Γεια σας, φοβερό φορουμ έψαχνα εδώ και κάποιες μέρες για κάτι τέτοιο. Είμαι καινούργιος στο μοντελισμό,τόσο καινούργιος που δεν ξέρω καν αν χρησιμοποιώ τους σωστούς όρους. Αγόρασα για αρχή χωρίς να ξέρω πόσο δύσκολο θα είναι,με μόνο κρητίριο μου την ομορφιά το πρώτο μου ελικόπτερο. Είναι το CH-46A/D "U.S. Marines-Vietnam"

είναι σε κλίμακα 1:48,(εδώ ξέχασα να σας αναφέρω τα εργαλεία μου, 2 πινέλα (μεγάλο,μικρό),1 υγρή κόλλα,1 λαβίδα,1 κοπίδι,ένα εργαλείο για να ανοίγω τρίπες που δεν ξέρω πως λέγεται

,1 διαλυτικό και τις κατάλληλες μπογιές) ξεκίνησα χωρίς προβλήματα να το κατασκευάζω και έχω μερικές απορείες κυρίως γύρω απο τα αυτοκόλλητα.
Ας ξεκινήσω τις ερωτήσεις λοιπόν.
1) Χρειάζομαι κάποιο άλλο εργαλείο;
2) Θα ήταν καλύτερο να αφήσω τις μπογιές και τα πινέλα και να πάω σε αερογράφο;
3) Ποιά είναι η σωστή διαδικασία για την τοποθέτηση των αυτοκόλλητων;Μέχρι τώρα κάνω τις εξής ενέργειες:
1) Κόβω το αυτοκόλλητο
2) Το βουτάω σε ένα ποτηράκι με καθαρό νερό για 4-5 δευτερόλεπτα
3) Το βγάζω απο το ποτηράκι και το αφήνω πάνω σε χαρτί κουζίνας για 10-15 δευτερόλεπτα
4) Με μια μπατονέτα βρέχω ελαφρός το σημείο του ελικοπτέρου όπου θα μπεί το αυτοκόλλητο
5) Με τη λαβίδα μου "σέρνω" το αυτοκόλλητο απο το χαρτάκι του πάνω στο ελικόπτερο
6) Με την άλλη άκρη της μπατονέτας (στεγνή) αφαιρώ το επιπλέον νερό
Το αποτέλεσμα είναι να μένει το αυτοκόλλητο στη θέση του αλλά αργότερα αν το ακουμπήσω με το δάχτυλο μου βγαίνει και αχρηστεύεται! Τι κάνω λάθος; Έκανα μια μικρή έρευνα στο ιντερνετ και είδα ότι υπάρχει ένα υγρό που μπαίνει στο μοντέλο πριν να τοποθετηθεί το αυτοκόλλητο (αντί για νερό που βάζω εγώ) είναι αυτό το λάθος μου;