τα λάστιχά, εμφανίζονται και ως χορηγοί πάνω στο αμάξωμα. Οπότε πρέπει να βρεις ένα σετάκι...
Δεν τα βρήκε ο λαστιχάς με τον Ιάπωνα και τρέχουμε εμείς :!:
Δεν το είχα προσέξει Γιώργο και σε ευχαριστώ.
Ευτυχώς που υπάρχει ο άλλος Αμερικάνος που καλύπτει τέτοια κενά

http://www.indycals.net/decals/f1/76tyrrellp34.html

Τα λάστιχα άλλες φορές είχαν και άλλες δεν είχαν το λογότυπο. Πάλι ο Αμερικάνος θα με σώσει :mrgreen:

http://www.indycals.net/decals/tires/p34tires.html

Εγώ για τη δικιά μου θα έβαζα αυτό :
http://www.hiroboy.com/catalog/product_info.php?cPath=25_33_91&products_id=4037
Πιο λεπτομερή τα περιεχόμενα : http://www.club-barchetta.com/SHOP/EJP851.html
Νομίζω ότι είναι σοβαρή βελτίωση για τον κινητήρα. Σύγκρινε τα με τα αντίστοιχά του κιτ και το συζητάμε. 

Επίσης για την κυλινδροκεφαλή υπάρχουν 2 επιλογές :
http://www.club-barchetta.com/SHOP/EJP852.html
http://global.ebay.com/112-FORD-DFV-HARDWARE-SET-for-TAMIYA-BT44B-LOTUS-M23/290479756378/item

Οι αλουμινένιες χοάνες εισαγωγής αξίζουν. Από τα υπόλοιπα τα περισσότερα θα καλυφθούν από το πλέγμα καλωδίων και σωληνώσεων.
Σε ευχαριστώ πάντως.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Περιστερι<-->Λαρισα
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 16, 2011, 10:25:18 μμ »
Σταυρο καλη αρχη με ενα πανεμορφο μονοθεσιο!!
Φαινεται λιγοτερο ψυχοφθορα απο τη Renault αλλα δεν παυει να εχει τις ιδιετεροτητες της λογω της κλιμακας!
Περιμενω με αγωνια το πρωτο Update!!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 07:14:55 πμ »
Σταυρο καλη αρχη με ενα πανεμορφο μονοθεσιο!!
Φαινεται λιγοτερο ψυχοφθορα απο τη Renault αλλα δεν παυει να εχει τις ιδιετεροτητες της λογω της κλιμακας!
Περιμενω με αγωνια το πρωτο Update!!

::thanks_smilie:: Χρηστάρα :!:
Το κιτ πάει ρολάροντας και ξεκούραστα. Δεν δείχνει ...άσχημες διαθέσεις. Ιδωμεν.

Αποσυνδεδεμένος jvolume

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 20, 2011, 05:16:07 μμ »
Σταύρο καλησπέρα

Καλή αρχή και από εμένα στο νέο σου έργο τέχνης. Χρειάζεται ένα καλό και ξεκούραστο κατασκευαστικό διάλειμμα μετά τα ζόρια της Ρενό.
Το αποτέλεσμα γνωστό και η απόλαυση για εμάς εγγυημένη.
Ας αρχίσουν οι χοροί λοιπόν!!

Spoiler (hover to show)
Καλό απόγευμα
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 21, 2011, 02:20:33 μμ »
Γιάννη σε ευχαριστώ.
Είπαμε, πάει χαλαρά και από φωτό αναφοράς να φάνε και οι κότες.
Προς το παρόν δεν βλέπω να μου την έχει ...στημένη :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 29, 2011, 07:25:47 μμ »
Καλησπέρα σε όλη τη παρέα του Forum

Διαπιστώνω μια αδράνεια να το πω, νωχελικότητα να το πω, τεμπελιά ίσως? :roll:
Πάντως άνεμος δημιουργίας δεν φυσάει ...πάνω από τη θεματολογία. :twisted:
Είπαμε για τις βελόνες του πλεξίματος μετά την Έκθεση αλλά δεν είναι λόγος αυτός να αφήσουμε τα κοπίδια... :lol:

Αναλαμβάνω να ζωντανέψω τη θεματολογία με το πρώτο βήμα στο κτίσιμο της εξάτροχης Tyrrell.

Κεφάλαιο Α

Το σασί της απότελείται από δυο κομμάτια (μόνο!! :mrgreen:) συν μια ενίσχυση στη μύτη του μονοθεσίου.

Τα κομμάτια κολλήθηκαν και συναρμολογήθηκε η κρεμαγιέρα η οποία τοποθετήθηκε κατάλληλα. Τα πεντάλ τρυπήθηκαν και απέκτησαν σωληνάκια για τις αντλίες των φρένων και του συμπλέκτη. Επίσης κολλήθηκαν τα ΡΕ του κιτ. Τα πεντάλ κολλήθηκαν και τα σωληνάκια τους πέρασαν στη μύτη.
Τοποθετήθηκε επίσης ο πυροσβεστήρας.
Σε αυτή τη μύτη κρύβονται διάφορα εξαρτήματα όπως οι αντλίες φρένων και συμπλέκτη, ασφάλειες και η συνδεσμολογία των μπαταριών.

Όλα πήραν τη θέση τους και με τη βοήθεια του spare box απέκτησαν σωληνώσεις.
Τα μαύρα σωληνάκια θα συνδεθούν στα μπροστινά δισκόφρενα και τα κόκκινα καλώδια  με τις μπαταρίες (3 παρακαλώ...!) σε μεταγενέστερο στάδιο.

Σε αυτό το WIP δεν θα επεκταθώ σε τεχνικές αναλύσεις όπως με το προηγούμενο διότι καταντά κουραστικό για όσους δεν ενδιαφέρονται. :roll:
Είμαι ανοικτός όμως σε κάθε τέτοιας μορφής ερώτηση.

Επόμενο Κεφάλαιο η μπροστινή ανάρτηση (επί 4... :mrgreen:) όπου θα μου επιτρέψετε να δείξω αναλυτικά πως από την κρεμαγιέρα που εφάρμοζε στο μπροστινό ζευγάρι τροχών κινούνταν ισοδύναμα και το πίσω ζευγάρι τροχών.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #12 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 02:51:49 πμ »
Να και μία ένδειξη ζωής στη θεματολογία!Έχω ξαναπεί ότι τέτοιες δουλειές αποτελούν πηγή έμπνευσης για μένα και το εννοώ (χτύπησα την Ferrari F60 στην 1/20 :mrgreen:).Καμία παρατήρηση από πλευράς μου με εξαίρεση ίσως ένα τριμάρισμα που θεωρώ πως χρειαζόταν το μπροστά μέρος του σασί στις ακμές του.Κατά τα άλλα απολαμβάνω και παίρνω ιδέες για τη δική μου κατασκευή.Όπως πάντα λοιπόν εξαίρετος!Καλή συνέχεια εύχομαι και περιμένω την τεχνική ανάλυση για το σύστημα διεύθυνσης...

ΥΓ Νομίζω πως υπάρχει ερημιά γιατί πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά και τα κοπίδια,(τουλάχιστον εγώ τρέχω το GT40  :wink:)...
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #13 στις: Οκτωβρίου 30, 2011, 04:43:35 μμ »
Σταυρο το επιπεδο της δουλειας σου ειναι ανωτατο!! Περιμενω κ εγω με αναλυτικοτατη περιγραφη την εμπρος αναρτηση καθως κ το συστημα διευθυνσης!!  :wink:

Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #14 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 08:37:59 πμ »
Καμία παρατήρηση από πλευράς μου με εξαίρεση ίσως ένα τριμάρισμα που θεωρώ πως χρειαζόταν το μπροστά μέρος του σασί στις ακμές του.Κατά τα άλλα απολαμβάνω και παίρνω ιδέες για τη δική μου κατασκευή.Όπως πάντα λοιπόν εξαίρετος!Καλή συνέχεια εύχομαι και περιμένω την τεχνική ανάλυση για το σύστημα διεύθυνσης...
Αετίσιο το μάτι σου αλλά ... υπάρχει ένα αλλά ...

Εκεί θα καθήσει η εγκάρσια ενίσχυση D8 (step 11) σε μεταγενέστερη φάση :lol:

ΥΓ Νομίζω πως υπάρχει ερημιά γιατί πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά και τα κοπίδια,(τουλάχιστον εγώ τρέχω το GT40  :wink:)...
Spoiler (hover to show)

Δεν θα ανοίξεις thread για την GT40 :?:

Περιμενω κ εγω με αναλυτικοτατη περιγραφη την εμπρος αναρτηση καθως κ το συστημα διευθυνσης!!  :wink:

Σύστημα διεύθυνσης θέλετε? Θα σας πήξω κατακαημένα μου :mrgreen: :mrgreen:

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #15 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 12:03:13 μμ »
Αφού το σασί θα κρυφτεί πίσω από την ενίσχυση κανένα πρόβλημα,δε σκάμε!

Για την GT40 δεν ανοίγω thread γιατί πέρα από τις κλασικές βελτιώσεις σε ζώνες και άλλες λεπτομέρειες θεωρώ πως δεν αξίζει να σας ζαλίζω με μια ΟΟΒ κατασκευή που δεν έχει κάτι αξιόλογο να δείξει.Θα παίξει όμως σίγουρα στο show room όταν ολοκληρωθεί μαζί με ένα μίνι ιστορικό κατασκευής (χρώματα,βερνίκια κλπ).

Αναμένουμε την τεχνική ανάλυση του συστήματος διεύθυνσης (σε στυλ Τάκη Πουρναράκη θα είχε πλάκα! :mrgreen: :mrgreen:)

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #16 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:22:07 μμ »
Για την GT40 δεν ανοίγω thread γιατί πέρα από τις κλασικές βελτιώσεις σε ζώνες και άλλες λεπτομέρειες θεωρώ πως δεν αξίζει να σας ζαλίζω με μια ΟΟΒ κατασκευή που δεν έχει κάτι αξιόλογο να δείξει.Θα παίξει όμως σίγουρα στο show room όταν ολοκληρωθεί μαζί με ένα μίνι ιστορικό κατασκευής (χρώματα,βερνίκια κλπ).

Θάνο, θα με ενδιέφερε ιδιαίτερα η αναλυτική παρουσίαση της κατασκευής σου και ας είναι ΟΟΒ, μην ξεχνάς ότι στην συγκεκριμένη θεματολογία υπάρχουν και μερικοί ''θνητοί'' (όπως η ''αφεντομουτσουνάρα'' μου), που διψούν για μάθηση...  :mrgreen: ::salut::

Σταύρο  ::sorry:: για το  ::spam_emoticon::  ::salut::

βαρυ(ΠΝ)οίτης 7

• Scale 1/72
  • *
  • Πολίτης Αθανάσιος
« Απάντηση #17 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:41:58 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #18 στις: Οκτωβρίου 31, 2011, 09:57:47 μμ »
Το όλο θέμα μου είχε "ξεφύγει" εντελώς. Με το που είδα όμως αμέσως τον τίτλο ήμουν σίγουρος για το ποιος θα το έχει ξεκινήσει.

Σταύρο θα ήθελα καταρχήν να πω ότι χάρηκα που σε γνώρισα στην έκθεση και τα είπαμε από κοντά έστω και αυτό το λίγο και να ευχηθώ καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα απολαύσουμε άλλο ένα διαμάντι σαν την Renault, ήδη το μαρτυρούν και οι πρώτες φωτογραφίες από την κατασκευή.   ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #19 στις: Νοεμβρίου 01, 2011, 05:07:45 μμ »
Το όλο θέμα μου είχε "ξεφύγει" εντελώς. Με το που είδα όμως αμέσως τον τίτλο ήμουν σίγουρος για το ποιος θα το έχει ξεκινήσει.
Ο συνήθης ύποπτος που τη καταβρίσκει με καλώδια και σωληνάκια :mrgreen: :mrgreen:
Σταύρο θα ήθελα καταρχήν να πω ότι χάρηκα που σε γνώρισα στην έκθεση και τα είπαμε από κοντά έστω και αυτό το λίγο και να ευχηθώ καλή συνέχεια. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα απολαύσουμε άλλο ένα διαμάντι σαν την Renault, ήδη το μαρτυρούν και οι πρώτες φωτογραφίες από την κατασκευή.   ::salut::
Και εγώ χάρηκα φίλε. Δεν επέμεινα στην έκθεση γιατί ήσουν συνέχεια σε ...διατεταγμένη υπήρεσία.
Στην Αττική μένουμε, σύντομα θα τα πούμε από κοντά. ::salut::
Η 6τροχή κούκλα είναι μια χαλάρωση μετά τη Γαλλίδα που μου έκανε τα νεύρα φιδέ :!:

Σε ευχαριστώ για όλα.

Αποσυνδεδεμένος paparadiation

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Νικαια
« Απάντηση #20 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 01:20:22 μμ »
Καλημερα κυριε Σταυρο,

ομορφα πραγματα βλεπω, φουλ στο σωληνακι  :D  Να ρωτησω μονο, πως και δε βαψατε τα πλαινα του κοκπιτ πριν ξεκινησετε το καλωδιομα για να μην παιδευεστε μετα με τα μασκαρισματα;

Α! Και μη μας κοψετε τα τεχνικα, απλα βαλτε μπροστα μια ειδοποιηση του στυλ "ακολουθει πολιτικη διαφημιση" ή κατι τετοιο. Οχι τιποτα αλλο,  να μαθαινουμε και τι ειναι αυτα τα εξαρτηματα που φτιαχνουμε.   ::salut::

Καλη συνέχεια!

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #21 στις: Νοεμβρίου 02, 2011, 01:55:46 μμ »
ομορφα πραγματα βλεπω, φουλ στο σωληνακι  :D  Να ρωτησω μονο, πως και δε βαψατε τα πλαινα του κοκπιτ πριν ξεκινησετε το καλωδιομα για να μην παιδευεστε μετα με τα μασκαρισματα;
Φουλ σωληνάκι και καλωδιάκι Δημήτρη :mrgreen:
Ό,τι δεν είναι βαμμένο καλύπτεται από πάνελ του αμαξώματος αγαπήτέ. Είπαμε τα έχω χαμένα αλλά τόσο πια :?: :lol: :lol:
Α! Και μη μας κοψετε τα τεχνικα, απλα βαλτε μπροστα μια ειδοποιηση του στυλ "ακολουθει πολιτικη διαφημιση" ή κατι τετοιο. Οχι τιποτα αλλο,  να μαθαινουμε και τι ειναι αυτα τα εξαρτηματα που φτιαχνουμε.   ::salut::
Καλη συνέχεια!
Αφού το θέλει ο λαός με ...δημοψήφισμα δεν μπορώ παρά να υποκύψω. Πολύ σωστή η ιδέα να μπει σήμανση ::lol18::

::thanks_smilie::

Αποσυνδεδεμένος Est.1976

• Scale 1/35
  • *
  • Λιάτης Σταύρος
« Απάντηση #22 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 01:27:52 μμ »
Είμαι πάντα εδώ και συνεχίζω ακάθεκτος (που το βρίσκω το κέφι απορώ μ' εμένα) :mrgreen:

Κεφάλαιο μπροστινή ανάρτηση και φρένα.

Περιλαμβάνει τα πλαϊνά πάνελ και τις αγκυστρώσεις, τα κάτω ψαλίδια, τα αμορτισέρ και τα ελατήριά τους, συνδεσμολογίες με τη ράβδο εξισορρόπησης, άνω μπάρες με τις ρυθμίσεις της γεωμετρίας και ...χεχεχε τον μηχανισμό του τιμονιού που κινούσε και τους τέσσερις τροχούς ταυτόχρονα (εξήγηση στο τέλος του post).
Στα δισκόφρενα υπάρχουν αεραγωγοί και οι δίσκοι δίνονται σε PE.

Η συναρμολόγηση της κυρίως ανάρτησης και του μηχανισμού (προηγείται παντός άλλου) έγινε απροβλημάτιστα χωρίς αβαρίες και στραβές (τα περισσότερα κομμάτια διακρίνονται σε αριστερά-δεξιά και μπροστά-πίσω με ελάχιστα διακριτικά σημεία σημεία μεταξύ τους)

Στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν οι πλήμες με τα δισκόφρενα

και τοποθετήθηκαν στις αναμονές τους

με τους αεραγωγούς πίσω από τις πλήμες να έχουν αποκτήσει κολλιέδες και οι σιαγώνες σωληνάκια υγρών φρένων.
Κολλήθηκαν τέλος οι μπαταρίες και οι δυο δεξιές συνδέθηκαν μεταξύ τους.
Όταν κολληθούν τα δυο πλήρη πάνελ στο σασί θα γίνει και η συνδεσμολογία των μπαταριών με τα κόκκινα καλώδια που περιμένουν από το προηγούμενο ποστάρισμα.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ .....ΤΕΧΝΙΚΉ ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ

Στη πρώτη φωτό φαίνεται η κολόνα τιμονιού, η κρεμαγιέρα και η αριστερή μπάρα διεύθυνσης.

Στρίβοντας το τιμόνι αριστερά η μπροστινή αριστερή πλήμη έσπρωχνε μια μικρή μπάρα -που ήταν συνδεδεμένη με αυτή, πάνω από το κάτω ψαλίδι- προς τα δεξιά πιέζοντας το εμπρός άκρο μιας τοξωτής διάταξης να κινηθεί προς το πάνελ τού σασί. Στην άλλη άκρη αυτής της τοξωτής διάταξης υπήρχε μια ίδια μικρή μπάρα συνδεδεμένη με τη πίσω αριστερή πλήμη την οποία πίεζε προς τα έξω και έτσι ο πίσω τροχός ακολουθούσε τον μπροστινό. Οι τοξωτές διατάξεις διακρίνονται πάνω-πάνω στη πρώτη φωτό αυτού του post.

Βεβαίως δεν υπήρχε παραλληλία σε συνθήκες αγώνα μεταξύ των τροχών της ίδιας πλευράς. Αυτό διότι ο πίσω τροχός σε κάθε στροφή διέγραφε τόξο κύκλου μικρότερης ακτίνας.
Εδώ έπαιζαν με τις γεωμετρίες, όπου η απουσία πάνω ψαλιδιού και η αντικατάστασή του από τη μαύρη διάταξη που φαίνεται στις φωτό καθιστούσε πανεύκολη τη ρύθμιση της σύγκλισης και της γωνίας Κάμπερ (Κάστερ δεν έχουν τα μονοθέσια).

Σημείωση: Οι δυο πρώτες φωτό είναι από την Ρ34 του 1977 (εξ' ου και οι σωλήνες νερού δεξιά και αριστερά του κόκπιτ). Η τρίτη φωτό είναι από την Ρ34 του 1976 ( το μονοθέσιο που φτιάχνω)

Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνηση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Αποσυνδεδεμένος Chris_SD

• Scale 1/48
  • *
  • Φραγκούλης Χρήστος
« Απάντηση #23 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 01:41:40 μμ »
Σταυρο εχεις κανει απιστευτη δουλεια :!: :!: :!: Αληθοφανεστατο το αποτελεσμα :!: :!: Μπραβο :wink:

Ευχαριστουμε για το μαθημα!! Πολυ εξυπνη διαταξη :)

Καλη συνεχεια ::salut::

Αποσυνδεδεμένος alex78

• Scale 1/48
  • *
  • Βαρυ(ΠΝ)οίτηs 7
« Απάντηση #24 στις: Νοεμβρίου 12, 2011, 07:11:20 μμ »
Ευχαριστούμε για την επεξηγηματική παρουσίαση/ανάλυση των τεχνικών θεμάτων σου.

Όσον αφορά την δουλειά σου ....εντάξει ...μην επαναλαμβάνομαι συνεχώς... απλά τέλεια... ::salut::
βαρυ(ΠΝ)οίτης 7