Αποστολέας Θέμα: Sil-Air 15C ερωτηση  (Αναγνώστηκε 8182 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Athens
    • Netfun Free online Games
Sil-Air 15C ερωτηση
« στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 05:30:31 μμ »
Καλησπέρα

Στο  συγκεκριμενο κομπρεσερ  παρατηρω οτι  λειτουργει κ  αφου γεμισει  η δεξαμενουλα του..αρχιζει κ  βγαζει  αερα  μετα  απο  την  βαλβιδα  ασφαλειας μεχρι  ΕΓΩ  να  κλεισω  τον  διακοπτη  λειτουργίας (on/off)  Η  ερωτηση μου  ειναι  ειναι η  εξης: Δεν θα  έπρεπε μονο του να  κλεινει  αφου γεμιζει  την  δεξαμενη?

Ευχαριστω

Γ.

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
Απ: Silair 15C ερωτηση
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 05:52:04 μμ »
Οχι, αυτη ειναι η δικλειδα ασφαλειας που εχει αντι για διακοπτη,απλα συνεχιζει και δουλευει με τον περισιο αερα να βγαινει απο τη βαλβιδα.Μη φοβασαι,δεν καιγεται ::salut::
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
Απ: Silair 15C ερωτηση
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 10, 2009, 06:56:47 μμ »
Σε  ευχαριστω  φιλε!, ειχα  αρχισει να  αναρωτιεμαι αν  ειναι  φυσιολογικο αυτη  η  εξαγωγη αερα

Γ.

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
Απ: Sil-Air 15C ερωτηση
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 12:25:36 μμ »
Παιδιά καλημέρα και Χρόνια Πολλά.Δε θέλω να ανοίξω καινούριο θέμα,οπότε καταθέτω το ερώτημά μου στο υπάρχον.Έχω το συγκεκριμένο κομπρεσέρ και σήμερα που είχα στο πρόγραμμα να βάψω,θέλησα να τσεκάρω το φίλτρο του.Λοιπόν,το φίλτρο (που βρίσκεται πίσω) είναι ''ποτισμένο''΄με μία άσπρη κολλώδη ουσία την οποία δε μπορώ να καθαρίσω με τίποτα.Είναι η πρώτη φορά που επιχειρώ να το καθαρίσω και θα ήθελα τη βοήθεια όσων έχουν το ίδιο κομπρεσέρ ή που''κατέχουν''το αντικείμενο  :roll: Να είστε όλοι καλά  ::icon_thumright::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος Γιώργος Ροΐδης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Μυτιλήνη να βρώ την ηρεμία μου...
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 02, 2010, 02:44:19 μμ »
Κατάφερα και έβγαλα και φωτό για να καταλάβετε καλύτερα :

Ευχαριστώ  ::salut::
IPMS 1188

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:10:54 μμ »
Καλημέρα
Επανέρχομαι στο  θέμα  επειδη τελικα  αυτος  ο  αερας  - ο  θορυβος του  αερα  ειναι καπως   "ενοχλητικος " ,  υπαρχει  τροπος  τεχνικα  να  μπει  καποια  βαλβιδα-διακοπτης  ετσι  ωστε  οταν  γεμιζει  η  φιαλη  να  σταματει  το  μοτερ  κ οταν  πλεον  αδειαζει  να  ξεκιναει  παλι το  μηχανημα,  κατι  σαν  auto  cut off  δηλαδη....
ευχαριστω

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:42:52 μμ »
πρεσοστάτη ψάχνεις.
υπάρχει.
τα ακριβότερα μοντελα τον έχουν στάνταρ.
εαν τον αγοράσεις, μπορείς/ξέρεις να τον τοποθετήσεις και να τον ρυθμίσεις ?
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:46:14 μμ »
Πιανουν λιγουλακι τα χερακια  μου αλλα ψυκτικος δεν  ειμαι...Το εχει κανει καποιος  αλλος στο  συγκεκριμενο μηχανημα? υπαρχουν καπου  οδηγιες?Μπορω να  φωναξω καποιον  τεχνικο να  το κανει  ή ν α παω καπου  εγω  το μηχανημα?χεχε

πολλες  απαντησεις  αλλα  σιγουρα  αν  λυσω  το  θεμα  αυτο  θα  εχω  πολλα  οφελη( 2 μικρα παιδια σπιτι  κοιμουνται οταν  μπορω να  βαψω ...)

Για πες  Σταυρο Pleaseeee

Ευχαριστω...

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:52:44 μμ »
αν δεν κανω λαθος το συγκεκριμενο εχει δεξαμενη 1,5 λ
τι θα βαψεις με αυτη την "γεματη" δεξαμενη οταν σταματησει το μοτερ απο τον πρεσοστατη?
δεν σου χρειαζεται νομιζω,εκτος αν αλλαξεις δεξαμενη

(αυτο δεν ειναι?)

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #9 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 01:55:06 μμ »

Δεν  εχεις  αδικο  αλλα  αδειαζει  η  δεξαμενη  κ  το  εχω  χαμηλα  το  μηχανημα  -δεν  βολευει  τοσο  πολυ  ν α ανοιξω  παλι διακοπτη ..αν  υπαρχει  λυση  με  αυτον  το  πρεσοστατη  κ  ειναι  αξιοπιστη  την προτιμω  ..το θεμα  ειναι οτι θελω να  γινει σωστα η δουλεια, το  μηχανημα  ειναι  καινουργιο....

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #10 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:00:11 μμ »
δυστυχως δεν μπορω να βοηθήσω.
εχω αντικαταστήσει πρεσοστάτη μια φορά
αλλά δεν ξερω να κάνω εγκατάσταση-πατέντα
σορυ
 :(
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #11 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:03:15 μμ »

ευχαριστω παντως χεχε..ξερουμε  κανεναν  τεχνικο-μαγαζι  που να το κανει ή  να ρωτησω?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #12 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:09:14 μμ »
Δυστυχως δεν ειναι ευκολο φιλε ο πρεσοστατης πρεπει να "συνδεεται" με την πιεση της δεξαμενης και με το μοτερ,εγω τουλαχιστον δεν γνωριζω
δοκιμασε μια πιο απλη λυση μιας και δεν θες να σκυβεις
φτιαξε ενα καλωδιομ παλαντεζουλα με μπουτον on/off βαλε το κοντα στο χερι σου και ανοιγοκλεινε απο εκει οταν εσυ θελεις

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #13 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:13:19 μμ »
να υποθέσω οτι τοποθετείται στην οπη στα πλάγια που εχει την βαλβίδα που βγάζει το επιπλέον αέρα
ταυτόχρονα ο πρεσσοστάτης θα πρέπει να παρεμβάλεται στο κύκλωμα το ηλεκτρίκο ώστε να διακόπτει την λειτουργία.
μια απορία είναι οτι κάθε φορα που αυξομειώνουμε τα PSI διαφοροποιείται και το σημέιο ανακούιφισης σε αυτη την βαλβίδα.... ανανρωτιέμαι κατα πόσο θα επηρεάσει την λειτουργία αυττης.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:17:41 μμ »
σας ευχαριστω ολους για  τις  απαντησεις ,  φαινεται  οτι  ειναι  πιο περιπλοκο απο οτι  φανταστηκα...Προφανως  η  λυση  του  διακοπτη  σε  θεση  που με βολευει  ειναι  το πιο ευκολο  αυτη την  στιγμη..
Αλλη μια  ερωτηση  να  κανω,  σερφαροντας  εδω  τα ποστ ειδα καπου  οτι  υπαρχει  βαλβιδα ανακουφισης "σκαστρα" η  οποια δεν βγαζει  συνεχεια αερα οπως η  δικια  μου.Υπαρχει  δυνατοτητα να  βαλω  τετοια  βαλβιδα  στο  συγκεκριμενο μοντελο  χωρις  να  επηρεασω  κατα κανενα τροπο την λειτουργια  του?

Αποσυνδεδεμένος dive

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:21:14 μμ »
φίλε μου αμα δεν βγαίνει ο αέρας που υπάρχει εκει μεσα περα απο την πιεση που εχεις..... κάποια στιγμη θα σκάσει το κομπρεσερ....
είναι μια συνεχής βαλβίδα ανακούφισης και πρέπει να υπαρχει γιατι αλλιως θα αρχίζει να υγροποιείται.

I WALK THE PATH OF THE DARK SIDE

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:23:42 μμ »
να υποθέσω οτι τοποθετείται στην οπη στα πλάγια που εχει την βαλβίδα που βγάζει το επιπλέον αέρα
ταυτόχρονα ο πρεσσοστάτης θα πρέπει να παρεμβάλεται στο κύκλωμα το ηλεκτρίκο ώστε να διακόπτει την λειτουργία.
μια απορία είναι οτι κάθε φορα που αυξομειώνουμε τα PSI διαφοροποιείται και το σημέιο ανακούιφισης σε αυτη την βαλβίδα.... ανανρωτιέμαι κατα πόσο θα επηρεάσει την λειτουργία αυττης.

απο εναν που χαλασα προσφατα θυμαμαι οτι συνδεονταν στον ρυθμιστη πιεσης και οχι στο ανακουφιστικο

οσο για την βαλβιδα θα ελεγα να μην παιξεις ουτε κατα διανοια φιλε gegeor αυτο που λες λεγεται σκαστρα και οταν φτασει στο οριο κανει "μεγα" μπαμ εξαερωνοντας
μια και καλη και οχι σταδιακα
Ειναι παντως πολυ πιο ευκολο αργοτερα να προσθεσεις μια δεξαμενη μεγαλη(5l) και να τελειωνει η ιστορια

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #17 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:28:52 μμ »
Εχεις δικιο , ισως μια  δεξαμενη  ειναι πιο καλα..η  προσθετη  δεξαμενη  δεξαμενη  μπαινει  ευκολα?

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:37:24 μμ »
ναι μπαινει αρκετα ευκολα
βαλε τωρα ενα μπουτον να ευχαριστηθεις βαψιματα και αργοτερα........βλεπεις :mrgreen: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #19 στις: Σεπτεμβρίου 07, 2010, 02:40:26 μμ »

αυτο θα κανω...Σας  ευχαριστω παιδια..:)

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #20 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 12:03:38 πμ »
Eαν πάντως αποφασίσεις να βάλεις μπουκάλα, θα σου συνιστούσα να μην επιλέξεις με χωρητικότητα μεγαλύτερη των 4 λιτρων. Η ιδια η werther δεν βαζει μπουκάλες μεγαλύτερες των 4λιτ,   ενώ ταυτόχρονα χρησιμοποιεί τους ίδιους συμπιεστές στα διάφορα μοντέλα της.
Αλλά εξήγησε μου σε παρακαλώ τι θα κερδίσεις με την προσθήκη μεγαλύτερης φιάλης :?: Το πρόβλημά σου δεν είναι ο θόρυβος που παράγεται από τον εκτονωνόμενο αέρα  :?: Και φιάλη να βάλεις, ο θόρυβος από την βαλβίδα εκτόνωσης θα παραμείνει

Αποσυνδεδεμένος gegeor

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #21 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 12:15:24 πμ »

Δεν  θα  κερδισω  τιποτα  ουσιαστικα σε  σχεση με το  αρχικο σκεπτικο....Η  σωστη  λυση  ειναι  ο  πρεσοστατης που ανεφερε ο  Σταυρος αρχικα..ομως  αυτο  θα  το  κανω  εφοσον  βρω  καποιον ειδικευμενο τεχνικο ο  οποιος θα  δει  το  μηχανημα  κ  αναλογως θα  μου  πει  εαν  κ πως  γινεται  χωρις  να  υπαρχουν  κινδυνοι ..προς το παρον  εκανα  ριζικη  ανακαινιση  στον  χωρο  κ  ανεβασα  το  silair  πανω  στο  γραφειο  κ  ειναι  αρκετα  πιο βολικο....

Αν  καποιος  ξερει  κανα  τεχνικο  ή  καταστημα  που θα  μπορουσα  να ρωτησω  στειλτε κανα  π/μ....
Ευχαριστω:)

Αποσυνδεδεμένος gpav

• ἐν τοῖς δεινοῖς εὔελπις...
  • Scale 1/35
  • *
  • Γιώργος Παυλόπουλος
    • Λιμενικό Σώμα
« Απάντηση #22 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 08:29:39 πμ »
Αν  καποιος  ξερει  κανα  τεχνικο  ή  καταστημα  που θα  μπορουσα  να ρωτησω  στειλτε κανα  π/μ....

Καλύτερα να αναρτηθεί εδώ οποιαδήποτε σχετική πληροφορία, γιατί ίσως ενδιαφέρονται και άλλοι (σκέφτομαι και εγώ να βάλω έναν πρεσοστάτη στο SILENT Ι (Σπανού) που έχω.

Αν κρίνετε ότι τίθεται θέμα διαφήμισης, πληζ στείλτε μου και μένα π.μ.  :D
Nothing is so good for the morale of the troops as occasionally to see a dead general - Field Marshal William Slim
It makes no difference which side the general is on - Unknown British Soldier

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #23 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 12:18:59 μμ »
Δεν είμαι κατοχος του συγκεκριμενου μοντελου συμπιεστή, οπότε τα επομενα που θα ρωτήσω ενδέχεται να μην ισχύουν. Για κοιτάτε την παράκατω φωτογραφία΄, για να συζητήσουμε πως μπορεί να συνδεθεί ο πρεσσοστάτης.

Στο σημείο νο 1 η ρυθμιστική βαλβίδα πως συνδέεται με το σώμα του αεροθάλαμου  :?: Βιδωτά  :?: Εαν η απαντηση είναι καταφατική, τότε ξεβιδώνουμε την βαλβίδα και παρεμβάλλουμε ανάμεσα σε αυτήν και τον αεροθάλαμο ένα ταυ. Στο ταυ θα συνδέσουμε ένα σωληνάκι πίεσης που θα καταλήγει σε ενα πρεσοστάτη.
Οπως βλέπω από την φωτό, μπορεί να κοληθεί στό πανω μερος του μεταλλικού καλύματος του συμπιεστή.
Στο σημείο 2 που είναι ο διακόπτης υποθέτω οτι πρέπει να ξεκινά ένα καλώδιο χρώματος καφέ ή μαύρου το οποίο να καταλήγει στον κινητήρα του συμπιεστή. Σε αυτό το καλώδιο, πρέπει να παρεμβάλεται εν σειρά το καλώδιο του πρεσοστάτη

Αποσυνδεδεμένος Θανάσης

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μπανανία
« Απάντηση #24 στις: Σεπτεμβρίου 08, 2010, 01:56:40 μμ »
O DIM57 Εχει δικιο.Η δεξαμενη του slair15c ειναι μικρη και γιαυτο δεν εχει πρεσοστατικη βαλβιδα.Στην καλυτερη περιπτωση δεν θα καταφερεις τιποτα βαζοντας την.
Το μοντελίζειν εστί φιλοσοφείν!