Αποστολέας Θέμα: San Martin 1/90  (Αναγνώστηκε 16958 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
Απ: San Martin 1/90
« Απάντηση #50 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 05:02:08 μμ »
Καταλαβα σταματη.
Οπως παντα κατατοπιστικοτατος. Καμια ιδεα πως θα το κανω ?

αν δεν προφτασες για το μελλον υπαρχει ενας ευκολος τροπος

βαζεις το καταρτι σε ενα "black & decker" οπως βαζεις το τρυπανι και αφου το βαλεις να περιστρεφεται με το αλλο χερι τυλιγεις ενα γυαλοχαρτακι στην αλλη ακρη
το οποιο μετακινεις απο τη μεση(λιγο) και προς την ακρη οπου θα επιμεινεις περισσοτερο μεχρι να φτασεις στο επιθυμητο παχος
και ετσι εχεις ενα πληρως ελεγχομενο αποτελεσμα και αψογο φινιρισμα(το μονο μειονεκτημα ειναι οτι μετα απο λιγο καιει,λογω τριβης,αλλα με ενα γαντακι εργασιας εισαι οκ)
καλη συνεχεια

Αποσυνδεδεμένος ΚΟΥΤΑΓΙΑΡ ΓΙΑΝΝΗΣ

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα
    • http://i824.photobucket.com/albums/zz162/koytagia/submarines/DSC049480-1.jpg
« Απάντηση #51 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 07:27:30 μμ »
Καταλαβα σταματη.
Οπως παντα κατατοπιστικοτατος. Καμια ιδεα πως θα το κανω ?

αν δεν προφτασες για το μελλον υπαρχει ενας ευκολος τροπος

βαζεις το καταρτι σε ενα "black & decker" οπως βαζεις το τρυπανι και αφου το βαλεις να περιστρεφεται με το αλλο χερι τυλιγεις ενα γυαλοχαρτακι στην αλλη ακρη
το οποιο μετακινεις απο τη μεση(λιγο) και προς την ακρη οπου θα επιμεινεις περισσοτερο μεχρι να φτασεις στο επιθυμητο παχος
και ετσι εχεις ενα πληρως ελεγχομενο αποτελεσμα και αψογο φινιρισμα(το μονο μειονεκτημα ειναι οτι μετα απο λιγο καιει,λογω τριβης,αλλα με ενα γαντακι εργασιας εισαι οκ)
καλη συνεχεια

Ο καλυτερος τροπος! Συνφωνω απολυτα! Αυτην την τεχνικη χρησιμοποιω κι'εγω!

Αποσυνδεδεμένος vagelischantziaras

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #52 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 08:42:48 μμ »
Καλησπερα  Δημητρη.
Η δουλεια σου ειναι εξαιρετικη !!! συγχαρητηρια και καλη συνεχεια .

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: αθηνα
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #53 στις: Σεπτεμβρίου 21, 2010, 11:34:00 μμ »
Οντως παιδια μου φαινεται ο καλυτερος τροπος αυτο με το black n decker.
Παρα πολυ εξυπνο.....τι μαθαινει κανεις κανοντας παρεα με σας.....χαχαχα

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #54 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 02:26:06 πμ »
Οντως παιδια μου φαινεται ο καλυτερος τροπος αυτο με το black n decker.
Παρα πολυ εξυπνο.....τι μαθαινει κανεις κανοντας παρεα με σας.....χαχαχα

Kαι μιας και πλησιαζεις στα πανια για αρχισε λιγη μελετη

καφε ξερεις να φτιαχνεις (και μαυρο τσαι κανει)
αν θελεις χρησιμοποιεις τα πανια της εταιρειας  αν θελεις χρησιμοποιεις χαρτομαντηλο ζωγραφιζοντας με μολυβι αντι ραβωντας τα πανια
λιγη ξυλοκολλα και παμε να κανουμε καμια μεταφραση απ τα γερμανικα http://www.modellmarine.de/index.php?option=com_content&view=article&id=1252:tipps-a-tricks-lowcost-segel-aus-papierservietten&catid=256:tipps-a-tricks-fuer-historische-segler

αν φυσικα τα θελεις "φουσκωμενα"

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #55 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 03:10:26 πμ »
ο προηγουμενος ηταν ο ευκολος τροπος ο...δυσκολος ειναι ο τροπος που πραγματικα κατασκευαζοταν τα πανια
και χρειαζεται ψιλοβελονια η αν μπορει καποιος να στα γαζωσει  γραντολογημα..λεγεται η διαδικασια

παρε μια γευση...... http://sailmodel.alfamoon.com/articles/sail/index.htm

εδω εχει και σκοινακια διαφορα http://www.modelismonaval.com/foro/viewtopic.php?f=33&t=5394&start=44

κοιτα και εδω στις τεχνικες για το γραντολογημα και τα "τσαμανταλια στις μουδες" να παρεις ιδεες   http://www.naftomodelismos.gr/

καλη δυναμη και καλες μεταφρασεις

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #56 στις: Σεπτεμβρίου 22, 2010, 10:21:47 πμ »
Ευχαριστώ αλλά naftomodelismos.gr =/= naftotopos.gr... :D
Μπορείς να δείς-τε τεχνικές εκεί: http://www.naftotopos.gr/index.php?option=com_content&view=section&id=4&Itemid=53&lang=el
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #57 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 10:32:02 μμ »
Αγαπητοι Συνφορουμιστες καλησπερα.
Μετα απο πολυ καιρο χωρις δημοσιευση, ηρθε η ωρα να παραθεσω φωτογραφιες με την μεχρι τωρα δουλεια που εχει γινει. Εφαρμοζω τις συμβουλες σας και τις υλοποιω οπως θα δειτε ( Σταματη η ιδεα σου για το δεσιμο των κανονιων προχωραει ) ενω γνωριζω εκ των προτερων ενα λαθος που εχω και δεν μπορεσα να το διορθωσω παρολο που επιχειρησα αμετριτες φορες.
Αυτο ειναι με τα οριζοντια καταρτια που δεν μπορεσα με τιποτα να πετυχω το ομοιμορφο σμηλεμα και να αποδοσω την μορφη που πρεπει να εχουν κανονικα. Εχω χαλασει αμετρητα κοματια ξυλου αλλα δεν το καταφερα.  :( :( :(  Δειξτε την κατανοηση σας σε αυτο το κοματι και περιμενω να διαβασω κριτηκες για την δουλεια μεχρι τωρα.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος Vasilis-Frederica

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
  • Βασίλης και Μαρία-Φρεντερίκα
    • Μεταφραστικό Γραφείο Σπάρτης
« Απάντηση #58 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 11:09:20 μμ »
Πολύ καλή δουλειά Φίλε Δημήτρη, για τα οριζόντια κατάρτια μην αγχώνεσαι ευκαιρία να πάρεις ένα ξυλοτορνάκι, κάπου έχω δει δεν θυμάμαι όμως που ακριβώς, κάποιος είχε βάλει το κατάρτι μέσα σε τρυπάνι και στην άλλη άκρη το έφτιαχνε με γυαλόχαρτο.
Πάντως η δουλειά σου είναι αξιόλογη.
Βασίλης
Βασίλης & Μαρία-Φρεντερίκα

Η Ιστοσελίδα μας: ΞΥΛΙΝΑ ΠΛΟΙΑ    Το κανάλι μας: BINTEO στο YouTube

Αποσυνδεδεμένος papadakis.n

• Νίκος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #59 στις: Οκτωβρίου 29, 2010, 11:50:21 μμ »
Πολύ όμορφο γίνεται ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
Καλή συνέχεια ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap::

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #60 στις: Οκτωβρίου 30, 2010, 01:04:36 μμ »
Ευχαριστω παιδια για τα καλα λογια σας.
Παντος το καθε τι που φτιαχνεται απο την στιγμη που φτανεις στα καταρτια του δινει μια ξεχωριστη ομορφια.
Θεωρω οτι για πρωτη κατασκευη μου τα παω αρκετα καλα. ( Να παινευτουμε και λιγο ....χαχα ).

και παλυ ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος kapten bisbics

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αιγάλεω
  • Νίκος
« Απάντηση #61 στις: Οκτωβρίου 31, 2010, 08:57:24 μμ »
Μία απο τις δυσκολότερες και πολύπλοκες διαδικασίες το στήσιμο των πανιών αλλά και απο τις αγαπημένες μου προσωπικά!
οπλίσου με αρκετή υπομονή για την συνέχεια!!πολύ καλά μέχρι στιγμής  ::eusa_clap:: ::eusa_clap::
καλη συνεχεια
kapten bisbics
Η δημιουργική στιγμή είναι σαν την ερωτική εξομολόγηση,
ΠΟΤΕ δεν προσχεδιάζεις πότε θα γίνει...

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #62 στις: Νοεμβρίου 01, 2010, 03:33:52 μμ »
Ευχαριστω παιδες για την υποστηριξη.
Αν θελετε περαστε και απο το site μου και ριξτε κανενα ψηφαλακι μιας και ειμαστε και σε κλιμα εκλογων.

http://www.mondelismos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #63 στις: Μαρτίου 17, 2011, 09:46:23 πμ »
Αγαπητοι Συνφορουμιστες καλημερα. javascript:void(0);
Παραθέτω μερικές φώτο απο την μέχρι τώρα δουλειά, γνωρίζοντας οτι οι φώτο ( ποιότητα φωτογραφίας ) το αδικούν ταμάλα..... Περιμένω σχόλια και ιδέες σας.

Ευχαριστώ
Δημήτρης

• Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους που να τους υποδεικνύουν πως να συμπεριφέρονται υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους να χρησιμοποιήσουν τους νόμους προς όφελός τους. [Σωκράτης]
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: I normally live in Sparta Greece, but I very often stay in Witney United kingdom, too
« Απάντηση #64 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:19:21 πμ »
Δημήτρη πολύ όμορφη δουλειά και όντως οι φωτογραφίες το αδικούν λόγω του ότι είναι θολές.
Η παρατήρηση που έχω να κάνω αφορά τα κατάρτια (οριζόντια και κάθετα) θα πρέπει στις άκρες και μέχρι ενός σημείου να τα φτιάχνεις κωνικά.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #65 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:38:37 πμ »
Φιλε Βασιλη καλημερα.
Το γνωριζω αυτο και εχω κανει πολλες προσπαθειες να τα κανω οπως πρεπει αλλα επιδη δεν εχω τορνακι ( εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα ) δεν εχω καταφερει να τα κανω σωστα. Την μια το ενα εβγαινε πιο λεπτο την αλλη πιο χοντρο και ποτε δεν καταφερα να τα κανω ομοιομορφα.
Το λαθος αυτο το γνωριζα απο την αρχη που ξεκινησα τα καταρτια και μου το εχουν επισημανει τα παιδια εδω, αλλα εις γνωση μου το εχω ετσι.
Ελπιζω στο επομενο πλοιο να ειμαι εφοδιασμενος με το τορνακι και να γινει οπως πρεπει. Παντως αν το δεις απο κοντα δεν εχει καμια σχεση με τις φωτο.
Θα κοιταξω να βγαλω με μια καλη μηχανη οταν τελειωσει μια συνολικη παρουσιαση με φωτο.

Ευχαριστω
Δημητρης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #66 στις: Μαρτίου 17, 2011, 11:55:32 πμ »
Φιλε Βασιλη καλημερα.
Το γνωριζω αυτο και εχω κανει πολλες προσπαθειες να τα κανω οπως πρεπει αλλα επιδη δεν εχω τορνακι ( εχω δοκιμασει αρκετα πραγματα ) δεν εχω καταφερει να τα κανω σωστα. Την μια το ενα εβγαινε πιο λεπτο την αλλη πιο χοντρο και ποτε δεν καταφερα να τα κανω ομοιομορφα.
Το λαθος αυτο το γνωριζα απο την αρχη που ξεκινησα τα καταρτια και μου το εχουν επισημανει τα παιδια εδω, αλλα εις γνωση μου το εχω ετσι.
Ελπιζω στο επομενο πλοιο να ειμαι εφοδιασμενος με το τορνακι και να γινει οπως πρεπει. Παντως αν το δεις απο κοντα δεν εχει καμια σχεση με τις φωτο.
Θα κοιταξω να βγαλω με μια καλη μηχανη οταν τελειωσει μια συνολικη παρουσιαση με φωτο.

Ευχαριστω
Δημητρης
Δημήτρη πριν από χρόνια τα έκανα με γυαλόχαρτο στο χέρι, φυσικά το τορνάκι κάνει πολύ καλή ομοιόμορφη δουλειά και σε γλυτώνει από πολύ κόπο. Νομίζω όμως ότι δεν είναι και τόσο απαραίτητο.
Θα ψάξω να βρω που είχα δει έναν τρόπο με τρυπάνι, όταν βρω που το είδα θα στο ποστάρω εδώ.
Πάντως δεν είναι και εύκολο καράβι αυτό που έχεις φτιάξει, βάλτο και σε μια βιτρίνα γιατί είναι αμαρτία να το τρώει η σκόνη.
Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #67 στις: Μαρτίου 17, 2011, 12:01:13 μμ »
Φιλε Βασιλη τον ξερω αυτον τον τροπο με το τρυπανι και το δοκιμασα αρκετες φορες να το κανω χαλοντας πολλα ξυλα. Το αποτελεσμα δεν ειναι αυτο που πρεπει.
Οντως βασιλη δεν ειναι ευκολο σκαρι. εχει αρκετες δυσκολιες που και για πρωτη κατασκευη ειμαι 100% πανω στο σχεδιο και τις οδηγιες.
Αυτο που εχω κανει απο μονος μου ειναι να το στολισω με τα βαρελακια για το μπαρουτι, τους κουβαδες που κουβαλας νερο και του κουβαδες για το μπαρουτι.
Σιγουρα με το που θα τελειωσε θα μπει σε βιτρινα. Μαλιστα σκεφτομαι μηπως και κανω αναπαρασταση θαλασσας και το βουτιξω μεσα. Θα δω τελειωνοντας.

Ευχαριστω
Δημητρης

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #68 στις: Μαρτίου 17, 2011, 12:05:48 μμ »
Φίλε Δημήτρη το βρήκα.
Κοίταξε στα παρακάτω URL.

http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=6933&postdays=0&postorder=asc&&start=10

http://modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php?t=4640

Είχα σκεφτεί και γω για θάλασσα, νομίζω όμως ότι το διόραμα θα πρέπει να βγει τεράστιο.

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 17, 2011, 12:14:55 μμ »
Αυτο ακριβως εκανα.
Μονο που εχω δεν το ειχα σε καποια κατασκευη-βαση αλλα το ειχα στο χερι και το δουλευα. Δεν ξερω φιλε....με δυσκολεψε πολυ και τελικα για αλλους αυτο να ειναι για πλακα.
Στο επομενο θα γινει τρελη εξασκηση πριν να ανεβάσω καταρτια.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:03:16 μμ »
Φίλε Δημήτρη καλησπέρα,Η κατασκευή σου είναι πολύ καλή.Για τα κατάρτια τα είχαμε πει.Με χοντρή ράσπα(λίμα) μπορείς να τα φέρεις εκεί που θέλεις με σχετικά καλό έλενχο.Σταματάς οταν νομίζεις οτι είσαι εντάξει και με γυαλόχαρτο κάνεις το τελικό φινίρισμα.
Μερικές λεπτομέρειες τώρα ,μπορείς να'' τσακίσεις'' το πίσω  λάβαρο για να φανεί οτι κυμματίζει.
Η απόσταση μεταξύ των οριζόντιων σχοινιών στις ανεμόσκαλες μου φαίνεται μεγάλη ,σχεδόν διπλασια από οτι χρειάζεται.
Σκέψου έναν άνθρωπο να σκαρφαλώνει σε αυτές στην κλίμακα του καραβιού.
Το πίσω κατάρτι μου φαίνεται στραβό (δεν ξέρω αν πρέπει να ήταν έτσι).
Πολύ καλό γενικό φινίρισμα στα ξύλα και στα σχοινιά ,υπέροχες οι λεπτομέρειες στο κατάστρωμα.Καλή συνέχεια φίλε.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:13:48 μμ »
Φιλε Σταματη καλησπερα.
Για το πισω καταρτι αν εννοεις το πανω κομματι του μετα την μαυρη ενωση με τον κορμο (κατω), αυτο ετσι πρεπει να ειναι βαση σχεδιου. Να γερνει προς τα πισω.
Για τις ανεμοσκαλες Σταματη εχω κανει ενα πατρον απο τα σχεδια του πλοιου οπου απο εκει χτιζω τις σκαλες. το υψος των σκαλιων ειναι οσο ακριβως και στα σχεδια του πλοιου.
Δεν ξερω γιατι σου δινει αυτη την εντυπωση.
Οσο για τις λεπτομεριες στο καταστρωμα... ο ηθικος αυτουργος εισαι εσυ. Εσυ με εκανες να μπω σε αυτο το τριπακι και να σκεφτω αυτες τις λεπτομεριες.

Ευχαριστω για τα καλα λογια και τις συμβουλες προπαντον. Ειστε μερικοι εδω μεσα δασκαλοι και πρεπει να μας μαθετε σωστα τον μοντελισμο.

Ευχαριστω
Δημητρης

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Boavista
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:31:04 μμ »
Δημήτρη είναι πολύ καλή η δουλειά σου...

Αν θες δοκίμασε, για να μην φαίνονται σαν κορμοί τα κατάρτια, να δίνεις μια κωνικότητα σε ένα μικρό τμήμα της άκρης κι όχι σε όλο αφού δεν σου κάθεται... Ίσα ίσα να μην τελειώνει σε κομμένη επιφάνεια το κατάρτι...  :wink:

Αποσυνδεδεμένος c.nemo

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερκυρα ...Τόπος των απήδαλων πλοίων των Φαιακων.
  • σταμάτης άνθης
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:53:56 μμ »
Δημήτρη είναι πολύ καλή η δουλειά σου...

Αν θες δοκίμασε, για να μην φαίνονται σαν κορμοί τα κατάρτια, να δίνεις μια κωνικότητα σε ένα μικρό τμήμα της άκρης κι όχι σε όλο αφού δεν σου κάθεται... Ίσα ίσα να μην τελειώνει σε κομμένη επιφάνεια το κατάρτι...  :wink:
Δημήτρη φίλε ,μάλλον είσαι σωστός βάση σχεδιου για τις σκάλες ,αλλά ειδικά στις σκάλες του καταρτιού της πρύμης μου φαίνεται μεγάλη η απόσταση.
Προσθεού φίλε δεν είμαστε δάσκαλοι(για τον εαυτό μου μιλάω),απλοί μοντελιστές ήμαστε που τυνχάνει να την έχουμε ''πατήσει ''πρώτοι και να έχουμε αστοχίσει πάμπολες φορές.Τα παθήματα από μόνα τους είναι μαθήματα ,και καλό είναι να τα μοιραζόμαστε.
Ο Νίκος έχει δίκιο φίλε για το κατάρτι ,το σωστό βέβαια είναι να'' σβήνει ''προοδευτικά.
Τα ασπίδια θα τα αφήσεις μεταλικά;Μέ λίγο ακρυλικό χρώμα και ένα washάκι με λάδι Raw Umber θα γίνουν μούργια.

"Νίκησα; Νικήθηκα; Τούτο μονάχα ξέρω: είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Ν. Καζαντζάκης, 1883-1957

Αποσυνδεδεμένος ntimis

• Scale 1/144
  • *
    • Στατικός Μοντελισμός
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 17, 2011, 02:59:27 μμ »
Τα ασπίδια θα τα αφήσεις μεταλικά;Μέ λίγο ακρυλικό χρώμα και ένα washάκι με λάδι Raw Umber θα γίνουν μούργια

Οπα..... ομολογησε τα ολα και με απλα λογια...... τι πρεπει να κανω και που, αλλα και προπαντος το πως. Την εννοια wash την εχω ξανακουσει και δει αλλα δεν εχω ιδεα πως το κανουμε.
Πες μου να δω τι μπορω να καταφερω

ευχαριστω
Δημητρης

Tags: