Αποστολέας Θέμα: Αλλη μία ερώτηση για Harder & Steenbeck  (Αναγνώστηκε 3277 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
Αλλη μία ερώτηση για Harder & Steenbeck
« στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 07:41:11 μμ »
Κατ' αρχάς καλές γιορτές με υγεία και ευτυχία σε όλους σας.

επειδή τις επόμενες ημέρες θα βρίσκομαι σε απόσταση βολής από το obeeliks στην αμβέρσα με τρώει γερά η παλάμη μου.

ενδιαφέρομαι για τη σειρά evolution.
τώρα έχω badger 150 και με τα 3 μπεκ αν και δουλεύω κυρίως το fine και ελάχιστα το medium για base coats.

το σκέφτομαι καιρό για ένα αερογράφο αναρρόφησης γιατί για δουλείες κοντά στα μοντέλα το κυπελάκι στην αναρρόφηση με δυσκολεύει κάπως.

1) αξίζει να πάρω αυτόν με το 0.15 και 0.2 μπεκ για ψιλοδουλειές ?? θα δώ κάποια διαφορά σε σχέση με το badger??????

βέβαια θα μου πείτε ότι το βασικό είναι το χέρι - η αραίωση του χρώματος η πίεση και τα λοιπά....μιλάω για καθαρά ποιότητα αερογράφου σε σχέση με τον badger 150.

αν ναι

είδα ότι έχει τους απλούς και τους silverline που γράφει ότι αντέχει σε ισχυρά διαλυτικά.

2) οι απλοί δεν αντέχουν το enamel - white spirit???? οπότε οι silverline είναι μονόδρομος.

το σκέφτοιμαι για τον απλο γιατί η διαφορά τιμής μπορεί να μπεί τσόντα στο σετάκι 0.4 ή άλλο ένα 0.2 (για spare) ή σε ένα μεγαλύτερο paintcup και επίσης μου αρέσει και στο μάτι και σκέφτομαι αν τα παρατήσω να τον μοντάρω για στυλό.  :lol:

3) τέλος το σπείρομα του είναι 1/4??? ή πρέπει να πάρω και σωληνάκι δικό του.  

ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις πάντα πολύτιμες συμβουλές σας και πάλι πολλές ευχές σε όλους σας.  

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Αλλη μία ερώτηση για Harder & Steenbeck
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 09:36:19 μμ »
Εχοντας τον Badger 150 και τον Infinity μπορώ να σου πω πως ότι κάνει ο 150 κάνει και ο Infinity. Μόνο που ο Infinity το κάνει απλά και γρήγορα, φιάχνεις χρώμα, το φορτώνεις και βάφεις, τόσο απλά. Ο 150 θέλει δοκιμές και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια και ρυθμίσεις για να βγάλει το ίδιο αποτέλεσμα. Και οι δύο πάντως πιστεύω πως είναι εξαιρετικοί αερογράφοι.

Για το σπείρωμα υπάρχουν μετατροπείς, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

Αλήθεια, για τι είδους μοντέλα θέλεις τον αερογράφο; Σε ποιά κλίμακα;
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 09:56:43 μμ »
ξεκίνησα με 72άρια και τώρα έχω στο stock κάποια 48άρια και εκεί με βλέπω να παίζω από δω και εμπρός (για α/φη μιλάω). θέλω να το γυρίσω freehand παραλλαγές και κάτι το που είμαι βρυξέλλες για γιορτές - κάτι που η αμβέρσα είναι κοντά - κάτι που η ζωη είναι μικρή.... καταλαβαίνεις.... το μόνο πρόβλημα μου είναι η υποστήριξη σε ανταλλακτικά μιας και δεν κάνω αγορές μέσω ιντερνετ και αν συμβει κάτι πρέπει να περιμένω τις ομαδικές σας ή να αγγαρεύω κόσμο στις βρυξέλλες. πάλι αν προχωρήσω στην αγορά σκέφτομαι τι συνδυασμό μπέκ να πάρω???? μάλλον για 0.2 -0.4 με βλέπω. 

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 10:01:19 μμ »
Πάρε την 0.15 για ψιλοδουλειές και πάρε και μία 0.4 για μεγάλες επιφάνειες. Αφού είσαι Βέλγιο πάρε τον Infinity με κλειστά τα μάτια! Και από ανταλλακτικά μπορείς να παραγγείλεις με προπληρωμένη και να σου τα στείλουν.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 10:14:47 μμ »
Spoiler (hover to show)

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 10:34:04 μμ »
προς gkontog--> μου αρέσει η σταθερότητα στις απόψεις μου. ξεκίνησα από evolution (0.15-0.2) το γύρισα στο (0.2-0.4) και την ώρα που διάβασα το ποστ σου ψυνόμουν ήδη για τον infinity αν και έχει σημαντική διαφορά τιμής. αν επιτρέψει ο καιρός θα πάω οδικώς και αν όχι με τρένο θα τους δω και θα αποφασίσω το εαν και τι.

μια ερώτηση για τον ινφινιτι. λεει ότι πρέπει να αγοράσεις και κλειδί. είναι απαραίτητο???? στο badger το χρησιμοποιούσα και έπερνα τα μπεκ στο επιουρ και μου είπαν για σφίξιμο με το χέρι και βρήκα την υγειά μου.

προς viper ---> τι να του πώ και τι να του εξηγήσω. έχω πάρει μαζί μου ένα κοντομάνικο λευκό μακό του ευρώ βρήκα στο σπίτι ένα μαρκαδόρο για cd και έχω γράψει μπρός πίσω www.modelclub.gr. μάλλον θα το βάλω διαγώνια και στα μανίκια.ουτε φορμουλα 1 να ήμουν.  εδώ είναι γεμάτο χιόνι έχει 0 και αναμενονται νεες χιονοπτώσεις και με βλέπω να σκάω με κοντομάνικο στο μαγαζί. άτιμη έκπτωση τι μας κάνεις.

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 11:14:47 μμ »
Το κλειδι στον Infinity δεν ειναι για να ξεβιδωνεις το μπεκ- ειναι κουμπωτο- αλλα για να ξεβιδωνεις την λαβη.Να ξερεις παντως οτι ο Evolution ειναι σχεδον το ιδιο με πολυ χαμηλοτερη τιμη.

Αποσυνδεδεμένος HEL(las)

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Σωμα στην Σαλονικη, μυαλο και καρδια στην Κομοτηνη
  • "ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑΦΡΟΝΗΣΑΝΤΕΣ"
« Απάντηση #7 στις: Δεκεμβρίου 24, 2009, 11:23:44 μμ »
Αγαπητε palavra εγω δεν μπορω να πω οτι εχω την απιστευτη εμπειρια σε αερογραφους, αλλα δεν μπορω να κρυψω το ΣΟΚ που επαθα οταν εβαψα πριν λιγο καιρο για πρωτη φορα με τον Evolution που αγορασα με το τελευταιο group buy...
Απλα απιστευτος απο την χρηση μεχρι το καθαρισμα-συντηρηση !!!! Θα μου πεις, απο τον Badger 200 στον Evolution ειναι μερα με νυχτα,αλλα ειναι απλα καταπληκτικος !! Σημειωνω και παλι οτι ειναι ο 1ος διπλης λειτουργιας που χρησιμοποιω.
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #8 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 12:55:46 πμ »
ευχαριστώ όλους σας για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας και ιδιαίτερα τέτοια μέρα. 

μια τελευταία ερώτηση.  ποια η διαφορά του απλού evolution από το silverline. αντέχει ο απλός τα διαλυτικά των εναμέλ γιατί το obeeliks λέει ότι ο silverline αντέχει σε ισχυρά διαλυτικά (All parts are now NICKELPLATED and complete solventresistant).

ενω δεν αναφέρει κάτι αντίστοιχο για τον απλό. δηλαδή αν υπάρχει δίλλημα είναι μεταξύ απλού evolution και infinity ή μεταξύ silverline evolution και infinity. Το λέω γιατί βάφω με εναμελ (διάλυση με πολυουρεθάνης) και καθάρίζω τον  badger 150 με white spirit. Ο απλός evolution θαχει πρόβλημα με το white spirit ??? 

Αποσυνδεδεμένος CROW

• magWerVE
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: West side
    • Image
« Απάντηση #9 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 09:25:13 πμ »
Πιστευω οτι με εναν Evolution Silverline Two in One εισαι καλυμενος. Παρε τον 0,15-0,2 για λεπτοδουλειες η τον 0,2-0,4 και για γενικη χρηση.Και μην ξεχασεις να παρεις και κανα καπακι τουλαχιστον για το μεγαλο κυπελο. :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #10 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 09:30:53 πμ »
Και για μένα,χτύπα έναν Enolution πχ,0,2-0,4 και πάρε και ένα ακόμη σετ μπεκ-βελόνας 0,15 να τελειώνεις!
Επίσης αν σε παίρνει στα λεφτά πάρε ένα πλήρες σετ Ο-rings για καβάτζα,καθώς και ένα από ένα καπάκι για το μικρό και μεγάλο δοχείο!

Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #11 στις: Δεκεμβρίου 25, 2009, 12:12:09 μμ »
Και τη μύτη καθαρισμού του μπεκ, χρησιμότατη... Μπορείς και χωρίς αυτή, απλά είναι ευκολία...

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Δεκεμβρίου 26, 2009, 01:23:51 μμ »
Εγώ θα διαφοροποιηθώ από τους υπόλοιπους. Κράτα τον evoloution, αγορασε μύτη 0.15 εαν δεν την έχεις δώσει  και τελειώσες με τα βασικά. Εαν θες και κατι παράπανω, αγόρασε και τον ρυθμιστή έκτασης βελόνας που παίρνει ο evolution και όχι ο silverline. Kατα τ΄άλλα, τα καπάκια και το κυπελάκι των 5ml είναι όντως χρήσιμα.

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #13 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 01:25:17 πμ »
 για τον evolution silverline 0.15 -0,2 το σκέφτομαι που απότι είδα έχει και ρύθμιση για μέγιστη ροή χρώματος, ο απλός evolution με το ρυθμιστή έρχεται παραπάνω. το 0.4 το αφήνω γιατί εκεί παίζει και ο badger 150 (με το fine ή medium head). έχω βάλει και ενα πληρες σετ ο- ρινγκς  (18 ευρώπουλα) (αν και δεν λύνω τη βαλβίδα του αέρα και το πίσω μέρος εν γένει)και lid για το 5ml cup (6,90 ευρωπουλα). το όλο σετακι ερχεται στα 149 ευρω και αν μου κάνουν το 10% ακόμα καλύτερα.  το πρόγραμμα προβλέπει αμβέρσα το κατάστημα είναι στο κέντρο πάω από εκεί τον βλέπω και αποφασίζω

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Διαχειριστής
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Δεκεμβρίου 27, 2009, 12:26:14 μμ »
Δεν ξέρω κατά πόσο θα τον πείσεις ότι είσαι μέλος του MC,αλλά σε περίπτωση που σου χρειαστεί θα σου δώσω τα στοιχεία μου μαζί με το email Μου, αν χρειαστεί για επικοινωνία...

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #15 στις: Δεκεμβρίου 30, 2009, 07:28:03 μμ »
τελικά το πρόγραμμα περιλάμβανε αμβέρσα έκανα την επίσκεψη στο κατάστημα αλλά βρήκα ένα διόροφο νεοκλασσικό. κτύπησα το κουδούνι αλλά τίποτα. μάλλον είναι μόνο e-shop ή ήταν κλειστό εκείνη την ώρα (μάλλον το πρώτο).

Αποσυνδεδεμένος palavras

• Scale 1/72
  • *
« Απάντηση #16 στις: Δεκεμβρίου 31, 2009, 06:50:26 μμ »
τελικά πήγα σήμερα έξω από τις βρυξέλλες  και πήρα τον infinity με 0.15 και 0.2 μπεκ αντί για 0.4  μαζί με μια σειρά o ring και καπάκι για το δοχείο των 5ml.

ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας.

Tags: infinity